Kärnkraften kan stjälpa Juholt

I Håkan Juholts hemkommun Oskarshamn jublar man och ställer till fest i dag. Obekymrade över att reaktor tre i Oskarshamns kärnkraftverk nödstoppades i veckan. P p g a ventilfel. Enligt pressmedelande skulle stoppet vara till den 3 april.
Men tydligen för att hylla bygdens son när han väljs till partiordförande har man redan i dag återstartat O3-an. Kanske i den fromma förhoppningen om att denna riskabla manifestation ska styrka Juholts varma känslor för kärnkraften.
För min del tror jag att om Håkan Juholt fortsätter att svärma för kärnkraften kommer han troligen inte att bli gammal som ordförande i det socialdemokrtiska partiet. I takt med att evakueringsgränsen runt kärnkraftverket i Fukushima utvidgas sjunker hans politiska aktier.
När även de tunga kärnkraftsförespråkarna inom s-partiet inser de apokalyptiska följderna av kärnkraftskatastrofen i Japan kan deras favorit snabbt komma i onåd. Glädjande är att gruppledaren Sven-Erik Österberg redan tagit intryck av Fukushima.
Rune Lanestrand
gp dn hd svt svt vg gp gp svd svd dn dn dn

3 Responses to Kärnkraften kan stjälpa Juholt

 1. […] Juholt att stoppa huvudet i sanden bara för att inte störa sig med betongsossarna. Kärnkraften kan stjälpa Juholt om har fortsätter krama världens farligaste energikälla. Rune Lanestrand vg vg dn gp gp svd […]

 2. MH skriver:

  Varför kallar du starten av O3 för ”riskabel manifestation”? Vet du något som inte vi vet? Eller är det bara för att du anser att varje reaktor som är i drift är en osäkerhet i sig?

  Jag håller med om mycket av det du brukar skriva om utrikespolitik, miljö och korruption, men din onyanserade kritik av kärnkraften har rubbat mitt förtroende för dig något.

  Hur många liv har utvinning och användning av olja skördat?

  • Rune Lanestrand skriver:

   Se pressmeddelande från kärnkraftverket så förstår du nog mina farhågor. Du skriver ”Något som inte vi vet”. Vilka är vi? Är det partikansliet eller de anställda på O3:an?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: