Gratisätarnas elitlag flockas i Almedalen

Nu kan vi skattebetalare känna stolthet över att få bjuda så många förnäma gäster på mat och dryck en hel vecka i Visby. Samtidigt som vi får ta del av alla de klokheter som media och politiska partier förser oss med.
Problemet för mig är att jag för den överväldigande majoriteten av detta resande politiska teatersällskap, med sina många mediåkra clovner, inte känner något som helst förtroende.
När jag i dag läste Jan Björklund på Brännpunkt anse att ”kärnkraften är klimatsmart” dök den obehagliga tanken upp; att den politiska, ekonomiska och mediala eliten har gett upp och bara lever i sus och dus utan minsta ansvar för framtiden. Hoppas jag har fel?
Klimatsmart skriver major Björklund medan plutonium från Fukushima hotar stora delar av Japan både till land och sjöss. Samtidigt som ett par atomanläggningar i USA nu drabbats av översvämning respektive eldsvåda. Väldigt tyst i gammelmidia om detta.
Tänker inte ödsla någon tid på tvångsmatningen från Almedalsveckan där vinbrässerade förnämiteter minglar, vinglar och köar framför tv-soffor, mikrofoner och tv-kameror upprepande samma gamla mögliga skåpmat som vi hört till leda.
Stoppar i stället munspelet i fickan och åker till Bingsjöstämman och träffar levande människor som inte är slavar under trista konventioner och som vågar uppträda naturligt.
Det blir en fin fortsättning på vår munspelstämma som traditionsenligt hålls här på Nyttorp den första lördagen i juli. Vädret var perfekt och spelhumöret på topp även sedan vi flyttat inomhus i källarstöva.
Rune Lanestrand

5 Responses to Gratisätarnas elitlag flockas i Almedalen

 1. Martin Goës skriver:

  Almedalen liknar dyra ”konferenser”, som inte är något annat än en ursäkt att – på någon annans bekostnad, nota bene! – få festa om rejält. Ni känner säkert igen det: Flotta hotell, flotta middagar, välförsedd bar – ställets miljö och faciliteter, maten och drickat samt lekinslagen är långt viktigare för deltagarna än det officiella ämnet för konferensen, ”utbildnings”-dagarna, eller vad de nu behagar kalla spektaklet…

  Måtte det bli som i en Jan Berglin-strip, där kontorspersonalen på en icke identifierad firma beklagade sig över utebliven kick-off, med diverse larviga lekinslag, och möttes av personalchefens bistra besked, där hon sa: ”Ni är här för att jobba, punkt slut!”

  Va fan, åka till Gotland och titta på ringmuren och sörpla rosévin kan man göra på semestern – för detta behövs ingen medie- och ”konferens”-cirkus…

  Gilla

 2. Lisa skriver:

  Politikerna är vår tids självutnämnda adel. Jag vet att de inte företräder folket. Det är lätt att räkna ut vilka som de tjänar.

  Gilla

 3. Sven Gustavson skriver:

  Bra. Mycket bra, skrivet!
  Almedalsveckan ett sanslöst spektakel.

  Gilla

 4. smabrukartanten skriver:

  Jag håller med dig om detta med Almedalen. Ett dekadent spektakel är vad det är! Man blir så trött på detta tjat från alla politiker! Suck! Kostar pengar gör det och till vems nytta?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: