I Göteborgs kommun får bedragaren 2 miljoner

Bostadsbolagets Poseidons tidigare tekn chef Olof Lundgren dömdes i dag för mutbrott till 6 månaders fängelse. Han hade tagit emot 20 ton tegel till eget bygge från en leverantör till det kommunala bostadsbolaget.
Samtidigt blev han uppsagd från sitt nuvarande jobb som vd i det kommunägda Egnahemsbolaget. I den genomkorrumperade staden Göteborg där så många är inblandade får Olof Lundgren hela 2 miljoner i avgångsvederlag. Ytterst stötande för den allmänna rättsuppfattningen.
Lundgren får 2 miljoner i ”skadestånd” men behöver inte betala mer än 51 tusen till staten för teglet. En god affär med andra ord. En tjänsteman i offentlig tjänst som gör sig skyldig till ett så allvarligt brott som Olof Lundgren skulle varken ha avgångs-vederlag eller ha kvar sin höga tjänstepension. Nu kan han kvitta ut 80 tusen i månaden även när han sitter i fängelset.Kommunpolitikerna med Göran Johansson (s) i spetsen, som har det största ansvaret för den omfattande korruptionen i Göteborgs kommun hukar i buskarna..
Det är Johansson och ledande politiker från fler partier som bär huvudansvaret för att Göteborg i dag framstår som den mest korrumperade kommunen i landet.
Mutor och korruption underlättades genom att man gick ifrån kommunallagen och beslöt att de kommunala bostadsbolagen och förvaltningarna inte behövde ta de lägsta anbuden. Det medgav godtycke och öppnade för samvetslösa höga tjänstemän att välja det företag som kunde fixa med det egna huset och/eller bjuda på trevliga semesterresor.
Överåklagare Nils-Eric Schultz gör ett bra jobb men nu är det dags dags att gå vidare och höra de ansvariga politikerna i Göteborg.
Rune Lanestrand
gt gp

7 Responses to I Göteborgs kommun får bedragaren 2 miljoner

 1. Kerstin skriver:

  Martin Goës:
  Man ska nog vara glad att vi inte har kvar spåstraffet längre, för gissa vilka som skulle dömas till sådant? Knappast topparna i alla fall.

  • Martin Goës skriver:

   Jag talade om SKAMstraff, inte SPÖstraff – det är en jäkla skillnad! Du kanske minns bilderna i skolans historieböcker, med syndarna sittande med fötterna fastlåsta i en stock framför kyrkporten vid högmässotid?
   På sätt och vis har du rätt. Minns du spårvagnsolyckan på Vasaplatsen i Göteborg mars -93? De ansvariga i ledningen slapp undan ansvar, trots att de inte instruerat sina förare och trafikledare på ett sätt som hade kunnat förebygga tragedin – trafikledaren och föraren fick bära hundhuvudet, trots att de gjort vad de kunnat för att undvika kraschen…

   Å andra sidan, här i den göteborgska muthärvan har vi ju klart utpekade mellanchefer och entreprenörer som gjort sig skyldiga till grova oegentligheter gentemot skattebetalarna. Sätt dom i stocken, eller rulla dom i tjära och fjäder!!!

 2. JANNE skriver:

  (En kultur med friare tyglar)

  I Sverige existerade inte ordet ”korruption” parat med ordet ”Sverige” innan 2010. Vi är ju hederliga. Vi pratar inte om problemen i alla fall – och det är ju bra!!

  Sverige har blivit Lilla USA-EU-kommunalt enrepenörskap AB. Vi är stolta över det! Ett av mästerprivatiserarna vc presidenten D Cheneys genidrag på sin tid, var ju att skriva över Pentagon till kontraktörer som Blackwater och KBR, Halliburton mfl. Nu är fängelser privata och parlamenten betalas av bankerna!! HAHA!

  Skulle tro att friare praxis i EU korridorer mm banat väg för Göteborgs kommuns lösa tyglar! Varför ska vi ha ett samhälle betalat av skattepengar? Det här går ju lika bra utan är melodin! Nej, förlåt! Det går bäst om vi fortsätter som förut, och inte har något intresse av var pengar går. Det angår ju ändå inte oss!! Eller hur?

  http://www.commondreams.org/views03/0403-10.htm

 3. Ragnar Blomqvist skriver:

  Jag håller fullständigt med! Det är en skandal som överglänser allt annat. Här har Juholt en tuff uppgift att rensa i de socialistiska leden: Det är ju inte någon tvekan om än att den självgoda maktfullkomligheten har bäddat för dessa koruptioner under många år. Hur kan Svenska staten tillåta att brottslingar premieras på detta sätt? Det är en skam för hela Sverige.

 4. Inga-Lill J skriver:

  Hela bunten skulle löpa gatlopp genom stan!! Vanligt folk skulle få slå så mycket de orkade efter dem! Det är genomruttet hela samhället finns ingen heder o skamkänsla i folk längre. Speciellt inte i de som har de så kallade styrande posterna. De bara skor sig högst egoistiskt på alla andra.

  • Martin Goës skriver:

   Jag beklagar att skamstraff sedan länge utmönstrats ur svensk lagstiftning. Det skulle annars vara något att se fram emot. hur alla dessa mutkolvar sattes i stocken på förslagsvis Gustav Adolfs Torg, mitt i Göteborg! sätt sedan varsin dumstrut på deras huvuden, och låt förbipasserande kasta ruttna ägg och dito tomater på dem!

   Eller tjära och fjäder – och så jaga ut dem ur stan, precis som man behandlade falskspelare i Vilda Västern…

 5. Martin Goës skriver:

  Olof Lundgren borde få ett avdrag på 79 000:-/månad när han sitter inne – detta till fromma för brottsofferfonden och de som får tjata, gnata och processa för att få ut de skadestånd de tilldömts i svensk domstol! Vilken annan som helst kommunalanställd på ”golvnivå” som ertappats med oegentligheter i stil med Lundgren et concortes hade bara fått en fot i röven, och hade kunnat känt sig helt rökt beträffande nytt jobb på samma nivå efter muck från fängelset…

  Det är ingenting annat än en fet spottloska i ansiktet på Göteborgs skattebetalare att den satans mutkolven kan kvittera ut en fet fallskärm när han får sparken, OAVSETT anledningen därtill!!!
  TYVÄRR har alla dessa bolagiseringar av kommunala verksamheter i hela vårt avlånga land inneburit ett sannskyldigt schlaraffenland för giriga kommunpolitiker o. dito chefer, som sett ett gyllene tillfälle att fylla sina egna fickor! Gå in på en kommuns hemsida – likgiltigt vilken – och du hittar Barnomsorg AB, Sophämtning AB, Gatu- och väg AB, Bo- och Bygg AB, Fastighets AB, etc. etc.
  Enligt aktiebolagslagen kan offentlig insyn aldrig utkrävas; och på så vis kan kommungubbarna mygla ner skattekronor i sina egna fickor!
  En god vän till mig från Göteborg sa en gång, att han var ytterst misstänksam gentemot alla dessa kommunala mygelbolag. Muthärvan i Göteborg, avslöjad av Janne Josefsson, visade att han hade rätt i sin skepsis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: