Sänd helikoptrar och cement till Fukushima i stället för JAS till Libyen

För var timma som går framstår det allt tydligare att det finns inget annat att göra än att som i Tjernobyl täcka över kärnkraftverket i Fukushima. Då behövs alla helikopterresurser som kan uppbådas.
Över Libyen vimlar det av bombflyg och på medelhavet ligger stormakternas stora hangarfartyg som fyrar av sina missiler mot diktator Kadaffis legosoldater. Övermakten i luften är redan så stor att några plan till från Sverige är helt försumbart.Däremot råder det brist på helikoptrar i Japan och där kan Sverige verkligen göra en insats för mänskligheten genom att hjälpa till och täcka de glödande härdarna. Men det tycks i varje fall inte folkpartiets utrikespolitiske krigiske talesman, officeren Allan Widman ha kommit på. Det är också långt klokare att Sverige följer sin traditionella freds- och utrikespoltik och sänder humanitär hjälp till Libyens tusentals flyktingar. Varför är det inget mer parti än Sverigedemokraterna som föreslår humanitära insatser i stället för militära insatser i Libyen. Det skulle också i ett slag minska risken för terrorangrepp på Sverige.
Klicka här för att läsa om Hans Blix och Marit Paulsens resa till Fukushima.
Rune Lanestrand
dn dn gp dn

10 Responses to Sänd helikoptrar och cement till Fukushima i stället för JAS till Libyen

 1. […] det bli något av en svensk luftbro till […]

 2. Arne Wieslander skriver:

  Men Kadaffi exporterade väl villigt olja ? Anfallet ger däremot stor risk för avbrutna oljeleveranser. Titta hur man misslyckats i Irak, där oljeproduktionen ännu ligger långt under tidigare nivå. Att börja använda brutal kraft är nog snarare ett tecken på att väst börjat tappa greppet.
  Sen måste man ju beundra SDs förmåga att knipa poäng !

  • Martin Goës skriver:

   Det handlar inte om att knipa debattpoäng – det handlar om att Sverige ska hålla sig till vad Sverige är bäst på, nämligen humanitära insatser. Men med en försvarspolitik som inte ens förtjänar namnet och en tomhylsa som försvarsminister kan man knappast vänta sig några intelligenta förslag. Om de nu är så angelägna att svenska JAS-piloter ska få stridserfarenhet, varför i h-e har vi då inga egna flygstridskrafter i Afghanistan, där vi ju ändå har trupper??
   Och visst, krig sänker oljeproduktionen och driver upp oljepriset och svider i plånboken när du tankar – men var viss om att oljejättarna skrattar hela vägen till banken!
   (Fotnot: Tomhylsa = kåkslang för totalvägrare)

 3. Allan skriver:

  Tycker också det känns minst sagt generande att det bara är Sverigedemokraterna av alla partier som inte vill att Sverige skall gå med i ytterligare ett krig.
  Det räcker uppenbarligen inte att våra flickor och pojkar är med och dödar civila i Afghanistan.
  Den verkliga orsaken till stormakternas engagemang är antagligen den gamla vanliga – oljan.

 4. Martin Goës skriver:

  Helikoptrar och cement??? Dumheter!! Jag kan för mitt liv inte begripa att japanerna inte satt in en flodspruta för att kyla ner bassängerna med uttjänt kärnbränsle + de krackelerande reaktorerna. Fukushima ligger ju vid kusten, och det är väl en enkel sak att komma intill med en flodspruta, av den modell brandkåren i kuststäder använder vid brandbekämpning. Skillnaden – och fördelen – mot brandkårens bilburna sprutor är uppenbar – i floden/havet är tillgången till vatten i princip obegränsad, och man kan bekämpa brandhärden/strålkällan från längre håll än med brandbilar. Dessutom borde det inte vara så svårt att åtminstone provisoriskt strålskydda kommandobryggan på en sådan båt. VVad fan tänker de på egentligen???

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja man kan tycka så men myndigheterna talar redan om att göra en betongsarkofag som i Tjernobyl.

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Både säckar med cement och helikoptrar ska fraktas med stora transportplan av typ Boeing.

  • Gunnar Karlsson skriver:

   Om man vill vara riktigt miljövänlig och dessutom få ut så mycket som möjligt för de pengar man satsar, så kanske man skulle överväga att använda fraktbåt, dock inte atomdriven;)

 6. Gunnar Karlsson skriver:

  Kan det verkligen anses vara miljövänligt att skicka cement med helikopter från Sverige till Japan?;)

 7. Jerry skriver:

  Tjernobyl kärnkraftverket har glömsts…

  Nu gäller de ju oljan i Libyen, EU/USA vill vara säkra att den som skall ha makten i Libyen ordnar garanterade leveranser av oljan.

  Fukushima är ju långt borta.
  Men när radioaktiva strålningen börja hota även folk i EU så då är det för sent.
  Då är alla helikopterresurser inte längre aktuela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: