Ska även Carl Bildts och Sveriges agerande dras fram i ljuset

Är inte särskilt överraskad över att USA och Storbritanniens regeringar samarbetat med Kadaffi och andra diktatorer inte bara i arabländerna. Men att brittiska regeringstjänstemän t o m agerat talskrivare åt Kadaffi för att bättra på hans internationella rykte är mer än jag kunnat föreställa mig.
De funna dokumenten i Tripoli sprider efterlängtat ljus över västmakternas politiska omoral. Det hjälper oss att förstå det stundom så obegripliga utrikespolitiska spel som även Sverige deltar i.
Det förklarar också varför den oljeintresserade Carl Bildt i början av upproren i nordafrika tyckte det var svårt att ta ställning. Undra på det med Bildts knähundsattityd gentemot USA och Storbritannien. Och med hans bakgrund i smutsiga Lundin Oil som opererar i regionen.
Wikileaks dokument avslöjade hur USA ser på hans högdragna men samtidigt servila inställning till Washington och liknande honom vid en “A medium size dog with a big dogs attitude.”
Hoppas att även handlingar som berör det svenska utrikesdepartementets agerande och i synnerhet Carls Bildts nu kan komma i dagen. Jag är personligen övertygad om att han har satt Lundin Oil och sina egna ekonomiska intressen före Sveriges. Påvisa gärna motsatsen.
Bildt har blivit rik på sin fräcka vandring mellan politiken och energijättarna och är tillsammans med jordbruksminister Eskil Erlandsson de två i regeringen som har den största aktieportföljen.
Rune Lanestrand
svt svd dn SR Dagen dn dn bt svd gp dn svt svt svd dn gp dn svt gp svd dn expr sr

5 Responses to Ska även Carl Bildts och Sveriges agerande dras fram i ljuset

 1. Kerstin skriver:

  Den dystra sanningen är nog att globaliseringen bara är en välsignelse för USA:s ekonomiska elit med vasaller, och dit hör Sverige numer, fast det har man inte brytt sig om att tala om för oss. Vad har vi svenskar kvar av vårt land och våra naturtillgångar? Jo, LKAB, ett litet tag till, och en del av skogen, ett litet tag till.

  Med demokrati, frihet och frihandel avses nämligen numer de rika eliternas, framför allt i USA, rätt att köpa upp, eller med militära medel erövra, alla jordens naturresurser. Det är väl bara att vänja sig, för annars torde även vi bombas till frihet!!!

  Gilla

 2. smabrukartanten skriver:

  Ja makthavare på den piedestalnivån är alla av samma skrot o korn de är alla mer eller mindre psykopater med uppgift att se om sina egna hus först o främst. Det kvittar om de är västmaktsledare eller diktator i afrika. Har för mig att USA hjälpte Saddam Hussein i Irak också. Detta några år innan det blev nödvändigt att ”störta” honom på grund av någon påhittad historia om kemiska vapen som inte fanns. Det heter att västmakterna gör detta för att befria folket i landet men det är bara en täckmantel för att säkra olja o naturtillgångar åt sig själva. Västmakter o Kina med fler storförbrukare. Alla sitter de väl med i sådana konstellationer som Bilderbergergruppen o Frimureriet m m skit!

  Gilla

 3. […] Jinge, Mänsklighet, Karl-Henrik Pettersson, Rune Lanestrand, Dela detta:Like this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget postades i […]

  Gilla

 4. Jens Hallgren skriver:

  ”Bläckfisken” var det mest träffande begreppet hittills vad gäller den smutsiga sörja av relationer mellan makthavare i världen. Hoppas det blir ett nytt allmänt uttryck. Från och med idag ska jag prata om ”bläckfisken”.

  Gilla

 5. JANNE skriver:

  Samarbete och ömsesidighet (interdependence) som globalisterna hela tiden framhålls som ideal låter bra!

  Trubblet är att när de upprepar mantrat ”alla är beroende av alla i vår lilla globala by” menar de inte bara klara parlamentariska relationer och ansvar under (nationell/internationell) lag.

  De menar mest ”bläckfisktypen” av relationer:
  relationer mellan regeringar och diktatorer i tredje världen, relationer mellan energijättar och politiker, jättebanker och jättebyråkratier, även relationer mellan skumraskaffärer (organiserade) och korporationer, säkerhetsbolag, säkerhetspolis, media osv.

  Hur dessa ömsesidiga relationer (sk global governance framarbetat på många informella konferenser) ska rädda världen framöver är över mitt förstånd!

  Vem ska ta i de rättsliga efterspelen när de internationella institutionerna är byggda av bläckfisken? (Interpol, ICC, BIS, Imf mfl)

  Kadaffi hjälpte till på många sätt i världsbygget (antiterror/terror/jordbruk till agrojättarna i grannländer/sätta folk i skräck/controlled political opposition) och han var ju tom Afrikanska Unionens ledare. Kanske är han det ännu?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: