Regionvalet – lita på vem?

Många kommer inte att rösta därför att de ogillar regionen som en onödig konstruktion som främst försörjer den politiska nomenklaturen och en hord av byråkrater som förstört sjukvården.
Många litar överhuvudtaget inte längre på politiker som ger så många fagra löften om bättre sjukvård, före valet, som sedan inte infrias.
Karl-Erik Magnusson i Uddevalla, som i många år varit nämndeman för centern, skriver i Bohusläningen att valet av parti är lätt. Det gäller att rösta bort de som haft makten och förstört Uddevalla sjukhus. Han pekar också ut partierna. Det är s, c och fp.
Under tio år har dessa tre i majoritet rustat ner sjukvården i hela regionen. NU-sjukvården, Uddevalla/Trollhättan torde vara den sämsta i landet. Det säger i varje fall de många som skriver eller ringer och berättar om vanvård inom NU-sjukvården.
Jag vill höja en särskild varningsflagga för centerns Kristina Jonäng och folkpartisten Jonas Andersson som låtit den förödande stordriften, lett av socialdemokraterna försämra sjukvården. Två karriärister som kan gå med på voilken politik som hels bara de får fortsätta sin klättring till ännu högre höjder och högre arvoden.
En annan som jag vill varningsflagga för är Jonny Nilsson (s). En riktigt politisk skojare som bara glider med och spelar kulturell. Slösar med pengar på Film i Väst medan patienterna får ligga i korridorer och sköljrum. Gillar feta arvoden.
Den förre moderata partisekreteraren, i Carls Bildts misslyckade bunkergäng, Johnny Magnusson är oberäknelig med dåligt politiskt omdöme. Häromåret väckte han som gruppledare för moderaterna förslag om ett ännu större sjukhus som skulle ersätta sjukhusen i Uddevlla och Trollhättan. Han tycker också att en månadslön på 180 000 i månaden till den nya regiondirektören är ”väl inget att bråka om”.
Av vad jag har kunnat läsa in är det främst Sjukvårdspartiet. KD och Sverigedemokraterna som vill decentralisera och slå vakt om de små sjukhusen. Men då får de inte gå ihop med s och stödja deras stordrift och centralisering.
Ändras inte sjukhusstrukturen hjälper det inte hur många miljarder man än pumpar in i sjukvården. 17 sjukhus blev 4 administrativa enheter när regionen bildades. Sahlgrenska tex har 16 000 anställda. Under de 4 år jag satt i regionstyrelsen kunde jag se hur kostnaderna för sjukvården ökade i o m regionbildningen. Kostnadsökningar på två – tre procent medan produktionen låg i stort sett på oförändrad nivå.
Tyvärr driver Gert-Inge Andersson som efterträtt den politiska olyckan Roland Andersson, som ledare för socialdemokraterna, samma centraliseringspolitik som sin företräder och vill dessutom få in Värmland i den så totalt misslyckade Västra Götalands-regionen där sjukvården mer eller mindre har havererat. Detta huvudlösa förslag stöd också av ”decentraliseringspartiet”, centerns Kristina Jonäng.
Rune Lanestrand
Tid led av sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen
dn svd svt svt svt expr gp gp

4 Responses to Regionvalet – lita på vem?

 1. Martin Goës skriver:

  Just det! Och vem får stå för fiolerna, när allt går åt fanders???
  Sjukvårdsnotan i Västra Götalandsregionen har på något decennium fördubblats – men har vi fått bättre sjukvård och kortare köer? Att gasta om att privata vårdcentraler och dito äldreboenden tjänar några miljoner hit eller dit är fullkomligt fel fokus – HUR ANVÄNDS PENGARNA TOTALT SETT??? D.v.s. hur stor andel av skattemedlen går till vård, och hur stor andel går till kringkostnader – byråkrati, politiker, konsulter m.m.

  DET vore något för Janne Josefsson att ta tag i – istället för att fokusera på marginella problem, som i och för sig är journalistiskt tacksamma att blåsa upp, och på vilka man kan applicera en politiskt korrekt vinkling…
  Svara

  Gilla

 2. Morgan Larsson skriver:

  Rune har en fantastisk förmåga att beskriva det politiska förhållandet i Västra Götaland.
  Han har glömt en politisk skojare som heter Peter Spjut (V). Spjut har under flera år varit vice ordförande och under en kort tid ordförande i NU-sjukvården. Under hela sin tid har han konsekvent hållit med S, C och Fp i alla politiska beslut och därmed avvecklat sjukvården i vårt område.
  Jag håller med Rune i denna artikel. Det han beskriver är helt korrekt.
  Sjukvårdspartiet är en bortkastad röst, ingen vill ha med bråkstakarna att göra.
  En röst på S, C, Fp och V är en röst för avveckling av sjukvården i Västra Götaland.

  Morgan Larsson
  Ledamot i NU-styrelsen i åtta år.

  Gilla

 3. Agneta Berglöw,sjuksköterska skriver:

  Oroad av att vi närmar oss en rödgrön seger på söndag om vi skall tro på massmedia.
  Är medborgarna inte läskunniga?Tänker då främst på socialdemokratiska valaffischen med budskapet:Vill du bara vänta EN timma på sjukhusens akutmottagningar-rösta då rött!!Har under det rödgröna styret personligen tillbringat 7 x 10 timmar =70 timmar med svår smärta på stenhård brits,utan tillsyn om inte anhöriga försökt jaga den helstressade personalen som alltid försöker göra sitt yttersta för att bemöta patienternas olika behov.Har ansvariga politiker ingen skam i kroppen.Hur har man mage att i en valrörelse ljuga medborgarna rakt upp i ansiktet.Har man både varit pat och har VG.region/primärvård som sin arbetsgivare då mår man riktigt illa-avsätt samtliga sjv.politiker,lägg ner SKL.Låt proffessionen och duktiga ekonomer ta över.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Kostnaderna för sjukvården i Västra Götalandsregionen har fördubblats på bara ett eller ett par decennier – men har vi medborgare fått bättre sjukvård för det? Icke, sa Nicke! Dags för proffsen att ta över, och få skutan på rätt köl!

   Om någon känner till en eller annan revisionsrapport om hur vården fungerar i regionen, så är det väl inte en allt för vild gissning att revisorerna riktar svidande kritik mot de ansvariga…

   Allt är dock inte gråt och tandagnisslan beträffande sjukvården här i Västsverige.
   Förra året, i slutet av april, kunde jag iaktta en förfärlig massa prickar som dansade runt i synfältet, samt iakttagbara ljusblixtar perifert i mörker. Eftersom min far en gång i tiden drabbats av grön starr, vågade jag inte chansa utan ringde vårdcentralen i Kållekärr på Tjörn. Det var på förmiddagen, och jag fick en tid på eftermiddagen samma dag. Allmänläkaren där skrev en remiss till Mölndal, dit jag åkte morgonen därpå. Specialisten där kunde blåsa faran över – det var bara smärre glaskroppsgrumlingar, och de går oftast tillbaks av sig själv.
   I det här fallet fungerade det snabbt och smidigt – men jag hade kanske tur…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: