Folkpartist;olyckan i Japan kan stärka kärnkraften

Lars Tysklind (fp) från Strömstad tror att opinionen för kärnkraften kan stärkas av reaktorolyckan i Japan.
Det framgår av ett inslag i Radio Väst. I högerspalten på radions hemsida kan du klicka på rubrikerna ”Hoppas få slut för nya kärnkraftverk” och på ”Debatten tar nog fart” för att också höra riksdagsman Lars Tysklinds inlägg. I det direktsända oredigerade inslaget med Tysklind framgick det tydligare att han ansåg att olyckan i Japan kan stärka kärnkraften. Om Japanerna även kan klara en härdsmälta. Här det redigerade inlägget med Tysklind.
klicka här för att lyssna till inslaget.
För Tysklind, Marit Paulsen, Carl Hamilton och Jan Björklund räcker det tydligen inte med de hemska följder vi redan nu kan se i Japan för att de ska tänka om när det gäller den ”rena och säkra” kärnkraften.
Rune Lanestrand
svt svt svd svt vg gp dn dn gp svt vg gp dn svt svd ab vg

4 Responses to Folkpartist;olyckan i Japan kan stärka kärnkraften

 1. Martin Goës skriver:

  Verkar som om de japanska reaktorerna, trots sin ålder, har stått någorlunda pall för smällen. Märk väl, de är inte av Tjernobyltyp – annars hade härdsmältan varit ett faktum inom ett dygn efter jordbävningen. Nu hänger allt på att japanerna lyckas hålla situationen under kontroll, så att inte olyckan utvecklas till ännu en katastrof ovanpå jordskalven och tsunamin. Dessvärre får man ta med ytterligare kraftiga efterskalv i beräkningen – det var ju flera förskalv och efterskalv, något t.o.m. i paritet med Kobe-skalvet på 90-talet.
  Visst, vi kan inte utesluta att reaktorn -erna löper amok och orsakar ett nytt Tjernobyl, men hur när- och fjärrmiljön påverkas hänger i första hand på väder och vind just den dagen. Vi får hoppas skiten blåser ut till havs…
  Vi har upplevt Harrisburgh och Tjernobyl, och nu Fukushima, men jag törs försäkra att allt detta bara är en fis i vinden jämfört med vad kemijättarna och investerarna i jordbruksmark är på väg att åstadkomma när de, målmedvetet och bit för bit, skaffar sig makten över vårt dagliga bröd!!!

  Gilla

 2. Linda skriver:

  Ja, i en värld där krig är fred, demokrati är oligarki och stabil ekonomi bygger på ofattbara bubblor av utlandsskuld, sjuk är arbetsför, ja, då kan lika gärna kärnkraftsolyckan i Japan till och med stärka opinionen för ännu mer kärnkraft. (Nej, jag menar inte att alternativet är kol eller olja.)

  Skadorna visar sig med tiden, men vad spelar det för roll? Utarmat uran blåser över hela världen ändå, maten och luften är förorenad och förgiftad, och lite extra strålning, till den naturliga och den kraftigt ökande onaturliga, så spelar lite mer av ondskan ingen roll i sammanhanget. Att några offras i det stora hela, det är en logisk och rimlig slutsats i dagens globaliserade värld. De flesta som drabbas är ju än så länge så lååångt borta. Det som märks i alla fall. Men, märkligt vad mycket fel som blivit rätt.

  Gilla

 3. Celsius skriver:

  Vilka ”hemska följder”? Blandar du ihop kärnkraftverket med tsunamin och jordbävningen? Jordbävningen med åtföljande tsunami är en av de värsta som inträffat någonsin, kanske 10000 döda. Trots det verkar ett 45 år gammalt kärnkraftverk stå pall! Bra bevis för god säkerhet, tycker jag.

  Gilla

 4. kristianjonsson skriver:

  Det har Tysklind alldeles rätt i. Värre än så kan det knappast bli och om utsläppen inte blir mer än hittils så är det Ok för kärnkraft tom i Japan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: