Ministern grät för kärnkraften och sina barnbarn

När Maud Olofsson skulle meddela partiets förtroenderåd och riksdagsgrupp att centern skulle byta uppfattning om kärnkraften. Och som i ett trollslag gå från kärnkraftsmotståndare till kärnkraftsförespråkare spelade hon ut hela sitt falska politiska register.
Hon inte bara grät en skvätt i talarstolen utan påstod dessutom att hon ville satsa på kärnkraften för sina barn och barnbarns skull. Det slog henne tydligen inte in att de tvingas vakta atomsoporna i mer än hundratusen år bara för att vår generation ohämmat och utan besinning ska få fortsätta vår plundring av jordens resurser.
Alla begrep att det var platsen under kristallkronorna det gällde men det trodde Maud att folk inte begrep. Och nu. Trots de fruktansvärda kärnkraftsolyckor som redan inträffat i Japan hörde jag just att Maud Olofsson vill fortsätta bygga ut kärnkraften i Sverige.
I det av tradition centerstarka Lane-Ryr skakar det fåtal centerpartister som är kvar i partiet på huvudet och undrar om några hästar möjligen har slitit sig för centerledaren? Klicka för Maud Olofsson live på google när hon i ett slag omvände ett helt parti. Jag ryser när jag ser inslaget. Men inte av politisk förtjusning. Är glad att jag lämnat centern.
Rune Lanestrand
gp vg svd dn vg dn svd gp svt dn svd svt svd dn svt svd

9 Responses to Ministern grät för kärnkraften och sina barnbarn

 1. […] orsak till Maud Olofssons avhopp ska vara att SAAB-affären har slitit hårt på henne. Läs även när ministern grät för sina barnbarn. Rune […]

  Gilla

 2. Linda skriver:

  It’s an apple:

  Det är inte en svamp:

  We don’t have a problem!

  Gilla

 3. SO skriver:

  Det finns rena, säkra, effektiva, förnyelsebara och hållbara alternativ till kärnkraft redan nu. Kolla in detta föredrag t.ex.:

  Gilla

 4. Sven-Olof Olsson skriver:

  Än så länge vet vi inte hur kärnkraftsdebatten här i Sverige påverkas av jordbävningskatastrofen i Japan. Om de bestående konsekvenserna av kärnkraftshaverierna blir små är det jag som kärnkraftsförespråkare som får vatten på min kvarn. Jag tror att sannolikheten för det är stor.

  På lång sikt finns lösningen i den idé som bl. a. förespråkas av stiftelsen ”Desertec”. Bygg solkraftverk i öknen! Senast såg jag att forskare i Zürich har visat att det även går att producera bensin i sådana solkraftverk. Den som har en snabb bredbandsanslutning och är bra på tyska kan lyssna på följande länk:

  http://bazonline.ch/wissen/technik/Wie-aus-Sonne-und-Wasser-Benzin-wird/story/10677947

  /SOO

  Gilla

 5. Martin Goës skriver:

  Jag tror dessvärre inte att vi kommer undan från kärnkraften inom överskådlig framtid. Det är för mycket pengar investerade i Ringhals, Oskarshamn och Forsmark för att det skulle vara försvarligt att stänga ner dom i morgon dag. De kan fortfarande uppgraderas, och de kan också ersättas med nya reaktorer. Hindren för en avveckling är flera, men jag ska försöka lista de viktigaste.
  1. Vi sitter fast i en struktur som är beroende av säker tillgång till billig – nåja – el till våra elslukande basindustrier, och som skulle få bomma igen vid en avveckling av kärnkraften. Konsekvenserna för ekonomin och välfärden ska vi bara inte tala om.
  2. Elbilar kommer så småningom att ersätta bensin och diesel. Etanol var bara ett försök att pinka på sig för att hålla värmen – med en pumplag och minst 1000 nedlagda mackar som resultat! Bilägare i glesbygd får köra miltals bara för att tanka – var är miljövinsten???
  För att ladda alla dessa elbilar, och för att i en avlägsnare framtid försörja induktionsdriften längs våra vägar med ström, så räcker knappast vattenkraften till.
  3. Vindkraft duger bara till småskalig, lokal produktion än så länge – och dessutom har vi ett elnät som inte är anpassat till vindkraftens ojämna produktion. Danmarks nominella 20% vindel är i praktiken endast högst hälften.
  4. Solenergi har onekligen sina fördelar, men är inte ännu, på långa vägar, konkurrenskraftig givet dagens förutsättningar med ett högenergisamhälle, vant vid riklig, jämn, pålitlig och hyfsat billig el.
  Även här är än så länge lokal, småskalig produktion den nisch som solel passar bäst för – t.ex. ljus i busskurer ute på landet. Vi väntar fortfarande på DET STORA GENOMBROTTET!
  5. Ovanpå allt detta har vi en lagstiftning som allt annat än uppmuntrar egen elproduktion! En utredning förordade att man, efter kontinental modell, som privatperson kunde kvitta egen elproduktion mot konsumtion från elnätet. Alla remissinstanser sa ja, men skattmasen har hittills blockerat förslagets genomförande!
  Summa summarum: Varken du eller jag lär få uppleva ett kärnkraftsfritt samhälle, Rune.

  Gilla

 6. Eva Ivarsson skriver:

  Hur menar du kristianjonsson?Är du för nuvarande kärnenergi eller emot, eller söker frågetecknen? En folkrörelse med ungdomarna i spetsen som tar reda på kalla fakta om alla fakta vad gäller kärnkraft i alla dess former, och som ökar kunskapen och med den ett val för framtiden. Den kära Maud orkar man inte höra på hon blir väl snart utbytt!? Kartan med världens kärnkraftverk ger kalla kårar inför framtiden – tycker Eva

  Gilla

 7. kristianjonsson skriver:

  Atomsopor (använd kärnbränsle) kommer inte att vaktas i 100 000 år eller 500 000 år utan kommer att upparbetas om 50 -100 år eftersom det är så värdefullt och användbart.

  Gilla

  • Inga-Lill J skriver:

   Av vem? Det är inte säkert att den här planeten är bebodd om 100 år. Förändringar sker ju som bekant snabbt som ögat nu för tiden o snabbare o snabbare går det utför!

   Gilla

 8. Linda skriver:

  Jag tror jag avstår att skåda ”pragmatiske” Mauds tårar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: