JAS-plan till Libyen – en ”militär kupp”

Sveriges traditionella utrikes och försvarspolitik tas mer och mer över av militären. I spetsen för denna olyckliga inriktning återfinns moderata officerare i riksdagen och de båda ledande folkpartisterna major Jan Björklund och fänriken Allan Widman som nu stoltserar med att vara försvarspolitisk talesman för Alliansen.
Ytterst olyckligt. Widman, denne naiva och omdömeslösa krigshök har bl a föreslagit en fördubbling av svenska soldater till Afghanistan. De båda partipolitiska fp-officerarna har nu ytterligare stärkt sin makt över partiet genom att anställa löjtnant Nina Larsson som partisekreterare.
Krig är alldeles för allvarligt för att beslutas av militärer. Jag vill att Sverige ska hålla fast vid den alliansfria utrikespolitiken och satsa på humanitär hjälp till alla de flyktingar som nu lider i urusla flyktingläger runt om i nordafrika.
Nu passar Allan Widman och Alliansen på att genomföra sin våta dröm om ett svenskt medlemskap i NATO. Skickar man iväg JAS-planen räknar man kallt med att motståndet mot medlemskapet minskar och man kan fortsätta att byta Sveriges traditionella fredspolitik mot krigspolitik. Alliansfriheten som gett vårt land en välsignad fred i snart 200 år. Och ett gott rykte som en fredlig nation
Varför ska Sverige skicka JAS-plan när det redan vimlar av miltärplan i Libyens luftrum. Nej, satsa på det som Sverige av tradition är bäst på – sjukvård och annan humanitär hjälp. Behovet är enormt.
Här kan du läsa hur det gick till när en klick politiska officerare fick igenom den lika ansvarslösa som spektakulära nya svenska försvars- och utrikespolitiken.
Rune Lanestrand

dn dn svt svt svd svd dn dn svt vg gp svt

4 Responses to JAS-plan till Libyen – en ”militär kupp”

 1. JANNE skriver:

  ”Confessions of an economic hitman”, av John Perkins! Bra att svenskar hittat hit!

  Pamfletten War is a racket, av väldekorerade general Smedley Butler är en klassiker som säger samma sak:

  http://www.rationalrevolution.net/war/major_general_smedley_butler_usm.htm

  http://en.wikipedia.org/wiki/Racket_(crime)

  Gilla

 2. Paul Rimmerfors skriver:

  Jag delar helt Rune Lanestrands uppfattning. Att regeringen nu idag lagt en proposition till riksdagen om 6-8 JAS Gripen till Libyen är ett välkommet led i försöken att sälja planet till Indien och/eller Brasilien. Om planet lyckas hålla sig i luften blir det perfekt marknadsföring i den hårda konkurrensen. Lägg märke till hur länge närbilderna på de olika konkurrerande stridsflygplanen ligger ute under TV-reportagen! Stridserfarenhet är vad Sveriges piloter hittills saknat. Lyckas propagandan så är NATO-anslutning nästa steg för alliansens krigshökar.

  Gilla

 3. gyllensten skriver:

  bra skrivet Rune, vill också tillägga att värnplikten lades ned för att Sverige skulle kunna vara ute i stora världen och döda folk. tror knappast att anna linds politik gick ut på att förlora Sveriges traditionella fredspolitik. carl bilt vem är det

  Gilla

 4. Linda skriver:

  Confessions of an economic hitman

  Dessa 3 länkar förklarar en hel del. Taktiken i mellan östern är lite annorlunda, men i sak samma agenda och samma aktörer. I dagens värld kommer sanningarna ut, men det är lögnerna som får fäste i folks hjärnor. Det är så sorgligt. För det har förstört så många vackra samhällen där folk inte har haft problem att leva sida vid sida med olika tro.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: