När Federley städade ut luder ur sin garderob

Mitt i sin första riksdagsperiod, 30 år gammal, skrev Fredrick Federley nedanstående på sin blogg. Jag trodde inte mina ögon. Det visade sig dessvärre inte vara en fejkning utan ur Federleys egen fatabur.
Jag blev så upprörd att jag då skrev det brev, som presenteras nedan, till centerpartiets ordförande Maud Olofsson. Nu när Federley ska väljas in i centerpartiets partistyrelse tycker jag tiden är inne att publicera hans text och mitt upprörda brev till partiledningen.

Först kopia på Fredrick Federleys blogg;

(citat) Singel i stan
Published: 2008-06-08, 11:19

Har under en månad dejtat en kille. I natt drog han från Lino och sov hos någon annan. Min nyckel hade han i väskan. Sover aldrig borta men i natt fick jag vackert göra det.

Det kom sms som förklarade att han var på sjukhus, att hans föräldrar tog hand om honom osv. Men så var det inte. När jag i morse ringer hans föräldrar och frågar hur han mår efter sjukhusbesöket han sa att han gjorde mitt i natten så vet de ingenting. De tror att han sover hos mig som vanligt.

SMS som är söta med kärleksförklaringar som i dag när han kommer med nyckeln bara vara fyllda med lika mycket lögn som historien om sjukhuset.

Ja fy fan. Nu tar vi nya tag och städar ur lite luder ur garderoben.

Published: 2008-06-08, 17:49

Jaha. Vad gjorde man då i morse när man inte kom in i sin lägenhet? Jo jag passade på att styra upp ett kalas utanför Lino. Det innehöll allt från mer eller mindre gifta bögar, internationella storsminköser och en hord minors.

Det blev allsång, bad i Riddarfjärden och sedan blev det frukost på Sheraton. Det var det enda som var öppet som vi hittade och det fick väl duga.

Ringde snabbt in Caesar i dag och vi lunchade indiskt i Sjöstaden. Sen fick Linda Holgersson den briljanta idén att vi skulle åka till Lisa på udden.

Några timmar senare är jag hemma och alldeles grisrosa. Varför är inte pappa latino eller något så jag slapp detta?

Snart kommer Helena hit. Vi ska piffa till det som går att rädda. Sen kommer Caesar och vi går alla till linda för att käka. Därefter gör vi bejublad entré på Patricia. Britterna är ju på plats och måste underhållas. Får dra det vid senare tillfälle.

Passade på att ringa hem till Syster Ida och göra klart för henne att hon ska sätta sig på tåget och haka på i kväll. Och visst kommer hon.(slut citat)

Öppet brev till centerpartiets ordförande, vice statsminister Maud Olofsson

På en av Fredrick Federleys bloggar som mest handlar om hans festande på lyxkrogar och nattklubbar runt Stureplan och andra överklassens vattenhål kan man läsa de mest häpnadsväckande saker. Och min fråga är hur en person som Fredrick Federley kan få en så framträdande roll i centerpartiet?

Karln är i varje fall 30 år fyllda men tycks leva ett totalt innehållslöst liv som han fullständigt omdömeslöst skriver om på sin blogg. Jag är inte det minsta pryd och hans utstvävningar och promiskuösa liv vore mig totalt ointressant om han inte var ledamot av Sveriges riksdag. Och att jag liksom övriga skattebetalare är med och betalar hans lyxtillvaro och uppstädning efter hans luder. Hetro eller homosexuell spelar ingen som helst roll för min bedömning av Federleys fåniga tonårsliv.

Men vad har Federley för mognad och omdöme när han dessutom skryter offentligt med sina bedrifter? Är han ett lämpligt föredöme för politiskt intresserade unga människor med sina fyllefester? Har han några krafter kvar för ett seriöst riksdagsarbete som är nog så betungande?

Tidigare har han gått i konkurs med sin salladsbar och skamlöst låtit leverantörer och staten stå för alla kostnader utan att ta ett enda öre från sitt riksdagsarvode eller övriga uppdrag. Och så undrar politiker varför politikerföraktet växer. Inte blir det mindre efter att ha läst Federleys dagbok på hans blogg. Din partikamrat och favorit tycks sakna all form av sans och förnuft.

Fredrick Federley är heller inte vilken politiker som helst. Han har varit förbundsordförande i centerns Ungdomsförbund. Han tillhör centerns innersta krets och är en ständig gäst i tv-sofforna som representant för centerpartiet. Han sitter bl a i den tunga EU-nämnden och även som ledamot av OSSE (Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa). Det ger rysningar. Vad har vi för politiker i dag egentligen?

Med min bakgrund i Centerpartiet är det fullkomligt obegripligt att en person som Fredrick Federley kan åtnjuta något som helst förtroende. På min tid som riksombudsman var Centerns ungdomsförbund närmast också ett nykterhetsförbund. En person som Fredrick Federley skulle aldrig ens ha kommit på tal som kandidat på en centervalsedel till riksdagen.
Och i dag är tydligen rent svineri en merit i Nya centern.
Rune Lanestrand
dn ab sr dn dn Läs även om centerns Chinatowns
dn svt dn dn expr expr gp dn ltz skd gp dn ltz svd dn svd svt gp dn svd svd dn expr gp dn svd
svt expr svd dn svt gp dn expr svd ab svd svd svd ab ab de gp gp gp

23 Responses to När Federley städade ut luder ur sin garderob

 1. […] Hur som helst har jag roat mig med att leta runt på nätet efter herr Bards eskapader. Och här, här, här, här, här och här kan ju vara spännande att läsa vad f.d. mer eller mindre kollegor […]

  Gilla

 2. Håkan Sannebro skriver:

  Heja Rune!
  Jag skulle gärna vilja se din analys av valet av Annie Lööf som
  partiledare.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Hej Håkan, kul att höra från en erfaren och aktad reporter. Saknar dina artiklar i Bohusläningen.
   Med Annie Lööfs platta skatt får glesbygdspensionärern med folkpension lika hög skatt som miljonären som köpt upp grannens gård, avverkat all skog och byggt ridhus och en vräkig arkitektritad villa.
   Den mest utförliga analysen av Annie Lööf gav jag härförleden i Newsmill; http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/29/medierna-uts-g-annie-l-f-till-ny-c-ledare

   Gilla

   • Helena Palena skriver:

    Fick en rolig kommentar om Annie get your gun. Hennes röst och retorik är som hissmusik (lika sövande bakgrundssorl vare sig man åker upp eller ner). Ja, herregud! Hur ska det sluta? Landsbygdsparti! Glöm det!.

    Gilla

 3. Mårten Fintling skriver:

  Jösses så mycket bitterhet..

  För det första. Det är 2 % som idag har sin inkomst från lantbruk så bygger man ett parti på det så åker man ur riksdagen.

  För det andra så har Fredrik Federley fler kryss än någon annan endast slagen av Annie Lööf som riksdagskandidat. Så uppenbarligen gillar väljarna honom. Han är kometent i sina sakfrågor och det är väl ändå det som ska räknas, inte vad man gör som privatperson?

  Centerpartiet utvecklas precis som alla andra partier. alla partier måste följa med sin samtid för att ha ett existensberättigande. Centerpartiet har INTE svikit landsbygden utan tvärtom gjort en hel del för denna, för ni glömmer väl inte att lantbrukare faktiskt är småföretagare?. smatidigt har Anna-Karin Hatt drivit på frågorna om uppkoppling av bredband på landsbygden på ett sätt som ingen annan för henne. Skatterna har sänkts på gödningsmedel, momsperioderna har förbättrats och jobb-skatteavdraget har gett alla, inklusive landsbygdsbor bättre inkomster. Den sänkta restaurangmomsen väntas stimulera närproducerade livsmedel som tillverkas på, just det, landsbygden.

  Så kära vänner. Centerpartiet lever och frodas och kommer utvecklas mer under Annie Lööf.

  Bondeförbundet,däremot försvann redan på 50-talet.

  Dessutom.. Att hänvisa till Greider är väl ett riktigt klavertramp. Han är ju känd som vänsteragitator och vill väl inget hellre en kasta skit på Centern.

  Mårten Fintling
  Centerpartiet i Sigtuna kommun

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag är inte bitter. Jag är förb-d över att ett gäng vulgärliberaler har tagit över mitt gamla fina centerparti som ömmade för de små i samhället och med sina rötter i småbruket en stark naturlig känsla för miljön. Därav det starka motståndet mot kärnkraften som Fredrik Federley var bland de första att kritisera. Att stoppa kärnkraften var oliberalt enligt Federley.
   Kommentaren från Mårten Fintlig bekräftar att Maud Olofsson utförsäljning av centerns idéologi i dag tilltalar personer som närmast föraktar bönder och glesbygden. Centern är med Fintlig och co lika farliga för landsbygden och de små orterna/kommunerna som folkpartiet. Centralisering och storstadsröster är viktigare än centerns traditionella politik. Man föraktar partiets rötter helt enkelt.
   Jag bor i en skogs-och mellanbygd där man i generationer röstat på centern. De skakar på huvudet åt Federley och röstar inte längre på centern.
   Att massmedia haussar upp Federley hjälper inte centern. Sedan han och Annie Johansson – Lööf, vid sidan av Olofsson, efter 2006 med hjälp av storstadsmedia varit partiets mest sedda ansikte har detta bidragit till partiets kräftgång. Att han fått många personröster är inte så konstigt då han varit det mest kända namnet i sin valkrets.

   Gilla

   • Mårten Fintling skriver:

    Nej jag är inte farlig för landsbygden.

    Som bondson, uppväxt på en gård i Närkes Kil utanför Örebro, Så inser jag att landsbygd inte står emot storstad. Utmaningarna är olika så också de politiska lösningarna. De ni kallar för ”nyliberala” ekonomiska idéer är faktiskt rätt vedertagna ekonomiska fundamenta för de flesta nationalekonomer.

    De gamla kollektiva skattbaserade system som Sossarna främst vurmade för fungerar inte längre i praktiken. Samhället förändras och det ger tvärtom en stor revanchchans för landsbygden.

    Med dagens teknik kan vi öppna upp för fler mäninskor att bo och leva i landsbygden än förr. De bredbandssatsningar som Anna-Karin Hatt driver ger möjlighet att klara sig bättre på landsbygden än förr och återigen de skattesänkningar som ni irriterar er på ger precis det Centerpartiet alltid har stått för, nämligen kraften och medlen för fler människor att ta kontroll över sina egna liv. Vi vet ju att gamla kollektiva satsningar aldrig har kommit landsbygden till någon större del tidigare, eller hur?

    Sen Rune, var det nog mest de andra kommentatörerna jag klassade som bittra. Du har ju med initiativet att dra igång din blogg visat att du hellre agerar än sitter ner och är bitter, så fortsätt med det.

    Gilla

   • Sant. Centern har sålt ut sig.

    Gilla

  • Nils Dacke skriver:

   Vet inte om du är ett troll eller en verklig person men du bevisade just Centern förfall. Se bara på Norge och hur dom hanterar sin glesbygd så inser du den milsvida skillnaden.

   Boplikt på gårdar, vattenkraften ägs lokalt, osv osv och det finns inget som hindrar dagens politiker i Sverige att värna den svenska glesbygden.

   Glesbygden i Sverige förfaller fortare än i något annat västland tack vare politiken och det är bara att titta på självförsöjningsgraden på nöt 50%, gris 70% och hastigt minskande och lamm 35%?. En levande landsbygd är till 100% beroende på att djur betar, men det kanske man inte behöver upplysa en centerpartist om 😉

   Gilla

   • Mårten Fintling skriver:

    Attgöra som du föreslår nämligen att tvinga kvar mäniskor på landsbygden med statliga regler låter mer som Sovjet i mina öron. (Det sägs ju att Norge är sista Sovjetstaten).

    Sverige har ett av Europas största länder till ytan med en av de mindre befolkningarna så att strunta i landsbygden går helt enkelt inte. Dessutom håller jag med om att en ÖPPEN landbygd är beronde av djur som betar, men mig veterligen består landsbygden av väldigt mycket av lönsam skog också, så blanda inte ihop korten.

    De delar av Sverige som består av Landsbygd måste själva skapa en egen livskraft och det har jag sett många exempel på att man kan. Dessutom består landsbygden idag av boende som inte har någon koppling till lantbruk, men alla förslag från er går ju ut på att stödja bönderna med statliga subentioner. Aldrig säger jag. Lantbruket måste kunna stå på egna ben, men tyvärr har hela jordbrukssektorn lyckats slingra sig undan de normala omvandlingskrav som olika näringslivsektorer har p.g.a just staliga subventioner. Så ska ni skylla på Centerpartiet så är det gamla tidens Centerparti ni skall gnälla på, som lade lock på utvecklingsbehovet och lät lantbruken leva kvar i en illusion av livskraft som egentligen inte finns. Det är ca 2 % som idag livnär sig på lantbruket och jag lovar att det blir stora företag som äger de flesta gårdarna om 20 år. Varför? därför att det helt enkelt inte kommer vara lönsamt att driva lantbruk som självägande bonde längre vare sig vi vill eller inte.

    Gilla

 4. Ingeborg skriver:

  På centerstämman då den 28-åriga Annnie Löf som är duktig på att leda och inspirera människor enligt henne själv valdes talade Maud Olofsson återigen om om Nybyggarlandet Sverige. Är hon riktig klok eller har hon på modernt språk inte alla hästar hemma i stallet. Sverige är en av de äldsta nationerna i Europa. Vi hade rättssystem redan på medeltiden (landskapslagarna).

  Rubriken i Svenska Dagbladet är ”Maud tystnar inte”. Det måste man beklaga. Man hade hoppats att slippa höra hennes ogenomtänkta prat. ”Det var inte svenskarna som byggde Sverige, Det var andra som kom utifrån”.

  Var det någon som hörde Göran Greider i går på radion? Jag hörde lite vad han sade. Man må tycka vad man vill om honom men han menade att hon hade svikit landsbygden i Sverige totalt. Han menade att hon gick Timbros ärende. Han uttryckte det väldigt bra. Då invände en centerpartist att det hade hon alls inte gjort. Det var ett onyanserat uttalande av Greider enligt denne centerpartist. Är de hjärntvättade de politiker vi har idag? Var det målsättningen kanske att Centern skulle åka ut ur riksdagen för det kommer att gå så och då blir det ännu värre för den svenska landsbygden att överleva.

  Gilla

 5. Karl Lennartsson skriver:

  Var ar det gammla hederliga Centern? Stureplan ger inte nagon mat pa bordet som bonderna har presterat. Jag vill ha tillbaka det gamla Sverige med ett lantbrukar parti. Hederliga manniskor som lyssnade pa alla (som var demokratiskt invalda). Jag kanner inte igen mig fran min ungdom. Alla ljuger och tillskansar (stjal) sig sjalva pa andras bekostnad. Tillater aven import av torterade djur! Medverkar till import av odemokratiska praster med landsforadande dogmer.

  Gilla

 6. Martin Goës skriver:

  Helt sanslöst att en sån figur som Federley lyckats få säte och stämma i Riksdagen! Hans ovan refererade utsvävningar och svinerier kan ursäktas för en tonåring, som knappast kan förväntas ha bättre vett, men en ”man” på fyllda 30 – nej tack! Jag skiter i om FF är bög, och vad han gör in privaticum är egentligen hans ensak, men att babbla om sina utsvävningar på bloggen vittnar om en total brist på omdöme.
  Allmänheten förväntar sig att en politikerblogg handlar om just politik och ingenting annat! Kan han inte flyttas ner till icke-valbar plats på valsedeln 2014? Så är centern ett problem fattigare…

  Och hur har Maud Olofsson reagerat? Sannolikt tyst som muren utåt, men det skulle förvåna mig om hon inte gett honom en rejäl skrapa mellan fyra ögon…

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Maud Olofsson slingrade sig förstås. Mellan raderna framgick att Federleys brist på dåliga omdöme var ett problem och att man hoppades att den lokala partiavdelningen skulle sätta stopp för hans vidare karriär.
   Då de flesta av Stureplanscenterns politiker och huvudstadens politiska reportrar är av samma skrot och korn som Fredrick Federley har han hittills kunnat bluffa sig vidare i karriären. Det är ju enkelt inom centern som med sitt extremt dåliga rykte har svårt att få kandidater. Han är medias kelgris. En av hans främsta supportrar är Anders Pihlblad. Han som gillrade en fälla för Reinfeldts statssekreterare Ulrica Schenström. Så oerhört lågt. Hon fick gå men den sunkige reportern Pihlblad fick arbeta vidare på tv4 trots sitt brott mot allt vad god journalistik heter.

   Gilla

   • Martin Goës skriver:

    Ett annat exempel på falsk vänskap är den individ som fick Transportbasen Hasse Eriksson på fall för bortåt 30 år sen – om nu någon som läser detta är gammal nog att minnas det. Hans Eriksson, ordförande i Transport, var den ende av LO:s bossar som sa nej till Rudolf Meidners löntagarfonder, eftersom han insåg att det skulle innebära inte en ekonomisk demokratisering utan snarare ett förfackligande av svenskt näringsliv.

    En totalt principlös figur – minns ej namnet – lirkade sig in hos Hasse, bl.a. genom att göra sig till ”vän” med hans son och umgås i det Erikssonska hemmet, där han insamlade allt som kunde vändas mot Hasse. Och sen, när mediadrevet gick, var Hasse körd! Sannolikt sanktionerat från högsta ort – läs: Olof Palme – som ju var omvittnat långsint.

    Mullvaden i fråga var faktiskt satt i kloster av sina klasskamrater på gymnasiet i Vänersborg på 60-talet p.g.a. okamratligt beteende. Satte han sig vid ett bord i skolmatsalen, så reste sig alla andra från bordet och gick någon annan stans. Ingen pratade med honom!

    Någon som vet vem jag åsyftar? Skulle vilja veta namnet på den figuren.

    Gilla

 7. JANEOO skriver:

  (Gubbväldet och glasspojkarna)

  Varför ska vissa politiker glassa när andra jobbar fram politiken? Varför är det plötsligt 20-åriga puddingar i italienska regeringen?

  När de demokratiskt valda (som ska arbeta för att begränsa storgubbarnas makt) tar av glassen istället, ramlar demokratin ihop på tradionellt sätt.

  Stor-gubbarna jobbar 24/7 och små-parlamentarikerna svassar i rutan och tar emot bjudningarna. De har inget bättre för sig. All politik är gjord/klar sedan 20 år tillbaka. Varför inte skriva böcker istället? Och uppbära löneförmåner?

  Fukuyama sa (1989) att historien är slut. Ett ganska pompöst uttryck, tyckte jag då.

  När man ser Federley (på den redan betalda glassbanan) och Olofsson (en kort period del av gubbväldet) förstår man att gubbarna VILL ha det så här! Ett globalt samhälle som också är demokratiskt tror ingen politiker eller samhällsanalytiker på.
  Bättre att bjuda/muta för att slippa demokrati….

  Gilla

  • Helena Palena skriver:

   Janeoo: Missförstånd angående Fukuyama. Men du är inte ensam. Fukuyama menar inte att historien är slut. Han menar att dom politiska ideologiernas historia är slut i och med demokratin. Den utlimata formen för mänskligt samhällsliv. Big diff!

   Gilla

 8. Cavatus skriver:

  Skrämmande läsning om Federley. Tur att vi fått ett nytt parti i riksdagen som fungerar som rebeller mot de gamla.

  Gilla

 9. ingeborg skriver:

  Man måste ha förståelse för att de går hemma och drar eller… Det är skillnad på populasen som stämplas ut och får dra ut tänderna för de inte längre har råd med tandläkare. Jag har träffat flera fattigpensionärer, kvinnor som har fått göra det. De politiker vi har är inte längre representiva för det arbetande folket. De måste bort, fortare än kvickt, anser jag.
  Hoppas någon håller med mig. Idag berättas o SvD om en socialdemokratisk politiker som åkte ur riksdagen vid 43 års ålder och har uppburit 30.000 i månaden sedan 1991. Hon fick inga jobb på grund av sin ålder hävdar hon. Ja, hur går det för den vanliga svenska kvinnan som också är 43 år. Hon som har tre barn och riskerar att bli arbetslös?

  Gillad av 1 person

 10. Nils Dacke skriver:

  Tyvärr är Federley inte ensam i riksdagen att inte vara torr bakom öronen utan han representerar ett sympton att politiker är en lukrativ karriärväg för många yngre och vem klandrar dom. Den kräver vassa arnbågar och ett utpräglat intresse för kotterier och maktspel men ger å andra sidan för de utvalda livslång försöjning vilket inget annat yrke kan erbjuda.

  Centern som parti är helt vilse i pannkakan. Maud gjorde en stor insats att få ihop och jämka ihop alliansen så att 70 års sosse dominans försvann men som näringsminister har hon varit en katastrof. Mycket snack men verkstaden blev kvar i Högfors, Västernorrland.

  Gilla

 11. smabrukartanten skriver:

  Rysligt!! Jag hörde dessutom i morse på nyheterna hur avdankade politiker har det förspänt i åratal på skattebetalarnas bekostnad med mer eller mindre rikliga ”pensioner”. Det är tydligen helt lagligt att ha pension samtidigt som man tar vinst från ett eget aktiebolag.
  De intervjuade politikerna tyckte i de flesta fall att detta förfarande var helt OK. När våra ”folkvalda” beter sig så som Federly eller som de som åker på en ”räkmacka” med minst sagt höga pensioner i en massa år så kan man undra om de inte tar dessa uppdrag bara för att sko sig själva o kunna GLASSA sig fram genom livet. Pensioner till 50-åringar på över femtiotusen i månaden!!!! Det är inte klokt undra på att de som är mindre lyckligt lottade som arbetslösa o sjuka blir urförbannade! Inte konstigt alls.

  Gilla

  • Nils Dacke skriver:

   en av dom de intervjuade var http://sv.wikipedia.org/wiki/Kristina_Ax%C3%A9n_Olin som ju är utbildad lärare och kan ta ett jobb direkt men har istället gått hemma 3 år med full lön dvs inte 320 eller 680 kronor om dagen som ofrälse får göra utan kanske 50′ så där. Hon tyckte hon var värde det och vill ta hand om sina barn vilket ju med tanke på hennes ålder borde vara vuxna.

   Den representativa demokratin har spelat ut sin roll när sådana här egoister besätter dessa viktiga ämbeten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: