Centerns Chinatowns och Little Italy sågas

Det pågår en intressant debatt om invandringspolitiken på Newsmill. Skånska Dagbladets(c)politiske redaktör Lars J Eriksson sågar Maud Olofssons Nybyggarland jäms med fotknölarna. Han skriver bl a: ”Ingen integrationspolitik kan lyckas med den i antal stora utmaning som invandringen har utgjort och utgör. Att Centern byter namn på den till inkluderingspolitik och bäddar in den i några nya slagord gör förstås ingen skillnad.”
För mig är det obegripligt att Centerns partistyrelse sanktionerat ett så illa underbyggt förslag som den integrationspolitiska rapport som tagits fram till stämman. Det är dessutom ett slag i ansiktet på de ungefär 400.000 arbetslösa i vårt land, både svenskar och personer med invandrarbakgrund, som om vi fortsätter på den inslagna vägen får ännu mindre chans till att få ett jobb.
Det är dags att vi för en seriös debatt kring invandringspolitiken med dess omfattning i antal människor och kostnader utan invektiv om fördomar, främlingsfientlighet och rasism. Centern hade kunnat bli den konstruktiva rösten i den debatten. Istället har partiet lyckats lansera sig som partiet som vill skapa Chinatowns och Little Italy. Med en sådan politik riskerar partiet att förgöra sig självt om inte Centerstämman i Åre sätter ner foten, ger Nybyggarlandet bakläxa, och gör om arbetet från grunden” skriver Eriksson.
Centerns riksdagsman Staffan Danielsson är inne på samma tankegångar som Eriksson. En av de få som vågar gå emot partiledningens, i längden ohållbara, politiskt korrekta hållning.
Där skriver också Fredrick Federley som har varit ordförande i den kommitté som lagt fram centerns integrationsrapport. Den landsbygdsfientlige och verklighetsfrämmande playboyen Federley och hans sunkiga innegäng i Stureplanscentern är, om de inte stoppas, den främsta garanten för att centerpartiet faller ur riksdagen i nästa val.
Federley är nu desperat och slåss vilt för sin politiska överlevnad och för att övertyga centerns ombud inför stämman i Åre om att ju fler invandrare Sverige tar emot ju bättre ekonomi får vårt land.
Rune Lanestrand
svd dn svd svd svt svt dn svt svd dn gp ab gp dn dn dn svd expr dn gp <a href="http://www.expressen.se/nyheter/1.2563538/fem-partier- expr asylpolitiken”>dn svt svd svt dn dn gp svd svt dn gp svd dn gp gp a href="http://www.gp.se/nyheter/sverige/inrikespolitik/1.723553-akesson-rasar-mot-imam-i-kyrkan”>gp svd svt gp svd svt dn gp gp dn svd svt svd svd dn gp

28 Responses to Centerns Chinatowns och Little Italy sågas

 1. Rune slår huvudet på spiken. I Agenda på TV sitter en flinande Annie Lööf och hävdar att 45 miljoner invånare i Sveriges nybyggarland, genom ökad invandring, är något att sträva efter….

  Hur är hon funtad och hur är centerns landstingsledamöter i mitt län Stockholms läns landsting funtade?

  Gilla

 2. Cavatus skriver:

  Sammanfattning av ”Invandringen och den svenska ekonomin” av Jan Tullberg på Ekonomiskdebatt. Forskaren Tullberg tar effektivt död på både ekonomiska och politiska klyschor.

  Han summerar artikeln så här:
  ”Denna artikel har framför allt ifrågasatt två föreställningar kring invandring. Den ena är att en demografisk katastrof väntar utan invandring. Den andra föreställningen som ifrågasätts är tilltron till en stark tillväxt av arbetstillfällen som kommer att sysselsätta alla nyanlända. Trots många optimistiska prognoser om starkt ökande efterfrågan på arbetskraft har Sverige haft stora problem med öppen och dold arbetslöshet under två decennier. Att en massinvandring under denna tid kraftigt förvärrat situationen är uppenbart, men märkligt nog opassande att notera.”

  Han förklarar den uppkomna paradoxen genom att:
  ”Politikerna hamnade av oaktsamhet i en situation med massinvandring och sedan försvarar man den som om det vore en genomtänkt och funktionell politik.”
  […….]
  Kraven i det svenska samhället på att vara god och oegennyttig är generellt måttfulla, men i invandrarfrågan råder ett retoriskt ”moralmästerskap” (Arnstberg 2007). Kritiker till invandringen stämplas regelmässigt som främlingsfientliga, dvs frågan beskrivs inte som politisk, utan som ett personligt attitydproblem, en fobi.
  [………]
  Det politiskt korrekta är att på olika sätt osynliggöra invandringens ekonomiska effekter. Både regering och opposition vidhåller att de har höga sysselsättningsmål fast de bedriver en invandringspolitik som sänker sysselsättningsgraden och ökar arbetslösheten. Få framför bedömningen att det reella valet vid fortsatt massinvandring består i kostnadsfördelningen mellan lönesänkningar som huvudsakligen drabbar arbetarklassen och ökande skatter som huvudsakligen
  drabbar medelklassen.”

  Vidare beskriver Tullberg några intressanta iakttagelser:
  ”Invandringens negativa inflytande på sysselsättningen förstärks av att sysselsättningspolitiken har problem också i ett annat viktigt hänseende. Den svenska kopplingen till en rad viktiga svenska företag har successivt försvagats. Detta manifesteras i en allt större andel utlandsanställda, ökat utländskt ägarinflytande, fusioner och utflyttning av huvudkontor, vilket på såväl kort som lång sikt hotar sysselsättningen i landet (Runnbäck 2008). Jag har i en tidigare artikel kopplat denna utveckling till en bristande ”ekonomisk patriotism” (Tullberg 2010). Också massinvandringen kan ses som en effekt av en sådan brist. Den ekonomiska strategin påverkas inte bara av åsikter kring invandringens effekter, utan också av värderingar. I dag råder snarast en norm för neutralitet eller för nationella uppoffringar; det anses lovvärt att vidta åtgärder som inte favoriserar det egna landet. Det moraliskt primära blir att absolut inte diskriminera invandrare, utländsk arbetskraft eller utländska företag. Denna moralistiska premiss begränsar den intellektuella kontext i vilken diskussionen förs om invandringens ekonomiska effekter och utgör ett problematiskt hinder för en öppen analys.”

  Avslutningsvis kommenterar han några ”självklarheter”:
  ”Massimmigrationen är också mycket svår att försvara i ett globalt perspektiv då befolkningsfrågan är världens kanske allra största problem.”
  [……]
  ”En studie av företaget Gallup indikerar att 210 miljoner människor i dagsläget skulle vilja flytta till Europa (Gallup 2009). Om ett land inte redan har en explosiv befolkningstillväxt genom förökning, så går det att ordna en sådan genom immigration. När de fattiga länderna söker anpassa sig till en torndemografi envisas Sverige med att hävda att för oss är en befolkningspyramid den enda vägen.
  […….]
  ”Internationella konflikter blir dock knappast lösta med insatser som också främjar etnisk rensning. Konflikter och fattigdom är av en storleksordning som kräver att de hanteras genom problemlösning i dessa länder – inte genom evakuering.”

  Gilla

  • jocke skriver:

   problemet uppstår då svenne sätter sig ned och funderar över det han har konstruerat. i rwanda utgjorde ursprungsbefolkningen, taas, c:a 4 %. hutus, som kom därefter c:a 80 %, och dom sistkommna, tutsies, c:a 15 %.
   om det hände där så kan det hända här. nu är det tutsies, som säger var skåpet skall stå.

   Gilla

 3. Andrea skriver:

  FF inser nog inte vidden av sin egen otillräcklighet.
  Som ett barn vägrar han kommentera eftersom han ej kan möta argumenten.
  Hoppas C ledningen vaknar innan FF skrämt bort den lilla skara väljare som vi ännu har kvar.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Fredrick Federley, väldigt vad obetydlig du gör dig helt plötsligt. Det rimmar illa med ditt vanliga ohämmade skryt. Kanske har du förstått att du är omåttligt impopulär ute i landet. Här i Sjöroten röstade förr de flesta på centerpartiet.
  På landsbygden har du skrämt bort massor av väljare. Förnuftiga, erfarna, kloka bönder och arbetare skakar på huvudet när de hör dig och stänger av tv:en så snart du visar dig. Folk som du så tydligt visat att du föraktar genom din vulgärliberala politik som lämnar småfolket i sticket. De som tidigare var centerns kärntrupper både i stad och land. Nej glassigt ska det vara; nattklubbar och fina restauranger. Det framgår av allt du skriver på din blogg som i sin ytlighet och självupptagenhet mest påminner om en tonårsblogg. I nedre tonåren.
  Om du vore så populär bland väljarna som du själv påstår skulle väl inte centerpartiet ligga omkring 4-procentstrecket då det är du som i åtta fall av tio uttolkar och kommenterar centerns politik i radio, tv och de stora rikstidningarna.
  Du kanske ändå känner i ditt uppblåsta, närmast psykopatiska politiska framträdande att marken gungar. Droppen som kom bägaren att rinna över är det flummiga integrationsprogram som du ledde och som nu ifrågasätts av allt fler tunga politiker även inom centern.
  Jag har från säker källa hört att det växer fram ett motstånd mot att du ska få ta en plats i partistyrelsen vid stämman i Åre. Men såpass stridbara är väl inte ombuden efter att i åratal blivit överkörda av partistyrelse och partiordförande Maud Olofsson.

  Gilla

  • Rune, den nivå du för debatt och diskussion på lämpar sig inte ens för ungdomsförbundens mest yviga debatter. Din besatthet av mig är skrämmande. Jag avslutar därför detta. Tiden lär ju utvisa vem som får rätt. Min tid är allt för dyrbar för att lägga på dig.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Fredrick, jag förstår att du är i gungning och inte vågar fortsätta debatten utan tar fram din malliga von oben-attityd som du tar till så snart du på allvar blir politiskt ifrågasatt. Nivå på dina inlägg ska jag visa i ett inlägg med citat från din egen blogg.
    Jag är inte det minsta ”besatt” av dig jag är heligt förb-d för att du så till den milda grad skämt ut och förstört mitt gamla fina centerparti som stred mot den livsfarliga kärnkraften, ställde upp för landsbygdens folk och för de små människorna i samhället.
    Först hulkade och snyftade du i riksdagens talarstol för FRA-lagen sedan röstade du igenom den så att Sveriges befolkning i dag är lika övervakade som i det forna
    Sovjet. Något mer politiskt ryggradslöst får man leta efter.

    Gilla

 5. Andrea skriver:

  Fredrick Federley får nog många centerväljare att fundera på hur det kommer sig att han valt just Centern??
  Troligen ligger väl vänster eller miljöpartiet närmare dina utopiska tankar angående asyl/invandrarpolitiken.

  Gilla

 6. Rolf Gustafsson skriver:

  Har Reinfeldt och hans regeringskamrater blivit spritt språngande galna?

  Gilla

 7. 1965 skriver:

  Federley är helt ute och cyklar och borde kanske ge sig ut i verkligheten någon gång.

  Vi har gott om homosexuella vänner och allt fler av dem funderar faktiskt på att rösta SD 2014 då de börjat inse vilka som utgör hotet mot ett öppet samhälle där även homosexuella kan röra sig fritt..

  Gilla

 8. randigt skriver:

  Har Reinfeldt blivit spritt språngande galen?

  Gilla

 9. Sven Gustavson skriver:

  Lanestrand: Du har helt rätt. Om inte centerstämman i Åre sätter sig upp emot ”Stureplansfundamentalisterna” går centern emot ättestupan.
  På allt flera områden i samhället blir fenomenet (kartan stämmer ej med verkligheten) mer och mer framträdande.
  Bostadsbyggandet: huvuduppgiften att producera bostäder har blivit en ”bisak”, administration, planfrågor, kontrollprogram är det som blir byggarens huvuduppgift. Kommunen kräver och kväver av näringslivet, men avsäger sig allt ansvar om något går fel.
  Skogsstyrelsen: huvuduppgiften att bistå landets skogsägare att producera skog på bästa sätt har blivit en statsapparat som med hjälp av miljölagstiftningen tvångslöser markområden, förhindrar avverkningar och kräver markägarna agera efter deras pipa.
  Naturvårdsverket planterar ut vargar och struntar totalt i fäbobruk, småbrukare och jägarsamverkan.
  Lantbruksstyrelsen: reglerar och regerar i samarbete med LRF så att konsumenterna skall få bukfylla och hålla sig lugna.
  Ja så här kan vi fortsätta och jag kan något uppgivet konstatera att teoretiker och akademiker har helt övertagit produktionsvillkoren och praktiker och yrkesutövare skall bara hålla käft.
  Konsekvensen: Småföretahare på landsbygden ”tänker” eller ”ber” i sin ”aftonbön” BARA JAG SLIPPER NÅGON INBLANDNING I MIN VERKSAMHET I MORRON IFRÅN NÅGON STATL. e. KOMMUNAL TJÄNSTEMAN. (börjar det så har dom all tid i världen för att jäv…. med mig å jag får avstå från att producera och ägna mig åt skrivande under lång tid.)
  Centernsrörelsens företagarförankrade kärnväljare är den enda ”hävstång” som kan stoppa den totala byråkratiseringen i samhällskroppen,, tyvärr är partiet invaderat av partisaner. Dom vi medlemmar valt, skall välja delegater som avgör hur framtiden blir.
  Du kan inte ens köpa en ”HARRY” i det lotteriet.

  Gilla

 10. Ingeborg, i 3 val har jag varit den mest kryssade centerpolitikern på 3 listor i 2 valkretsar (Västmanland och Stockholm) I varje val har jag fått ett större stöd av väljarna. Det kanske är en signal om att det som görs är rätt och inte patetiskt? Bara en tanke, men väljarna kan ju ha fel…..

  Gilla

  • Anton skriver:

   hejsan Frederick! jag är en av de som kryssade dig. jag gillade att du stod emot i FRA-frågan, och din liberala inställning i sex- och samlevnadsfrågor.

   efter att ha läst dina senaste inlägg om delad föräldraförsäkring och invandring och din ovilja att lyssna på andras motargument så kan jag tyvärr meddela att det inte kommer hända igen. hoppas du klarar dig utan mitt kryss.

   Gilla

 11. Rune, jag är så tacksam att du inte längre är en del av centerpartiet. Du har inte bidragit med en positiv tanke p år utan sitter på läktaren och klagar.

  Därtill verkar du inte ha en enda aning om vem jag är trots att du lägger betydande del av din tid på att reta dig på mig. Oavsett vad jag skriver komer du ju att vrida och vända på det men du kan ju läsa om Mnktorp där jag är född här http://sv.wikipedia.org/wiki/Munktorp och här kan du läsa om Björbo där jag bor all tid som inte kräver att jag är i Stockholm pga jobb http://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rbo.

  Tack och lov känner jag inte igen den isolationistiska politiken du verkar vilja föra ifrån centerleden. Sjöbo-Olle tog de sista med sig ur den falangen tack och lov.

  Sist, låt inte bitterheten ta över Rune. Det gör inte gott för själen.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Fredrick Federley, din glädje är inget mot den jag känner över att inte vara med i det centerparti som du gjort allt för att förstöra. Jag är inte bitter över detta. Jag är förb – d över att en liten klick med dig i spetsen för Stureplanscentern, med hjälp av lika ytliga politiska reportrar, som okritiskt har höjt din vulgärliberala politik till skyarna. Journalister som tydligen är lika okunniga som du om centerns historiska uppgift att slå vakt om landsbygden och de små människorna i samhället. När partiet stod för dessa värderingar och ett grundläggande miljöarrangemang som tog sig uttryck i ett starkt motstånd mot kärnkraften fick centern i valet 1976 25 procent av väljarna.
   Med din politik går centern kräftgång och ligger nu allvarligt/hoppfullt nära 4-procentspärren. Din egen presentation av dig själv, när du jagar luder ur din lägenhet, kommer jag att publicera i nästa inlägg. Det tror jag alla mina bloggläsare är intresserade av att ta del av.

   Gilla

   • Rune, du som verkar kunna centerpartiet eller åtminstone utger dig för att kunna och känna partiet borde ju med lätthet inse att jag inte varit i närheten av att lägga upp strategier eller prioriteringar. det gör man i partistyrelsen, dess verkställande utskott och i gruppledningen. Jag är inte ens ombud på partistämman. Så orsaken till kräftgångkring 4% får du söka någon annanstans.

    Däremot kan jag se att där jag ställer upp i val, Västmanland och i Stockholm, samt där jag engagerat mig i valrörelsen särskilt, som i Gagnef, går vi fram och jag får fler röster för varje val som gått.

    Du kan också jämföra centerpartiets valresultat i Kungsör1994 (nr jag inte var med) 1998 och 2002 när jag var med samt 2006 när jag hade lämnat kommunpolitiken. Allt beror så klart inte på mig men det har visat sig att där jag får vara med och diskutera strategi och där jag ställer upp i val går vi framåt.

    Nu kommer du säkert mena att fakta och valsiffror inte spelar någon roll och att väljarei Kungsör, Västmanland, Gagnef och Stockholm har helt fel. Jag tror dock inte att väljarna har fel utan straffar och belönar utifrån vad som levereras.

    Gilla

  • Staffan Svensson skriver:

   Lär dig att tänka negativt Fredrick! Det är vi negativa som för samhällsutvecklingen framåt och inte ni välavlönade och liknöjda.

   Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Heja Rune! Hoppas Centern åker ur och får sig en läxa! Men svenskarna tycks ju vara hur dumma som helst. Nybyggarlandet! De som byggde Sverige vet hur det kändes. Maud Olofsson kommer från småbrukartrakter. Hon borde skämmas och be Sveriges 800 000 fattigpensionärer (som måste leva på bidrag) om ursäkt. De byggde landet! Sverige är inget Nybyggarland. Det är bara snömos! Fy för den lede! Cameron fyller England med nytt folk, och det ska vi också göra. Om 40 år är svenskarna och engelsmännen i minoritet i sina egna länder. Wow! Vad är det som pågår! Vad är det för ena gråa eminenser som styr där bakom draperiet?

  Gilla

 13. Jan Banan skriver:

  Frågan är vem ska betala för det? är det alla de som blir arbetslösa efter SAAB lägger ner. Vad händer i de små kommuner där nästan alla jobbar på SAAB. Lägg pengar på att rädda ett en gång stort fint internationellt företag. Rädda jobben innan de står 5000tusen nya utanför dörren på AF, alla 5000 kan inte börja mecka med bilar. Staten borde köpa företaget.

  Sverige kan inte ens ta emot utbildade människor och få dem i arbete. De som kommer från irak, iran somalia mm de har knappast någon fin utbildning. Säkert någon. Men det går för dem som för min flickvän. Hon har 2 kandidat examen och ett magister examen, det senaste från Lunds universitet och de andra från Australien och Nya zeeland. Hon pratar flytande Thailänska och Engelska, Kan Japanska och en del Koreanska och avslutar snart D kursen i sfi. Hon får inte ens jobb på posten för där måste man prata perfekt svenska sa en chef. Men när jag jobba där en sommar så kunde jag inte ens göra mig förståd till en muslimsk kvinna. När hon väl skaffa en praktik själv, så kom arbetsförmedlingen med rådet att hon skulle sluta på den praktiken för att de hade inte godkänt den, men när de godkänt den så kunde hon börja igen. Tacka gudarna för att hon inte lyssna på dem, för när de väl gick igenom de så blev de av med papper och påstod att de aldrig fått dem och när de blev mot bevisade så kunde inte ens be om ursäkt att tjejen jobbat gratis i nästan en månad för deras slarv. Jag klaga givetvis till någon nämnd men de sa jag skulle ta det med chefen på just den arbetsförmedlingen, men den chefen fick jag aldrig tag i.Så att de behövs arbetskraft hit tror jag inte en sekund på.

  Det beror på var invandraren kommer från. Kommer man från iran irak somalia mfl så är det okey att komma till sverige. men om man kommer från thailand cambodja mfl så är de i migrationsverkets ögon bara stackars tjejer som blivit utnyttjade eller ska utnyttja svenska samhället. Man kan ju faktiskt tänka på varför 16 st av 20 i min flickväns SFI kurs är från Irak???

  Jaja som min flickvän sa, jag har jobbat i Thailand, Nya zeeland, Singapore, Australien, Dubai och sämst av dem alla va Sverige. Inget funkar här. Hon säger hur kan ni ta in så mycket invandrare och vem betalar för det? Hon ser att gamla svenskar har de sämre ställt än invandrare som aldrig jobbat eller kan svenska, varför har ni de så? De skulle man aldrig acceptera i Thailand.

  Då säger jag till henne sshhyyy ssshhhy så får man inte säga, då är man rasist!

  Gilla

 14. Mickel Reev skriver:

  När man gör sås kan man inte ha i hur mycket mjöl som helst. För ett gott resultat krävs omrörning.

  Om man nu inte prompt vill ha klumpar. Kanske försöker Centern göra sagosoppa?

  Gilla

 15. Martin Goës skriver:

  Ett klarläggande: Rasist är den som anser att någon p.g.a. hudfärg eller härkomst – kines, arab, neger, indian etc. – är mindre värd än vita européer. Begreppet rasism var, mig veterligt, ursprungligen aldrig kopplat till religionstillhörighet, förrän nazisterna sjösatte sin pöbelaktiga antisemitism.
  Att i dag, som somliga debattörer gärna gör, sätta likhetstecken mellan invandringsmotstånd, islamofobi och rasism, är intellektuellt grovt ohederligt!!
  M.a.o. det finns inget samband mellan att vilja sätta stopp för fortsatt massinvandring – mer än vad vårt lilla land i längden klarar av – och rasism!!

  Gilla

 16. Martin Goës skriver:

  ”Nybyggarland”?? Vad ska detta föreställa? Ett dåligt skämt? Nej, bara ett skriande symptom på vad den politiska korrektheten föreskriver; d.v.s. ifrågasätt ALDRIG, PÅ NÅGRA SOM HELST VILLKOR, den sedan decennier förda – och i vissa stycken katastrofala – invandringspolitiken!!! Och ifrågasätt ALDRIG det mångkulturella samhället – ett politiskt och moraliskt haveri som INGEN, oavsett partifärg, törs ifrågasätta!

  Kan nämna att Södertälje kommun, räknat i antal individer, tagit emot fler irakier än hela USA – tro jädervulen att det är som att be om problem! Inte undra på att ett visst bostadsområde i Södertälje i folkmun döpts till Lilla Bagdad – precis som Kortedala i Göteborg hette Lilla Belgrad i folkmun på 80-talet…

  Ingeborg: Rätt talat!! Jag har länge ifrågasatt hur det kommer sig att folk som fått asyl i Sverige kan åka på semester till sina hemländer – och sen komma hit igen! I dessa fall finns det mycket starka skäl att ifrågasätta deras s.k. ”skyddsbehov”…
  Nej, kommer man på folk att missbruka asylrätten och i förlängningen svenska folkets ”gästfrihet”, så finns bara ett svar: Enkelbiljett tillbaka till Iran, Turkiet, Afghanistan, etc.!

  Såg nu i kväll Uppdrag granskning som tog upp oroligheterna i Göteborgsstadsdelen Backa i somras. Janne Josefsson intervjuade bl.a. en äldre dam som bott i området sen det var nybyggt. Hon sa att hon skulle rösta på SD i nästa val, som en markering att vi släppte in för många invandrare. Jannes replik: ”Är du rasist?”
  MEN HALLÅ!!! Bara för att man släpper långt fler invandrare i Sverige än vad vi förmår integrera i samhället – och tillåter alltför många att klumpa ihop sig i vissa förorter, avskilda från svenska språket och svensk kultur i stort under större delen av deras vakna tid – och är starkt kritisk mot detta, så innebär inte detta automatiskt att man är rasist!!!

  Den s.k. ”arbetskraftsbristen” efter 40-talisternas pensioneringar torde åtminstone delvis kunna åtgärdas genom internrekrytering och att man inte så stenhårt håller på formella meriter hos de arbetssökande. Varje anställare som varit med ett tag har väl hunnit utveckla ett s.k. tredje öga, d.v.s. att de intuitivt känner att den och den är värd att satsa på. Med sunt förnuft och anti-fixering vid formella meriter torde en stor del av de arbetslösa snart ha jobb.

  Till sist: Jag skulle inte precis gråta blod om (c) åker ur riksdagen i nästa val. Och jag upprepar min personliga fråga till dig, Rune: Rev du din partibok i tusen bitar, precis som jag gjorde med min SSU-bok 1980 när sossarna presenterade Linje 2 i kärnkraftsomröstningen?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Martin; mitt beslut att lämna centern växte fram under lång tid. Som tidigare riksombudsman för CUF, landstingsman och senare politisk redaktör för centerns tidning Älvsborgs-Posten fick jag god insyn bakom kulisserna.
   När partiet mer och mer kom att säga en sak och i verkligheten driva en annan politik fick jag nog.
   Statsminister Thorbjörn Fälldins löfte att inte starta något nytt kärnkraftverk som han svek när han startade Barsebäck 2 var en avgörande orsak.
   I dag anser jag att partiet med sin storstadsinriktning inte längre har någon uppgift att fylla i svensk politik. Det finns redan för många partier som trängs om det politiska utrymmet kring Stureplan.

   Gilla

 17. Stridbar skriver:

  Trots alla dessa integrationsprojekt som kostar extremt mycket pengar blir utanförskapet bara större år för år. Det verkar som att politikerna vägrar inse grundproblemet: att vi tar emot för många invandrare.

  Så länge de inte förstår det kan de ha vilka integrationsprojekt de vill utan att något blir bättre.

  Gilla

 18. Urban Jakobsson skriver:

  Jag tycker att det som händer i samhället talar för sig självt! det är dem som inte ser det som är det verkliga problemet.

  Gilla

 19. ingeborg skriver:

  Jag tycker inte alls att man skall gå ut och tala om ”Nybyggarlandet Sverige”. Vilka byggde upp det Sverige vi har idag. Jo, det gjorde, bönder, torpare, arbetare inom produktionen och Sverige är dessutom en av de äldsta nationerna i Europa. På 1950-talet kom det invandrare som började inom industrin och lärde sig språket handfast så att säga. Vi måste nu se till att alla som är arbetslösa, oavsett etnicitet får arbete och kan försörja sig.

  Beträffande skyddsbehovet så är det egendomligt att man uppger sig för att vara flykting men kan åka hem på semester varje år. Detta måste ifrågasättas utan att bli kallad rasist.

  Centern är det parti som svikit och sviker den svenska landsbygdsbefolkningen och Maud Olofsson har jobbat hårt på detta. Den unga dam som förmodligen blir partiledare talar om att hon är van att leda och entusiasmera människor,. 28 år ung, tala om hybris!

  Beträffande Federley så blir man beklämd över att svenska folket tillåter sådana ”sunkiga” personer att sitta i riksdagen. Han är helt enkelt patetisk.

  Gilla

 20. Ja programpamfletten Sverige Nybyggarlandet är väl ett utslag av någon form av korrekthet. Fram för allt känns den speciellt begåvad då vårt land dras med 400.000 arbetslösa och den siffran är i stigande. Att locka människor till ett land där de garanterat blir arbetslösa tycker jag är lite fånigt vittnar om dålig insikt i verkligheten.

  Vi kan ha många synpunkter på lagarna som styr invandringen. Vi kan konstera om vi skall ha ett land med medborgarskap som innebär du är fullvärdig medlem i gemenskapen Sverige då kommer det alltid finnas lagar man törnar mot på vägen mot medborgarskap. Lagar måste finnas som reglerar asylrätten och medborgarskapet samt arbetstillstånd.

  Om det nu är 400.000 arbetslösa måste vi ha en prioriteringsordning de som är inskrivna i en Svensk arbetslöshetskö hos Arbetsförmedlingen skall få jobb först. Någon skriker i högan sky så får man inte göra vi kan väl ge folk från främmande land jobb på lika villkor. Här gäller det att visa solidaritet mot dem som burit de svenska kriserna på sina axlar och blivit arbetslösa.

  Vi måste beakta de tårar som gråtits av dem som blivit arbetslösa och gått från hus och hem. Jag tycker nog att när vi kommit ner i en arbetslöshet kring 175.000 – 200.000 kan vi tala om arbetskraftsinvandring.

  Sedan måste bluffen med arbetskraftsbristen på grund av 40-talisternas frånträde avslöjas det har inte lett till arbetskraftsbrist utan istället har arbetslösheten stiget under perioden när 40-talisterna penionerades.

  Sverige skall ha en fin skyddspolitik mot dem som är förföljda. Vi skall ge dem skydd den tid de behöver. Jag tycker att den som har asyl i Sverige skall få ta ett jobb under sin asyltid. Jobbet skall inte bedömas in i asylen som förmildrande omständighet när tiden gått ut.

  Asyltiden är ett ömsesidigt kontrakt mellan den som har skyddsbehov och den som ger skydd Staten Sverige. Det ärl ömsesidigt och skall respekteras av båda parter. Då kan vi ha en solidarisk skyddspolitik. Respekteras den inte utan personer efterlyses tex via polis då får den aldrig folklig förankring. Generositet och respket är nyckelordet.

  De som tänker stanna här och även flyktingarna skall undervisas i Svensk ADL det betyder så fungerar Sverige i den allmändagliga verksamheten. Vi får inte väja för lagar och regeler som innebär att vi kommer på kollisionskurs med gamla landets sedvänjor. I Sverige gäller Svenska lagar lika för alla det är grunden för det solidariska samhället.

  Gå gärna ut med information i världen om nybyggar-landet Sverige det gillar jag men skriv vi har hög arbetslöshet och att du får ett jobb på den ordininarie arbetsmarknaden kan ta sin lilla tid det står 400.000 människor före dig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: