Maud Olofsson avgår – äntligen

För oss som var med på centerpartiets storhetstid, med 25 procent av väljarna, har Maud Olofsson framstått som en stor politisk svikare. En som inte bara sålt ut det hedervärda och respekterade motståndet mot kärnkraften utan också småfolkpartiets alla sociala värderingar.
Partiet förlorade därmed sin själ, sin identitet, sitt existensberättigande när det blev ett hållningslöst liberalt parti som försökte köra om moderaterna på höger sida.
Politiskt ytlig och flamsig och utan minsta känsla för sina kärntrupper och folket på landsbygden har Maud Olofsson, egotrippat, sakta men säkert malt ner partiet allt närmare 4-procentstrecket. Få torde sörja hennes reträtt när även de som backat upp henne drar bort sitt stöd.
När Maud Olofsson svek alla partikamrater som i decennier använt stora delar av sin fritid för att informera och bilda opinion mot den ytterst riskabla kärnkraften startade detta en bitterhet och ilska som partiledning och kärnkraftsförespråkarna inom Alliansen inte kan föreställa sig. Den klyftan kan ingen av de som varit med om detta monumentala svek överbrygga.
Bland efterträdare nämns bl a Stureplanscenterns favoriter Andreas Carlgren och Timbroskolade Annie Johansson. De torde inte öka centern väljarbas. I synnerhet inte på landsbygden.
Det verklig bottennapppet till efterträdare som nämns är landsbygdsminister Eskil Erlandsson som gjort sig mest känd som expert på sex med djur. Se bildsekvens från riksdagens egen kamera.
De nämnda kandidaterna inom centerpartiet visar att krisen inom partiet inte är avhjälpt genom att Maud Olofsson nu äntligen lämnar det parti som hon skadat så oerhört mycket.
Och nu ytterligare ett dårpippiförslag från det sjunkande centerskeppet; Chinatowns. Gissa om mina grannar i sjöroten, många f d centerpartister, tänder på detta?
Rune Lanestrand
svt
dn svt svd svtexpr gp svd dn svt svd svt gp gp gp dn dn dn dn svt svt svt
dn
expr expr gp expr svd svt expr

4 Responses to Maud Olofsson avgår – äntligen

 1. Valther skriver:

  Att efterträda Maud olofsson som kört C i botten kan bli en nog så svår uppgift för hennes efterträdare. Av de kandidater som verkar vara möjliga efterträdare är väl Eskil Erlandsson den bästa spik i detta centerlik som finns kvar. Centern som parti har förbrukat allt förtroende innom bondekåren.

  • Pontus skriver:

   Instämmer, ta Eskil så det blir slut på hyckleriet. Då blir det svart på vitt att de bara vill plåga djur, det är deras huvudagenda.

 2. smabrukartanten skriver:

  Det känns som det skulle behövas ett nytt parti för landsortens folk. Alla svenskar bor ju inte i anslutning till Stureplan!
  Ett parti som tar sig an frågor som rör övriga delar av sverige. Där vi kan undanta storstadsregionerna. De får tillräckligt med uppmärksamhet ändå!
  Man kan inte bara ta hänsyn till att där bor mest folk. Där det bor minst folk har också rättigheter.
  Alla svenskar kan inte bo i storstäder! (och vill inte heller tack o lov)

  • Martin Goës skriver:

   Får ibland intrycket att somliga makthavares och journalisters Sverige slutar vid Stockholms tullar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: