USA:s fattiga har också fått nog

När de nordafrikanska folken fått nog av elitens våldsamma förtryck som i decennier backats upp av USA och EU, däribland Sverige, undrade jag när en folkresning kommer i USA.
Nu tycks den vara på väg. Och det är naturligt. Ända sedan jag i slutet på 60-talet arbetade som volontär i Chicagos slum har jag undrat över hur länge de många miljoner fattiga svarta och vita ska nöja sig med rådande fördelning i ”världens rikaste land”.
Bruce McPhie kallar i dag till demonstrationer den 6 oktober i Washington DC. Då Will Tahrir Square Come to Washington? På 10-årsdagen efter invasionen av Afghanistan.
Kortfattat är huvudbudskapet att soldater hemkallas och de enorma summor som läggs på USA:s krigsindustri används för civil välfärd och för att rädda miljön. Och det är inte GMO-grödor och atomkraft man vill ha.
En bred, fredlig och folklig resning i USA kan innebära början till slutet för den väl sammansvetsade korrumperade elit som samlas till sina, av media uppburna möten, för att dra upp riktlinjer för nya invasioner, krig och utsugning av världens fattiga.
Mer om den 6 oktober på Washington. När ska vi resa oss i vårt eget land och kräva att våra soldater kallas hem från Afghanistan och att JAS-planen och de militära insatserna i Libyen byts ut mot humanitärt bistånd.
Oskyldiga människor lider svårt i nordafrikas flyktingläger medan Sveriges riksdag och regering i första hand vill marknadsföra det skandalomsusade SAAB JAS 39 Gripen.
Rune Lanestrand
svt svd
svt
gp dn expr svt svt svd expr dn svd svd svdsvd svd

11 Responses to USA:s fattiga har också fått nog

 1. ingeborg skriver:

  Det var det bästa jag läst på länge. Tyvärr har vi en utrikesminister som är bortom räddning. Han är det värsta som har drabbat Sverige. En förvuxen skolpojke.
  http://varstundisverige.blogspot.com/2011/06/bevittnar-vi-eus-uppgang-och-fall.html
  När börjar svenskar att demonstrera?

  Gilla

 2. Ragnar Blomqvist skriver:

  I sak håller jag med. Vad världen behöver i dag är en bred fredsrörelse. en verklig protest mot krigens vansinne. Detta är viktigare än allt annat. Vad hjälper en sund miljö, då krigsdårarna har möjlighet att utplåna och förstöra.
  Vad som behövs är en väldsrevolution Gandi visade vägen en gnmg. Märkligt vad lite mänskligheten lärt av historien. Boven i dramat är kapitalismen som fortsätter att leva i lyx, tack vare krigens förbannelse.

  Gilla

 3. oz skriver:

  Direkt-demokrati är lösningen på mycket.
  Det innebär att alla kan ge förslag till lagstiftning, och låta alla kontinuerligt rösta på vad de vill ska lagstiftas.

  Makthavare gör INTE sitt bästa för att göra folkets röst hörd. Inte ens i Sverige. Om det vore så, så skulle staten ha satt upp en websida med ett system som liknar direktdemokrati, redan i början av 2000talet. Nu är det 2011.

  Det finns många smarta individer i världen som ser problemen och orsakerna till dom. Deras förslag till lagstiftning, som makthavare inte vågar ge eller rösta på, skulle/kommer att förändra länder, även för makthavarna själva.

  Gilla

 4. JANNE skriver:

  Titel på DN artikel idag:

  ”Finanskrisen ett lyft för kriminella
  Den grova organiserade brottsligheten gynnades av finanskrisen, visar en genomgång som forskare i länderna runt Östersjön har gjort.”

  Termen organiserad brottslighet kanske kan bli bredare?
  Banker rånar statskassan och bankrånare rånar banker.

  När man läser kommentarer under AP:s artiklar om amerikansk politik, ser det ut som många amerikaner har fattat vad som pågår. Det brukar vara 2000-3000 inlägg om hur Obama signerar Patriot Act med automatisk penna i Paris, Obama invaderar LIbyen utan att fråga kongressen och kallar operationen ”humanitarian intervention” och ”kinetic action”, Gmo planteras i nationalparker och småbönders produkter kriminaliseras, finansministrarna fick en hacka av finanslånen som skickades genom AIG 2009, FED betalade miljarder i bailout till General Electric, CNBC, Coca Cola, statsskulden är 15000 miljarder dollar. Clinton, Gates 1 och Gates 2 åker på Bilderberg.

  Nu är det dags att bomba Yemen, Pakistan, Syrien osv.
  40-50 miljoner amerikaner tar matkuponger…

  Vi är inte bättre. Vi tror på samma globala elit ska hjälpa oss med tillväxt och pensioner.. Varför lösa lokala problem, när man kan göra globala? HAHA!

  Libertarian site:
  Lew Rockwell.com

  Wall Street-skandaler mm:
  http://maxkeiser.com/

  Gilla

 5. zoega59 skriver:

  Instämmer med föregående skribent – de största dårarna styr världen

  Gilla

 6. smabrukartanten skriver:

  ¨Min gammelmormor hade rätt! Världen styrs av de största dårarna. Undrar om man under sin livstid kommer att få uppleva en markant förändring?

  Gilla

  • Sticco skriver:

   Helt rätt, och de flesta av dessa är kommunister. Se Sovjet Unionen, Kambodja, Kuba, Nord Korea. Dessa herrar (Det är mest herrar) har bara ett intresse att skapa förmögenheter åt sig själva och skiter fullständigt i hur den arbetande massan mår. Jag vet eftersom jag arbetat mycket i dessa kommunistländer och sett mer än en gång, när arbetaren fått utskällning av en anställd inkompetent ”direktör” vilken troligen har släktingar och vänner högt uppe i ”gasverket”. Detta är ju även det system sossar, kommunister och LO vill ha och har i Sverige. Se på alla myglande fackbossar, anställda direktörer och politiker på vänsterkanten.

   Gilla

   • Lisa skriver:

    Håller med här oxå. Vår korruption finns i våra myndigheter där de myglar med andra kompismyndigheter, och vi får betala med skattepengar, vilket inte känns lika korrupt som i t.ex. Grekland, där man förväntas muta alla myndighetspersoner och banker och annat med en slant direkt under bordet. Lika illa, men här känns det inte, för det sker mer ”indirekt”. Men, myndighetsanställda känner sig duktiga, samtidigt som de spottar på folket där de sitter säkert skyddade. De har ju bra lön och inget tjänstemannaansvar och de sitter säkert på sina poster, om de inte börjar ifrågasätta lite för mycket. Nu drar jag alla över en kam. Det finns en och annan bra myndighetsanställd, men de blir färre och färre.
    Fast de finns ju ABSOLUT lika många på högerkanten…

    Gilla

 7. Sven Gustavson skriver:

  Bra Lanestrand.
  Sanningssägarna är få.
  Jag önskar dig all kraft, att hålla lågan flammande.
  Sven G.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: