Frimurarna bakom eländet i Italien?

Den 3 april i år visades i SVT2 en ytterst intressant dokumentär om Silvio Berlusconi och hans märkliga politiska karriär – Il Presidente.

Att programmet fick sändas är en positiv överraskning då avslöjande reportage om Frimurarna sällan eller aldrig förekommer i svensk media.
Programmet gick som så många andra angelägna program sent på kvällen. Men i alla fall ska kanalen hedras för detta upplysande program.
I dokumentären Il presidente berättar sonen till maffiabossen Don Vito, Massimo Ciancimino om hur Costra Nostra-maffian gav Berlusconi ekonomiskt stöd i början av sitt imperiebygge.
Grundaren av Frimurarlogen P2, Licio Gelli berättade hur Berlusconi lyckats förverkliga stora delar av deras scenario om en avveckling av den parlamentariska demokratin på vägen mot en auktoritär stat.
Det som i gammelmedia avfärdas som konspirationsteorier om en makt i kulisserna bekräftas här frankt av Europas främsta frimurare, Licio Gelli.
Det allvarliga politiska och ekonomiska läge som nu råder i Italien, med djupt korrumperade politiker med Berlusconi i spetsen, är ett önskeläge för frimurarnas planer. I synnerhet som folk börjar tvivla på om de valda politikerna kan eller vill lösa landets problem. Hjärntvättade som de är av Berlusconis alla radio och tv-kansler.
Jag skulle önska att SVT ville sända Il presidente i repris i dessa dagar då EU går in och ger ekonomiskt stöd till den mest korrumperade regimen i hela Europa.
Vilket inflytande har frimurarna i USA och andra krisdrabbade länder måste man fråga sig.
Rune Lanestrand
expr svt expr svd svt gp expr dn svd svd
Se resten av Dokument Utifrån Il Presidente på Youtube, del 2, del 3, del 4
Lasta ner hela Dokument Utifrån från The Pirate Bay

9 Responses to Frimurarna bakom eländet i Italien?

 1. Martin Goës skriver:

  Frimurare, Cosa Nostra, Camorra, P2, Berlusconi, bankirer – hugget som stucket – de är samma rövarpack allihop!

  Gilla

 2. Anne Ringborg skriver:

  Tack Rune för att du är den du är. Vi skulle behöva dg som jordbruksminister !!!

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Ja då blev det nog en markant förändring i den politiken!!!
   Det skulle nog vara lättare att bedriva små och familjejordbruk om jag känner Rune rätt.

   Gilla

 3. Il Presidente skriver:

  Dokumentären Il Presidente finns nu att lasta ner från The Pirate Bay.

  http://thepiratebay.org/torrent/6595920

  Kanske någon lägger upp den på YouTube?

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Kan bara instämma med Janne och småbrukartanten; I takt med den djupgående korruptionen växer sopbergen på gatorna i södra Italien där maffian har tagit över sophanteringen genom låga anbud. När de väl vunnit anbuden hotar de och kräver extra pengar för att ta hand om soporna.
  I Neapel beräknas 100 ton sopor ligga på gatorna som ruttnar i sommarvämen. Samtidigt ställer EU som krav att fler resterande kommunala verksamheter ska privatiseras för att ECB ska köpa värdelösa italienska statsobligationer.
  Är det detta Carl Bildt och Carl Hamilton menar med sitt fantastiska EU.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Mycket av det som händer i västvärlden just nu, tycker jag känns lite som det som föregick romarrikets fall!
   Dekadens o laglöshet m m. En hel världsordning i utförsbacke!

   Gilla

  • JANNE skriver:

   Såg att Berlu fick ett brev av ECB-chefen och Bank of Italy-chefen för några dagar, sedan där de uppmanade Italien att införa privatiseringar av stat och kommunala bolag och försämra arbetsrätten (pensionerna sitter löst inom kort!) i utbyte mot köp av statsobl. och att ECB/EU nu dikterar den italienska ekonomin (=IMF programmet dyker upp igen!!).

   Undrar lite i vilka sammanhang stater/institutioner beter sig så här mot varandra i historien, och vad det brukar kallas då?!

   Det internationella systemet (med bankerna i kölvattnet/förarsätet) sätter sig på näsan på länder – ett efter ett! Jag tycker det mest liknar en ultrakonservativ bankir-REVOLUTION.

   Den bloggare/aktivist/ekonom/journalist som i frågasätter NWO-revolutionen kallas högerextrem och står på en ”farlig nationalistisk grogrund.”

   http://www.guardian.co.uk/business/2011/aug/08/debt-crisis-europeanbanks

   Var det inte i fjol Sverige och Norge skulle köpa Neapel-Camorrans sopberg och integrera EU nord och syd?

   🙂

   Gilla

 5. JANNE skriver:

  Tänkte på vad konstigt det var när Berlu dök upp igen i politiken för några år sedan och skapade sitt ”populärdemokratiska parti” (som klippt ur i en bok av Machiavelli!) och efterträdde Romano Prodi(Fd EU komm) Var det inte korruptionsskandaler innan i båda fallen?

  På samma sätt ”dök” Calle B upp som utrikesminister, B Obama som president (groomed to be) och Tony B blev premiärmin (efter Bilderberg årsmöte 1997).

  Helt klart kan inte topp-poster tillsättas på demokratisk väg (hur ska kandidater utifrån hinna sätta sig in world government agendan på kort tid och lära sig alla koder?) och precis som det finns ett banksystem vid sidan om det synliga (”shadow banking system”), finns det kvasi-politiska kommitteer med inbyggt kösystem för höga poster (frimureriet, korporativ lobby, think tanks, business round table groups national security polis/militär forskning tex) och så kan presidenter och företagsledare tillsammans med Goldman Sachs, Rand Corporation, Brookings, Frimureriet mfl arbeta sig fram mot sitt efterlängtade New World Chaos, dansande på alla stolar samtidigt!
  HAHA!

  Bra att du tar upp de skumma bakvattnen på din sida, det finns fisk! Klart intressanta teman!

  Gilla

 6. smabrukartanten skriver:

  Frimureriet har haft sina spindelvävar invävda i maktens korridorer ända sedan de bildades för flera hundra år sedan! De har alltid haft en mörk och hemlig sida med en massa hokus pokus.
  Detta plus att de nog trots allt besitter stor makt över i princip hela världen,det underhåller ju det som många kallar konspirationsteorier. När de sen lierar sig med maffian så blir det en väldigt obehaglig maktfullkomlighet. Den där Berlusconi skulle jag inte lita mer på än en huggfärdig kobra. Har alltid betraktat honom som en enorm lögnhals som bara rättfärdigar sig själv. Att de inte har lyckats göra sig av med honom för länge sen i Italien måste bero på hans ”skyddsandar”. Tala om korrupt samhälle! Tyvärr blir dessa samhällen fler o fler. Usch!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: