Chockuppgifter från kärnkraftverket i Oskarshamn

-Vi hade en galen driftchef som skulle köra på, trots uppmaningar om att gå ner i drift. Och det är verkligen konstigt att det inte har hänt något ännu mycket värre med tanke på alla idioter som haft ansvaret säger Bo Gillisson som jobbat i kontrollrummet på Oskarshamns kärnkraftverk. Intervjun har han gett för Nyheterna/Östran (s).
-En gång var jag rädd att det skulle inträffa ett reaktorhaveri av samma orsak som Tjernobyl säger Gillisson som berättar om massor av nödstopp på grund av att en driftchef trots varningar bestämt sig för att köra reaktorn på full kapacitet trots varningar från personalen.
Snabbstopp som inneburit att Oskarshamns kärnkraftverk tvingats släppa ut radioaktiva ämnen. Detta är en helt annan och osminkad bild av den ”rena och säkra” kärnkraften, än den som Carl Hamilton och den övriga politiska eliten tillsammans med den korrumperade Strålsäkerhetsmyndigheten, lurat på svenska folket.
Läs hela intervjun i Nyheterna Jag tror dessvärre inte att OKG i fråga om säkerhet skiljer ut sig från de övriga svenska kärnkraftverken. Har länge känt att det hela går på lösa boliner. Särskilt nu sedan man av politiska skäl har uppgraderat effekten på gamla kärnkraftverk som i stället omedelbart borde stängas av. Läs även; Juholt duckade för kärnkraften.


Rune Lanestrand
dn gp hd svt gp svt dn gp svd svd dn svt vg gp svd dn svt svt svt svt svt svt svd svt vg svt dn svd svd dn svt svt svt dn svd gp vg vg dn

2 Responses to Chockuppgifter från kärnkraftverket i Oskarshamn

 1. Dan Algotsson skriver:

  Hej
  Håller fullständigt med föregående inlägg, kärnkraften är ett mycket dåligt alternativ. De sa jag när vi folkomrösta å de håller jag med om fortfarande, mina befaringar har stärkts nu också.
  Vi sitter på en farlig bomb, som när som helst kan utlösas. Den sk säkerhet vi har är nästan obefintlig, nää bort med den så fort vi kan.
  Dan

  Gilla

 2. Ingeborg skriver:

  Det är dags att inse att den s.k. ”politikereliten” inte alls är på sina väljares sida. De genomför det mesta numera utan sina väljares samtycke. Maud Olofsson med 3,1 % av sympatier anser att så länge hon har väljarnas förtroende så skall hon fortsätta. Hur dum får en politiker vara? Svar: Hur dum som helst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: