Naivt om Usama bin Ladin

Märkligt hur nästan alla etablerade bedömare tror att de undertrycktas terror blir mindre bara för att man lyckats skjuta Usama bin Ladin.
Den ytlige Carl Bildt som vill personifiera terrorhotet överträffas bara i sin naivitet av EU – kommissionens ordförande Jose Manuel Barroso och EU:s ordförande Hermann Van Rompuy när de i sitt uttalande skriver (citat) ”att bin Ladins död är en stor prestation i kampen att göra slut på terrorismen.”
Det är bara att lära av historien. USA har fortsatt sitt militära härnadståg över världen för att komma åt olja och värdefulla naturtillgångar. Inte har denna i längden ohållbara våldstaktiken ändrats för att man skjutit presidenten i USA. (John F Kennedy)
Det är inte heller enstaka galningar som står bakom terrorattackerna utan en väl utarbetad och intelligent organisation som ser terrorn som den enda möjligheten att få stopp på det militära övervåld som västvärlden med USA i spetsen bedriver. Just det hemska angreppet på World Trade Center visar att motståndet inte är en mans verk.
Jag tror att en död Usama bin Ladin. som en gång blåstes upp av USA, i stället kommer att öka risken för terrorattacker också i Sverige. I varje fall så länge vi är med och krigar i Afganistan.
Det är positivt att Håkan Juholt inte vill förlänga Sveriges deltagande i kriget i Libyen. Det inger hopp att Juholt skiljer ut sig från krigshökarna inom Alliansen och återgår till Sveriges traditionella freds- och säkerhetspolitik. Därmed minskas terrorhotet i varje fall mot vårt land.
Nu väntar världen på trovärdiga bevis för att det var bin Ladins kropp som USA så brådstörtat sänkte i havet.
Rune Lanestrand
expr svd svd gp gp gp dn svd svt svd svt dn gp svd expr gp dn svd svt svt vg

16 Responses to Naivt om Usama bin Ladin

 1. Bertil Jansson skriver:

  Jag läste just vad du skrev om Västra Götaland. Det gemensamma temat är att individer i den kollektiva galenskapen vet mycket mer om sanningen, men tiger. Att tala ärligt innebär alltid risk och det kan ett får i hjorden inte kosta på sig. Därför ser det mörkt ut i världen, när sådana som Rompey, Barroso och Obama tror att dom kan lura en hel värld, liksom byråkraterna och politikerna i stora svulstiga sjukvårdssystem med dålig verkningsgrad.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Just det! Och vem får stå för fiolerna, när allt går åt fanders???
   Sjukvårdsnotan i Västra Götalandsregionen har på något decennium fördubblats – men har vi fått bättre sjukvård och kortare köer? Att gasta om att privata vårdcentraler och dito äldreboenden tjänar några miljoner hit eller dit är fullkomligt fel fokus – HUR ANVÄNDS PENGARNA TOTALT SETT??? D.v.s. hur stor andel av skattemedlen går till vård, och hur stor andel går till kringkostnader – byråkrati, politiker, konsulter m.m.

   DET vore något för Janne Josefsson att ta tag i – istället för att fokusera på marginella problem, som i och för sig är journalistiskt tacksamma att blåsa upp, och på vilka man kan applicera en politiskt korrekt vinkling…

   Gilla

 2. Martin Goës skriver:

  Ett lite P.S. till min något mångordiga kommentar i går:
  Är det någon bland de som regelbundet besöker den här bloggen, som hört talas om Echelon? Googla på ordet – och det du får upp, torde göra dig mörkrädd!!!

  Gilla

 3. Dine Malmsten skriver:

  Kan man tro på rapporteringen om Bin Ladins död ?
  Desinformation är mer regel en undantag när det gäller Al-Qaida och Bin Ladin.
  Jag har en nära vän från Syd-Yemen, därför hajade jag till när man på TV:s Aktuellt rapporterade från Syd-Yemen,
  (det var innan upproren i Egypten och Tunisien.)
  På bilden var en stor folkmassa, demonstranterna bar Syd-Yemens flagga, svart, vit och röd, med en blå trekant och i den en röd stjärna, en flagga, som jag känner igen då min vän har flaggan hemma, det var det Socialistiska Syd-Yemens flagga, innan samanslagningen av Syd och Nord Yemen 1990.
  Döm om min förvåning då reporten påstod att det var ”Al-Qiada anhängare som demonstrerade.Jag ringde upp SVT och påpekade misstaget, men efter några veckor presenterade man åter demonstranter med den socialistiska flaggan som ”Al-Qiada anhängare.
  Till saken hör att Mujahedinnerna och Al-Qaida alltid terroriserat socialister i Syd_Yemen. Det är också märkligt att personer från Syd-Yemen alla min mans bekanta inte har en enda släkting,granne, arbetskamrat som är aktiv i Al-Qaida.
  Är det bara i Europa som denna organisation är så framträdande. Enligt min vän har Al-Qiada stöd av regiman i Sanha och av Sale i kamp mot socialister.
  Sen reagerar jag på, Varför visar man inte upp liket ?
  Kom i håg Che Gevara ?
  Slutligen Usama Bin-Ladin är ingen Arabisk ”Che Gevara ” han är en man ur den Yemenitiska och Saudiska överklassen, en gammal CIA agent.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Det har nu gått några dagar sedan Usama bin Laden fick en kula i huvudet, från nära håll. Uppgifterna om omständigheterna i huset utanför Abbotabad under den nattliga raiden går redan isär – somliga påstår att han eller några andra i hans sällskap skulle ha gjort väpnat motstånd, andra hävdar att bin Laden skulle ha använt sin fru som mänsklig sköld, och att hans tolvårige son skulle ha bevittnat detta.
   Det må vara hur som helst med detta – sanningen lär vi inte få veta i brådrasket.
   Och varför har de inte visat upp liket?? Senaste budet är att man inte vill provocera fram hämndaktioner i onödan…

   Ett av de senaste nyhetsbreven från ICH har minst ett halvdussin artiklar i ämnet, och rubriken ”It is vengeance, not justice.”
   Principiellt har de rätt. Internationell rätt medger ICKE, mig veterligen, att en stat klampar in på en annan stats territorium för att skipa ”rättvisa”. Men supermakten USA struntar blankt i detta – de gör och har alltid gjort som de vill, så länge det gagnar deras intressen! Antingen själva, med hela militärapparaten, eller genom ombud och endast med s.k. rådgivare på plats. Direkt militärt våld är mindre vanligt – de arbetar helst med marionettregeringar, en USA-orienterad elit och ”rådgivare”, till fromma för de multinationella företagen på hemmaplan. Mellan- och Sydamerika utgör skräckexemplet, med en lång rad CIA-stödda statskupper under andra halvan av 1900-talet.

   Nu har de dock vänt blicken åt öster. Irak och Afghanistan har under de senaste decennierna välsignats med amerikanarnas nitiska spridande av frihet och demokrati – och västerländsk civilisation, icke att förglömma! – och de har lyckats dra med sig en hel rad supportrar på detta ”korståg”… Allt medan vapensmederna gnuggar händerna av förtjusning, och skrattar hela vägen till banken!

   Vem som helst som har någonting kvar att tänka med, inser ju att allt vackert tal om att sprida demokrati – givetvis av amerikansk modell – och bekämpa terrorism bara är trams!! Det fanns bara tre skäl att gå in med supermaktens arméer i Irak och Afghanistan, och dessa stavas OLJA, OLJA, och OLJA!!! Den som på fullt allvar tror något annat, tror väl på jultomten också…

   Referatet ovan om den socialistiska flaggan kan tjäna som en illustration till hur lata somliga journalister tycks vara. Kom ihåg att det egentligen INTE är medierna som desinformerar – det är makthavarna som AVSIKTLIGT sprider lögner, halvsanningar, förtiger fakta, blandar bort korten, etc, etc… Journalistkåren i allmänhet är inte stort mer än ett gäng papegojor, som snällt trumpetar ut vad ex.vis Pentagon VILL att folk ska tro!!! De sista tio åren är det faran för islamistisk terrorism som blåsts upp bortom alla rimliga proportioner – och som skapat en ofriare värld för oss alla.

   Det stod en artikel i SvD härom veckan, som listade antal terrorhandlingar – även misslyckade och upptäckta i tid – i Europa under det gångna året. Terrorhandlingar med islamistiska förtecken var inte ens en handfull – de som toppade ligan var ETA! Vi har alltså åtskilligt mycket mer huvudbry med hemmasnickrad terrorism, men det är det märkvärdigt tyst om i spalterna!!

   Varför allt detta oväsen om al Quaida, som ju inte är något annat än en liten minoritet i minoriteten av radikala islamister??? Jo, de tjänar för makthavarna viktiga syften! Denna lösligt organiserade samling fanatiska brushuvuden har, med 9/11 som alibi, framtvingat ett kontrollsamhälle ingen kunnat drömma om för 10 – 15 år sen. Folk kan finkas på blotta misstanken om terrorism – senast var det tillslaget i höstas i Göteborg mot två familjer, med insparkade dörrar. USA kan begära ut kontoutdrag från europeiska banker, all datatrafik ska lagras viss tid, FRA spanar på datatrafik som passerar landets gränser, etc. För att inte tala om de fullkomligt hysteriska säkerhetsåtgärderna på flyget – där har ännu ingen tillnyktring kunnat skönjas…
   Det sitter bevakningskameror uppsatta överallt – EU:s mest övervakade land är Storbritannien. Där finns för övrigt en luddigt formulerad lag om fotoförbud på offentlig plats under vissa omständigheter – bl.a. lär det vara känsligt att plåta busshållplatser. Läste en historia om en österrikisk turist, som hade plåtat vid Trafalgar Square – och av polisen tvingades att radera ALLA sina semesterbilder!!
   Och trots att det nu gått tio år sen 9/11, så består, och t.o.m. eskalerar all denna övervakning! Myndigheterna har funnit det behändigt att ha alla dessa data om oss alla så lätt tillgängliga, och har således inga som helst planer på att lägga ner åtminstone de värsta överdrifterna…

   Detta är dock inte det värsta. I Yorkshire, nånstans ute på landsbygden, ligger basen för Echelon, ett datasystem som scannar av ALL internationell datatrafik, och är inställd på att reagera på vissa ord – just de mailen lagras i databasen för senare bruk. Kan ge mig fan på att vissa av de mail jag skickat över Atlanten har hamnat där – såvida inte den här bloggen ligger på en utländsk server…

   Gilla

 4. Dine Malmsten skriver:

  Kan man tro på rapporteringen om Bin Ladens död ?
  Desinformation är mer regel en undantag när det gäller Al-Qaida och Bin Laden.
  Jag har en nära vän från Syd-Yemen, därför hajade jag till när man på TV:s Aktuellt rapporterade från Syd-Yemen,
  (det var innan upproren i Egypten och Tunisien.)
  På bilden var en stor folkmassa, demonstranterna bar Syd_Yemens flagga, svart, vit och röd, med en blå trekant och i den en röd stjärna, en flagga, som jag känner igen då min vän har flaggan hemma, det var det Socialistiska Syd-Yemens flagga, innan samanslagningen av Syd och Nord Yemen 1990.
  Döm om min förvåning då reporten påstod att det var ”Al-Qada anhängare som demonstrerade.Jag ringde upp SVT och påpekade misstaget, men efter några veckor presenterade man åter demonstranter med den socialistiska flaggan som ”Al-Qada anhängare.
  Till saken hör att Mujahedinnerna och Al-Qaida alltid terroriserat socialister i Syd_Yemen. Det är också märkligt att personer från Syd-Yemen alla min mans bekanta inte har en enda släkting,granne, arbetskamrat som är aktiv i Al-Qaida.
  Är det bara i Europa som denna organisation är så framträdande. Enligt min vän har Al-Qiada stöd av regiman i Sanha och av Sale i kamp mot socialister.
  Sen reagerar jag på, Varför visar man inte upp liket ?
  Kom i håg Che Gevara ?
  Slutligen Usam Bin-Laden är ingen Arabisk ”Che Gevara ” han är en man ur den Yemenitiska och Saudiska överklassen, en gammal CIA agent.

  Gilla

 5. Mikael skriver:

  Geronimo never die. Lite ironiskt att operationen fick namnet Geronimo. En hövding och chaman sa till Geronimo att att han måste sluta kriga, den vite mannen kan inte besegras,Du bara spiller blod, dom är för många. Naturen kommer en dag att ta tillbaka vad som tagits från oss och lämna tillbaka till den som det tillhör. Vi kan också lära från Apache kultur att gör Du illa mot Din granne får dina barn betala priset i framtiden. Geronimo kommer alltid att leva så länge det finns ogjort i det förflutna. Våld skapar våld.

  Gilla

 6. Allan skriver:

  Jag tycker att Bin Ladin skulle tagits till fånga och sedan fått en rättvis rättegång. I stället sköts han tydligen på direkt order av usanernas president fredspristagaren Barack Hussein Obama.
  Som Rune skriver är det tveksamt om det var Bin Ladins kropp som dumpades i havet.
  Varför visas ingen dokumentation på detta?

  Gilla

 7. Anders skriver:

  Det man inte kan hitta, kan man begrava och gå vidare.

  Gilla

 8. Gösta Walin skriver:

  Vågar man hoppas att det vi ser är första steget i en avveckling av de dyrbara krigen som USA bedriver.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   De MÅSTE lägga av med sitt krigande, innan de går i konkurs!! Standards&Poors har redan sänkt USA:s kreditbetyg, så det brinner i knutarna…

   Gilla

 9. Hanna skriver:

  Så sant, så sant.

  Gilla

 10. Lisa skriver:

  Ja, Janne, jag håller med vart enda ord.

  Gilla

 11. JANNE skriver:

  Bin Laden är inte på FBI:s lista för elfte september och ses som en ”myt”, som man ”inte har några spår efter sedan flera år” av CIA commanders (Leon Panetta tex).

  Vad är det som har dött och kastats i havet, som man måste hålla ”anonymt av nationella säkerhetsskäl?” Det är myten Bin Laden som dött!

  Jag tror att terrorkriget tar slut, när listan på de planerade terrorkrigen tar slut!
  Irak, Afghanistan, Pakistan, Somalia, Sudan, Libyen, Syrien, Iran.

  Obama vet inte vad ett sant ord är. Och har inte sagt ett sant ord sedan han dök upp! Inte vad jag hört i alla fall.

  Han delar första platsen med GW Bush och Dick Cheney, Tony Blair och Bin Laden som terrorkrigets segrare!

  Alla i samma båt, som FN brukar säga.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Det har påståtts, sedan sju- åtta år, att Usama bin Laden är död. Den uppgiften har dykt upp i pakistanska tidningar enligt artiklar på ICH (Information Clearing House), en amerikansk website, som leveerar artiklar man INTE hittar i de vanliga tidningarna. ICH har sin bas i Californinen.

   Man frågar sig, om det verkligen VAR bin Laden som sköts till döds i Pakistan härom natten. Om så vore, varför har då inte jänkarna visat upp liket inför kamerorna, innan de dumpade honom i havet? Jag frågar mig helt spontant: Tog de rätt gubbe – och i så fall, varför fotade de inte liket? Olycksfall i arbetet?

   Eller – hemska misstanke!!! – tog de fel gubbe, och försöker de nu dölja sin blunder???

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: