Claes Borgström – en klen advokat och politiker

Hur kan media ta en så misslyckad advokat som Claes Borgström på fullt allvar när han nu driver målet mot Julian Assange. Han är ju som försvarsadvokat för massmördaren Thomas Quick inblandad i en av vårt lands största rättsskandaler. Advokatsamfundet valde att inte utreda Borgströms agerande gentemot sin klient. Rättsröta där med eller feghet? Eller bådadera. I min uppväxtmiljö i Lane-Ryr användes alltid uttrycket lagvrängare om advokater.
Är gammelmedia så imponerad av att Borgström varit jämställdhetsminister eller hur kan det komma sig att han tas på fullt allvar när han nu vitt och brett uttalar sig ytligt, yvigt och ytterst nedsättande om Assange. En av vår tids främsta frihetskämpar som t o m kan få till stånd krigsrätt mot krigsgalningen George W Bush för att han kränkt både grundläggande mänskliga rättigheter och USA:s grundlag när han gav order om tortyr av fångar på Guantanamofängelset.
Räcker det att tillhöra innefolket i Stockholm för att inte granskas normalt i radio, tv och de stora aviserna.
Claes Borgström bedriver numera förnäm advokatbyrå tillsammans med en annan politisk charlatan Thomas Bodström. Också han är medias kelgris och som i likhet med Borgström uppträder som jurist när det ger mest publicitet och som politiker när det ger mest utdelning i medier som slår vakt om elitens främsta politiska clovner.
Rune Lanestrand
svd sr sr svd sr

2 Responses to Claes Borgström – en klen advokat och politiker

 1. Eva Ivarsson skriver:

  Är vi styrda av USA i fallet Assange? En vanlig ”Svensson” som blivit anklagad på samma sätt hade väl ingen brytt sig om. Ska lagarna uppdateras nu ifråga om vilken tid på dygnet man anser sig bli våldtagen? Vem ska man tro på? Ska arbete och fritid blandas för att obekväma personer ska stämplas? En del obehagliga sanningar behöver säkert luftas runt globen. Man får följa förloppet och dra slutsatser.

  Gilla

 2. Martin Goës skriver:

  Håller med dig till 100%! Claes Borgström ger jag inte två ruttna lingon för – i och med att han uppträdde som försvarsadvokat åt mytomanen Thomas Quick/Sture Bergwall så har han bränt allt förtroende i allmänhetens ögon. Leif G W Persson sa i Sommarbrott i Svt i förra veckan, att Quick-utredningen är det mest kapitala misslyckandet någonsin i svensk rättshistoria.

  Bedrövligt att charlataner av Borgströms och Bodströms kaliber över huvud taget ges utrymme i medierna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: