Ehec kan odlas fram i djurfabrikerna

GMO–foder och hänsynslös djuruppfödning kan vara orsaken till ehec-smittan och mutationen HUS, (haemolytic uraemic syndrome). I djurfabrikernas vidriga miljöer skapades t ex också fågelinfluensan.
När det gäller ehec-smittan finns den i kornas avföring. Något som man aldrig stötte på innan korna föstes ihop i mjölk- och köttfabriker. Sedan sprids smittan med kogödsel till grönsaker och till kött via slakterierna.
För att få fram så billiga livsmedel som möjligt till ICA, Coop och Hemköps dignande köttdiskar utsätts djuren för livslångt djurplågeri i djurfabrikerna.
En liten del av denna ovärdiga miljö visades när djurskyddsaktivister filmade plågeriet i grisfabrikerna där 25 procent av grisarna blir sjuka och dör innan de går till slakt. Det blev säkert en chock för många som gått på reklamfilmer från LRF och bondekooperationen. Där ägg, mjölk och köttproduktion sker i rena sörgårdsidyllen. Falskare kan det inte bli.
När det gäller kor och oxar i fabrikerna är de ständigt magsjuka på grund av felaktigt foder. För att skynda på tillväxt och mjölkproduktion ges de flesta koncentrerat kraftfoder medan deras magar är gjorda för grovfoder som gräs och halm. Och bara en liten del kraftfoder.
Denna felnäring innebär att kor och tjurar står med ständig diarréer. Den som sett en djurfabrik med nötkreatur kan inte frigöra sig från riktigt hemska bilder.
Nötkreaturen är så sjuka i magen att avföringen står som en kvast och är nästan lika rinnande som urinen. Man behöver inte vara professor vid lantbruksuniversitete för att förstå att i dessa sjuka magar kan bildas mycket farliga bakterier. Men det tiger de med för de har varit med och skapat dagens hänsynslösa djurhållning.
Var kommer då genförändrat GMO-foder in i bilden. Jo, mycket av det kraftfoder som ges är soja och majs som i växande utsträckning är genmanipulerat. Det mesta kommer från Brasilien där president Lula har gett upp sitt tidgare motstånd mot GMO.
Genmanipulerad soja och majs innehåller en antibiotikagen som djuren får i sig. Vi vet från humanmedicinen att antibiotika triggar fram nya bakterier. Den farligare vaianten av Ehec, HUS, kan vara reultatet av utfodringen med GMO-foder som innehåller antibiotika.
”NptII” heter den promotor eller markörgen som finns i Monsantos
GMO-soja, majs och raps. I mer än 10 år har oberoende forskare varnat för denna antibiotikagen men genom beslut i EU kan den fortfarande användas.
Den nya ännu farligare ehec-bakterien HUS kan vara resultatet av en hänsynslös och korsiktig djurhållning för att vi ska få billiga livsmedel.
När man ser effekterna hoppas jag att fler är beredda att betala lite mer för ekologiska livsmedel. Och därmed påverka så att djuren slipper ut ur djurfabrikerna.
Rune Lanestrand
svd svd vg gp svddn svt svt vg expr gp svtsvt svt gp svd dn svd dn gp svd dn dn svt svt gp gp bt dagen dn vg expr dn gp

16 Responses to Ehec kan odlas fram i djurfabrikerna

 1. […] Ehec från GMO-foder? […]

 2. Anna skriver:

  Om man googlar på Monsanto blir man mörkrädd. Min fråga är igentligen hur man går tillväga för att stoppa det de håller på med… Vart börjar man?

 3. Eli skriver:

  Det kan vel hende at gjødslingen kommer fra menneske-
  doer akkurat som den serien om vindruer og vinlaging.I såfall er vel ikke dette rart.
  Må si at etter å ha sett den serien på TV om denne vingården så fikk jeg ikke lyst på vin mer.

 4. Abu Abdallah skriver:

  Vad jag kan utläsa så anses smittan spårad till en farm som håller organisk odling sedan 1978, tydligen endast vegan.
  Enligt ansvarig på farmen Klaus Verbeck, så har ingen gödsling används till groddarna, ej heller på resten av farmen.
  Det börjar cirkulera misstankar om smutskastning mot den alternativa organiska odling och veganska livsföring.

  http://www.flutrackers.com/forum/showthread.php?p=411056

  • Rune Lanestrand skriver:

   Är lite oklart var bönorna odlats eller var utsädet kommer ifrån. Det är också oklart om den utpekade gården odlar eller bara groddar bönorna.
   Det är korna som är bärare på ehecbakterien. Den kan inte finnas, utan smitta, i grönsaker. Häromåret var det sallad odlad i Sverige som bar på ehecbakterier. Då kom det fram att smittan kom från svämgödsel från kor. Den anaeroba föruttningen(utan syre) i gödselbrunnar skapar redan den så giftig flytgödsel att maskar dör när den sprids på åkrarna. Denna flytgödsel sprids även på betesvallar vilket innebär stora risker för att kött och mjölk ska förorenas.
   Det återstår att se om detta är sista budet om källan til ehecutbrottet.

   • Abu Abdallah skriver:

    Hm, Japan 1996 var väl groddar som fick skulden. Men jag är med på det du säger, intressant är att det inte framkommer annat än var rädd för gurka och tomater och hemodlade groddar. När vad det verkar som flera av de påstått smittade inte ens nämnt groddar. enligt länk. folk blir ju uppskrämda, fastän det visar sej vara osant d dom skriver och går ut med rekomendationer om att undvika grönt tills annan sägs.

 5. Inga-Lill J skriver:

  Jag kan inte minnas att man behövde vara rädd för att klappa kor o kalvar när jag var barn o växte upp. Många gånger hade man med sig en macka o gick o tuggade på i ladugården. Inte var man kliniskt ren om händerna heller. Men någon dödlig smitta var det inte någon risk för. Detta måste ha uppstått genom människans eget vansinne i behandling av djur och med missbruk av antibiotika. Vi får skörda frukten av hur vi sköter naturen, den slår alltid tillbaka förr eller senare.

 6. Rolf Löfgren skriver:

  Vi behöver mat och mat måste få kosta, för maten är basen för vår egen hälsa. Vi behöver både kött, mjölkprodukter och grönsaker, satsa på svenskt och helst ekologiskt.

 7. Moster Gerd skriver:

  Man undrar ju verkligen varför folk fortsätter att äta kött! Bryr dom sig inte eller?
  Grönsaker skall vara odlade hemmavid och ekologiskt annars kan man avstå.

 8. Karin skriver:

  Hej Rune! Ett bloggtips som jag ramlade över häromdagen; http://forysta.bloggspace.se/ Lika modig som dig verkar det som. Har du hört talas om henne tidigare? Tack för en bra blogg!

 9. Eva Ivarsson skriver:

  Det här vet vi ju egentligen – att idisslare ska omvandla cellulosa till mat som passar oss. Nu är det riktigt ruskigt, med ännu oidentifierad smittoplats, svininfluensan ligger i lä! Man bara pratar om grönsaker när ”industridjuren” verkar vara roten till HUS. Ska folket föras bakom ljuset och fortsätta vara okunniga om hur naturen fungerar, eller dyker det snart upp en ”medicin” mot EHEC? Köp svenskodlad mat ät säsongsvarorna och gör studiebesök på gårdarna. Vi tjänar på att betala lite mer, få bättre kvalitet och behålla hälsan. Trevlig helg med närproducerat!

 10. Ninna skriver:

  Jag trodde inte heller på att Marit Paulsen skulle infria sina löften men någon borde påminna henne .Vet du om det går att nå henne per mail kanske ?
  Nu har jag lyssnat på din låt ,den var riktigt riktigt bra !

 11. Maria skriver:

  Hej Rune, vad bra att du tar upp detta på din blogg,,om de stackars djuren som lider svårt. Undra på att smitta sprids.
  Har sett mycket áv Food Inc på Utube och det är skrämmande. Kan man bli vegetarien? Ja om man inte blir sjuk av grönsakerna…jorden i förfall.
  Tänker ta med ditt inlägg på min hemsida under: Hälsa.
  Tack för värdefull info. /Maria

 12. […] Läs Rune Lanestrands inlägg:EHEC kan odlas fram i djurfabrikerna. […]

 13. Ninna skriver:

  Jag blir så lessen,så bedrövad av att läsa hur våra djur behandlas , vart tog Marit Paulsen vägen ,hon som pratade om glada grisar,varför tiger hon och politikerna?
  Varför görs inget radikalt ,öka tillsynen och höj straffen ordentligt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: