Japans bönder hårt drabbade

I 31 distrikt rapporteras att grönsaker, te, mjölk och havsprodukter har höga halter cesium. Även kor som ätit gräs med för höga halter radioaktivt cesium ska från områdena runt kärnkraftverket Fukushima ha gått till slakt.
Oron stiger bland befolkningen sedan radioaktivt kött uppmätts på flera håll i landet.
I övrigt har det varit ganska tyst i svenska media om hur hårt drabbade de japanska bönderna och även fiskarna är av Tsunamin och reaktorhaverierna vid kärnkraftverket Fukushima.
Det gäller att inte oroa folk så mycket att de kräver stopp för kärnkraften i Sverige.
Det gäller att förhindra folk börja föreställa sig att den bördiga jorden i Halland, Skåne och Västergötland blir obrukbar vid ett reaktorhaveri vid de hårt uppvarvade och ytterst riskabla reaktorerna i Ringhals.
Detta tycks vara den förhärskande taktiken på de stora svenska redaktionerna med radio och tv som stilbildare. De leverera lydigt det som ägarna och politiker vill ha. Varför ska jag äventyra min karriär genom att framföra obehagliga sanningar när jag i stället kan bli högavlönad informationschef på t ex Vattenfall, Westinghouse, ett departemnet eller på de många statliga företagen tycks journalisterna på de stora medierna ryggradslöst resonera.
På stora arealer jordbruksmark i Japan har Cesium 134 och 137 nått cirka fem centimeter ner i jorden. Och i praktiken gjort åkermarken obrukbar under överskådlig tid.Det behöver man inte vara docent i radioekologi för att begripa. Cesium har en halveringstid på 30 år.
Rune Lanestrand

5 Responses to Japans bönder hårt drabbade

 1. Maria skriver:

  Hej igen nu blev det en del stavfel i min kommentar, men hoppas man kan förstå vad jag menar.
  1.alla
  2.chansen
  3.men
  4.allt Hälsn Maria

  Gilla

 2. smabrukartanten skriver:

  Ja yttrande o åsiktsfriheten är beskuren i det här landet! Det råder det ingen tvekan om. Man måste vara ”politiskt korrekt” annars blir man nedtystad.
  Att tala om vad som verkligen hänt i Japan skulle ju kunna störa våra kärnkraftsförespråkare o det räknas nog inte som ”korrekthet”. Här tror åtminstone en stor del av befolkningen att det som hände folket i Japan med kärnkraftshaveriet det kan inte hända i Sverige! De tror att allt här är supersäkert och att myndigheterna har full koll. Dessutom att våra gamla skraltiga lappade kärnkraftsverk skulle vara säkrare! Detta är ju en utopi!

  Gilla

 3. Maria skriver:

  Det är verkligen horribelt att man inte reagerar mer och berättar hur det förhåller sig, javisst har det varit alldeles FÖR TYST då det gäller det hemska som hänt i Japan.
  Men journalister har faktiskt munkavle, fast det inte syns på dem.
  Den nya världsordningen /NWO/ är ju på gång så planerna får ju inte störas allt för mycket.
  Vås svenska jord kan när som helst bli förstörd, vad gör man då?
  ?? Men ..man fortsätter tiga och inte protestera. Sverige! VAKNA! /Maria

  Gilla

  • Eva Ivarsson skriver:

   Måste igen hålla med er oroliga själar. Mycket som man kan protestera om nu. När man ser en karta över alla kärnkraftverk i världen känns det tungt, och som de är placerade sen?! Ack så tyst från våra media och makthavare om den stora katastrofen i Japan. Har den hänt månntro -så TYST som det är? Är journalisterna så styrda tror ni? Verkningarna av kärnkraftshaverierna är ju början på en oändligt lång och mödosam väntan på halveringstider av olika slag och krossade öden för allt levande. Den som vill ha en del svar på uran-frågan – läs vad professor Olle Holmstrand skiver.De som sitter på makt och pengar har de inga barn själva – kan man lämna detta arv vidare med gott samvete? Maria vill du förklara för en oupplyst i frågan vad är NWO? Ush vad vi ställer till det överallt ! Instämmer i VAKNA!

   Gilla

   • Maria skriver:

    Hej Eva. Jag vill gärna förklara för alal vad NWO är, tar chamsem här: NWO= New World Order. Alltså en NY världsordning där vi har en Världsregering, (USA faller snart och EU kommer att föreslås som regering) en Världsreligion, en Superkyrka (katolicismen) och fattigdom och rikedom för de rika. Enkelt, emn sorgligt.
    Jag skriver en hel del om detta på min sida: http:/www.jesuslever.eu/gospel/ jag är en troende kristen och alt står i bibeln. Så nu kommer det att gå fort. Se gärna sidan och bekanta dig med världen Hälsn Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: