Skydda Japans barn

För att sätta press på den maktkorrumperade Japanska regeringen, som i likhet med den svenska står närmare kärnkraftsindustrin än sin egen befolkning, finns detta upprop:
http://fukushima.greenaction-japan.com
Protect the Children of Fukushima, in support of minimizing children\’s radiation exposure following the nuclear meltdowns at Fukushima.

Medierna i Japan får tydligen pengar direkt från atomindustrin. Bl a genom s k stödannonsering. De är t o m mer kärnkraftsvänliga än radio,tv och tidningar är i Sverige. De tonar också ner det dödliga hotet från Fukushima.
Förekommer även i Sverige stödannonsering från kärnkraftsindustrin och myndigheter som t ex SSM, Strålningsmyndigheten, som i själva verket inte är något annat än atomindustrins förlängda arm.
I varje fall förekommer omotiverat stora annonser för fartyget Sigyn som transporterar radioaktivt avfall.
Hur mycket ekonomiskt stöd den japanska kärnkraftsindustrin ger och har gett till de politiska partierna vore intressant att veta. Och hur är det i Sverige.
Varför vill inte moderaterna redovisa de gåvor som kommer in till partiet? Och Jan Björklund som talar om ”klimatsmart kärnkraft.” Är han bara dum och ovetande och/eller får hans parti bra betalt? Ja man kan undra?
Rune Lanestrand

5 Responses to Skydda Japans barn

 1. smabrukartanten skriver:

  Det går att se en RÖD tråd genom allt som är förstörande o kortsiktigt i den här världen, både kärnkraft o all annan förstörande och ohuman verksamhet. Detta något heter PENGAR! Det är en stor gud för många i den här världen och för den guden är många redo att offra allt. Hela vår livsmiljö bland annat. Värst är de som har makten de är fullständigt galna o förblindade. Där stora pengar går in går oftast allt förnuft ut. Fler exempel är agroindustrin med sådana som Smithfields i täten, på odlingssidan Monsanto med sitt GMO. Sen finns ju oljeindustrin dessa tar knappast hänsyn till hur den lilla människan drabbas inte heller vår miljö. Bara de tjänar snabba pengar o mycket pengar. Vad de nu ska ha dem till de går inte att äta och man kan inte ta dem med när man lämnar jordelivet!
  Jag undrar ungefär lite varje dag vart det ska sluta nånstans?

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Jag tror att Jan Björklund förutom att han är dum också får bra betalt. Våra politiker tjänar inte sitt eget folk. Man undrar vilka de tjänar!!!

  Gilla

  • Eva Ivarsson skriver:

   Håller med dig Ingeborg, hur kan vi ha en sådan politiker som Jan Björklund!? Alltför många hävdar att kärnkraft ger ”ren energi”, hur går det logiska resonemanget då? Starten börjar med borrning efter uran,i nuläget provborras de för fullt i vårt kära fosterland, VET alla det – var är diskussionen? Ska utländska företag (Kanada t.ex.), som under uppgift att man borrar efter alunskiffer och andra metaller,får leta efter uran i Sverige? Den oändliga kedjan från provborrning fram till kärnkraftsel skulle med kraft upplysa Sveriges befolkning som kanske då skulle inse vanvettet vi utsätter oss för och därmed sparka politiker som Björklund och andra med huvudet under armen!Stora krafter bromsar antagligen, miljöpartiet var fasligt tysta om miljön i valdebatten i höstas?

   Gilla

 3. JANNE skriver:

  Vad händer när ett barn får godis?
  Det hoppar och tjoar!

  Vad händer när politiker får lobbyistbesök?
  Pengarna börjar tala och hjälper politiker att fatta beslut.

  Tyskland och GB satsar på vindkraft – verkar väldigt dyrt och ineffektivt (FN Agenda 21 gör västvärlden grön och energifattig).

  Tyskland behöver mkt energi och inför kol igen, när kärnkraften fasas ut? Så låter det i tidningarna idag.

  En annan möjlighet är att Tyskland får kärnkraft från Sverige…
  (Energibolagen växer ihop och skapar Europanät).

  Gilla

 4. smabrukartanten skriver:

  Till skillnad från Sverige så verkar det var så att i Tyskland har man börjat inse att kärnkraften inte är någon framtids energikälla! Sverige kommer som vanligt på efterkälken! Här biter man sig fast vid gamla uttjänta energikällor istället för att satsa stora pengar på framtiden. Vind o solenergi till exempel. Dessa avger ju inte heller en massa livsfarliga restprodukter. Men många i beslutsfattande position de ”tittar i ett rör”, och kan inte vara öppna för något nytt som finns vid sidorna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: