Juholt – en solitär i politiken

Kul med lite överraskning i den grå politiken och att alla trista kannstöparna, som låtsas veta allt togs helt på sängen. Nu stod de självgoda politiska kemmentatorerna med häpna miner och bara gapade. Rejält avslöjade. De vet ofta inte ett dugg mer än folk i allmänhet.
De politiska oraklen med KG bergström, Mats Knutson, Margit Silberstein och Ulf Kristofferson i spetsen såg ut som levande frågetecken. Något hade gått dem ur händer. Var så säker på att de kommer att förfölja Håkan Juholt för att få kontroll på honom och styra honom dit de vill. Mitten, mitten,mtten är deras mantra. Men det är ju redan överfullt i mitten.
Jag delar långtifrån Juholts syn på Afghanistan och kärnkraften men nu måste han ta hänsyn till hela partiet och därför vet man inte vilken politik han kommer att föra.
Det svåra skalvet i Japan kanske kan få honom på bättre tankar när det gäller den livshotande atomkraften. Han har något så sällsynt i dagens politik som Humor. Det kan bli farligt för Fredrik Reinfeldt.
Håkan Juholt är något så ovanligt som en solitär i en annars så utarmad politisk flora. Frågan är om han kan fortsätta så eller om de politiska kommentatorerna och s-partiets bunkergäng ska tvinga honom bli som en av dem. Lika sega som t ex Per Nuder, Östros och Damberg. Den senare son till en tidigare mäktig partikassör i s.
Rune Lanestrand
svt gp svd svd svt svt dn gp svd svt

One Response to Juholt – en solitär i politiken

  1. […] Småbrukaren Rune Lanestrand: Juholt en solitär i politiken […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: