Juholt duckade för strålningen från Fukushima

Juholts installationstal var intressant och engagerat. Men som hängiven kärnkraftsförespråkare undvek han sorgfälligt att ta upp världens nu mest överhängande fara; Strålningen från kärnkraftsolyckan i Fukushima.
Med den fasansfulla utveckling som nu sker vid kärnkraftverket i Fukushima går det inte för Juholt att stoppa huvudet i sanden bara för att inte störa sig med betongsossarna. Kärnkraften kan stjälpa Juholt om har fortsätter krama världens farligaste energikälla.
Här kan du läsa om en veteran vid kärnkraftverket i Oskarshamn som berättar om hur nära verket var en olycka liknande den i Tjernobyl. Klicka för intervju med Bo Gillisson, som arbetat många år i kontrollrummet. svd Nyheterna.
Rune Lanestrand
gp
svt svt svt vg vg dn gp gp svd svd dn dn dn svt svt svt

7 Responses to Juholt duckade för strålningen från Fukushima

 1. Elisabet skriver:

  Kärnkraftskramarna kommer att försvara sin ytterst komplicerade och svårhanterliga energi in i döden. tro mig. Blir det några hundra som dött av Fukushima, trots enorma ansträngningar så kommer de ändå att jämföra olyckan med värre katastrofer där fler dog. Att miljontals ton med kontaminerat vatten skall sköljas ut i Stilla Havet glöms snabbt bort. Det är ju bara fiskar och alger och plankton och näringskedjan som kommer att drabbas. Att människan står högst upp i den kedjan glömmer man kanske inte lika fort. Nej, kärnkraften är högst omodern och oerhört farlig. det finns ju helt grön energi att utveckla och förbättra. Själv har jag sedan fyra år tillbaks bara vindkraft i mina eluttag. Jag har inte fått några ekonomiska svårigheter till följd av en högre eltaxa och hoppas att fler vill göra som jag och byta till Grön El. Det stavas konsumentmakt.

  Gilla

 2. […] från kärnkraftv…Ingeborg on Chockuppgifter från kärnkraftv…Inga-Lill J on Juholt duckade för strålningen…Allan on Juholt duckade för strålningen…FredrikN on Juholt duckade för […]

  Gilla

 3. Allan skriver:

  Hörde på morgonnyheterna att strålningen plötsligt var miljontals värre än det tidigare berättats.
  Det är väl då inte underligt om förtroendet för myndigheter, forskare och politiker sjunker som en sten.
  Strålningen har ju även den ”goda smaken” att inte döda på en gång, utan t ex förändra individers arvsanlag, vilket kanske inte märks förrän flera generationer framöver.
  Allt var förvisso inte bättre förr, men det liv som levdes fram till för 50-60 år sedan fördärvade inte miljön som nu sker.

  Gilla

 4. FredrikN skriver:

  Skrev jag att det är trams, det som händer? Nej, jag skrev att det är trams att kalla kärnkraftsolyckan för världens mest överhängande fara. Den kommer inte ens i närheten av de allvarligaste dammolyckorna, t.ex.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  På samma sätt har kärnkraftskramarna nedsättande bemött oss under alla år. Det torde vara få som fortfarande i likhet med dig anser att det som händer i Fukushima är trams.

  Gilla

 6. FredrikN skriver:

  Hur många har dött i strålningen hittills? Tre?

  Hur många dog i jordbävningen och tsunamin?

  Att kalla kärnkraftsolyckan världens mest överhängande fara är bara trams

  Gilla

  • Inga-Lill J skriver:

   Att inte i nuvarande läge inse faran med kärnkraft är ju fullständigt naivt o enögt. Men det brukar vara en gemensam faktor för sådana människor som tror på att endast tekniska grejor är den stora frälsningen för hela världen. Av all teknik som människan har att hantera är kärnkraft nåt av det allra värsta som finns. Det är en teknik som ingen kan hantera om den skenar. Åtminstone inte människor!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: