Jodtabletterna slut i Sverige

På Apoteket vid köpcentret Överby vid Trollhättan fanns i går inga jodtabletter på Kronans Droghandel som ägs av Coop. Det finns en leverantör i landet och där är jodtabletterna slut enligt expediten. Så det gick inte ens att beställa.
Vi har länge, med tanke på närheten till Ringhals, tänkt införskaffa jodtabletter men från statens sida finns således inte den mest elementära beredskapen för en reaktorolycka i Sverige heller.
Blir kärnkraftskatastrofen fullskalig i Japan, vilket är det troliga scenariet, så förstår alla som upplevde nedfallet från Tjernobyl att strålningen även når Sverige. Den hyggliga expediten skrev ut åt mig vad som internt meddelats den 15-3-11, från SSM. (Strålsäkerhetsmyndigheten.) Där informerar SSM precis lika falskt som från tv-sofforna.
-Risken att utsättas för radioaktivt jod är liten utanför det utrymda området (då 3 km) omkring de skadade kärnkraftverken och i Sverige är risken obefintlig skriver SSM.
-Det finns heller ingen anledning för personer i Sverige att oroa sig för strålning orsakade av de japanska kärnkraftverken skriver Strålsäkerhetsmyndigetheten till alla apoteksanställda.

Bit för bit tvingas SSM erkänna verkligheten och komma fram ur sin förljugna propagandaapparat som i decennier misslett om riskerna och inbillat folk att kärnkraften är ren och säker.
Nu tvingas SSM rekommendera alla svenskar att lämna Japan efter att hela tiden förringat atomkatastrofen.
Rune Lanestrand

One Response to Jodtabletterna slut i Sverige

  1. Irmgard Henriksson skriver:

    Var inne på apoteket i Torsby (norra Värmland) idag och bad att få köpa jodtabletter. Slut. Ny leverans 22 april!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: