Annie Lööf:s colgatelèende biter inte på väljarna

Annie Lööf kan gott kosta på sig ett stort leende när hon nu som ordförande för resterna av det en gång så stolta centerpartiet får mest betalt av partiledarna. Dryga 151 000 i månaden. Även mer än statsminister Reinfeldt.
Ja, centerns interna lönesättning är lika tokig som Annie Lööfs arbetsmarknadspolitik.
Jag är så lycklig säger Annie Lööf och kopplar på det mekaniska colgateléendet som väljarna redan har tröttnat på. Den hårt stylade Annie Lööf:s alla politiska floskler har man sett och hört till leda efter valet 2010 då medierna börja nominera henne till ny centerordförande.
Det talas om nytändning med en ny partiordförande. Hur ska det gå till. Nu förstärks den vulgärliberala politik som drivits av de båda politiska underbarnen, medias kelgrisar, Annie-Lööf, Fredrick Federley och stekarna i Stureplanscentern. Och som tillsammans med ”Nybyggarlandet” har lett centern så politiskt vilse på sin ökenvandring.
Och nu kan olyckan tänka sig att sälja vapen till Kina.
Rune Lanestrand
Läs även medierna utser centerledare.
svd ltz svt expr dn svd gp svd svd dn expr expr sr

21 Responses to Annie Lööf:s colgatelèende biter inte på väljarna

 1. jocke skriver:

  vad kan vi göra för att få se småbrukarens colgateborstade tänder? svar: gör honom till partiledare med kr. 150.000- i månadslön. jag kan själv tänka mig ställa upp.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Det skulle inte jag. Vet att jag är en väldigt konstig figur men faktum kvarstår: JAG HAATAR PENGAR!! De är roten till allt ont o alla orättvisor i hela världen. Den nya guden Marknaden tillber inte jag! Pengar är tyvärr bara ett nödvändigt ont.
   De flesta betraktar pengar idag som om de vore en egen naturlag som allt annat måste följa, även den riktiga naturlagen!!
   Därför existerar miljöförstöringen i den omfattningen som den gör nu.
   Men jag kan inte svara för Rune eller någon annan i småbrukarrörelsen men jag tror att de har en ganska sund inställning till pengar.

   Gilla

   • jocke skriver:

    tanten, som sitter på gatan i marocko med ungen på armen, HAATAR inte pengar. en slant förgyller tillvaron, som dessutom anses stödja den riktiga naturlagen. huruvida hennes inställning är sund eller ej—därom tvista de lärde.

    Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Nä det kanske inte är fel med en liten slant!! Det jag menar är västerländska girigbukar som bara gräver efter mer o mer pengar! Det är dollartecken i ögonen på dem istället för pupiller. Där är pengarna det primära och går före allt annat. Det är detta jag menar inte att man har det man måste för sin överlevnad i vårt skapade pengasamhälle med alla dess orättvisor!

   Gilla

 2. Anders skriver:

  Bra Rune. Fortsätt så.

  Anders

  Gilla

 3. Martin Goës skriver:

  Hennes tidigare tvärsäkra uttalanden har hon uppenbarligen tvingats moderera efter att de verkliga partibossarna tagit henne i örat, ex.vis att hon vill skrota LAS. De som såg Uppdrag Granskning i onsdags (21/9) om hur regeringskansliet gallrade bland sin personal när de skulle spara inser säkert att LAS idag inte ens är värt papperet det är skrivet på. M.a.o. med hjälp av bemanningsföretag – vilkas själva affärsidé är att kringgå LAS – och macklande med turordningsgrupper etc. är LAS idag fullständigt värdelös och mogen att skrotas.
  Om inte Uppdrag Granskning lyckades spräcka myten om tryggheten i turordningsreglerna, så vet jag inte vad som krävs för att svenska folket ska vakna upp och fatta att situationen på arbetsmarknaden idag mer påminner om, låt oss säga 1920, än 1975!

  Annie Lööf har sagt att hon fikar efter en ministerpost. Det återstår att se om hon får någon sådan. Det är, till syvende og sidst, inte Centerpartiet som beslutar därom. Nej, det är regeringschefen – läs: Fredrik Reinfeldt – som har sista ordet beträffande ministerposter. Sannolikt får lilla Annie stå på tillväxt ett tag…
  Avstår f.ö. att kommentera hennes lön. Ska hon göra sig förtjänt av 151 000 i månaden, så får hon ligga i. Det är mer än jag har att röra mig med på ett helt år!

  Gilla

 4. ronny olsoon skriver:

  Trodde bara det var jag som är tveksam till det ‘nya partiet’, men
  att hon tjänar så otroligt mycket? Är det sant?
  Vem betalar henne den summan?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ronny, lönen till Annie Lööf och hela centerkalaset betalas av oss skattebetalare. Ingen av de 1100 ombuden som levde gott på Holiday Club i Åre betalade sina resor eller hotell själva. Praktiskt taget allt finansieras med statliga-, regionala- och kommunala partistöd som sammanlagt är över en miljard årligen.
   Då är inte inräknat det stötande pensionsavtalen för riksdagsmän som lämnat riksdagen. Dessa ormliga pensioner är kanske det som gör folk mest upprörda. De orimliga förmånerna bygger under folks misstanke om att många politiker främst ser till den egna plånboken.

   Gilla

 5. Jag undrar vad det är centerpartister ser i henne. Visst hon är söt och har säkerligen talets gåva. Men i samtliga intervjuer jag sett henne så framstår hon egentligen mest bara svävande, undvikande och osäker, enbart upprepande sina politiska mantran.

  Hon behöver nog ganska mycket mer kött på benen och år av erfarenhet innan hon eventuellt skulle vara kapabel att bli statsminister. Jag tycker inte hon verkar mogen att vara partiledare i nuläget, ens. Men katten vet, hon kanske överraskar längre fram…

  Gilla

 6. smabrukartanten skriver:

  Centern verkar blåare än moderaterna!!

  Gilla

  • Niklas skriver:

   Jo de har varit det ett tag nu, frågan är bara hur lång tid det tar för Centerpartiets traditionella kärnväljare att upptäcka att det gått från att vara Sveriges ”mittenparti” innan 2006 till att vara det mest nyliberala partiet i Sverige.

   Gilla

  • Eva Ivarsson skriver:

   Precis min tanke när hon talade i TV-rutan, nu blir det intressant att följa ”de nya” och ”vem ska man tro på”? Var är landsbygdens valkyrior och riddare, finns det några som laddar för framtiden? Här på Runes blogg samlas många åsikter och funderingar inför alla peakar – nu verkar det vara dags för bank-peak!?

   Gilla

 7. Skir bra tumme upp

  Gilla

 8. Frosundakillen skriver:

  Haha, bra skrivet! Det verkar bara vara Centern själva som tror att hon kan lyfta partiet. Tror inte folk i allmänhet bryr sig om
  Annie Lööf, de som vill rösta borgerligt går till moderaterna istället.

  Gilla

  • Stig Palm skriver:

   HÖ HÖ..hon skrattar hela vägen till banken!
   Centerstämman påminde mig om ett möte i Pingstkyrkan där alla frälser alla reda frälsta.
   Gå ut på stan och hitta nya att frälsa gör de inte.
   Ska bli spännande att följa Centern nu och tänker på alla lågavlönade som lätt avundsjukt tänker på Lööf’s månadslön x 12 + andra fringisar ej nämnda som medföljer sysslan som missionare för Centern.

   Gilla

 9. Carl Carlsson skriver:

  Många är kritiska innan Annie Lööf tagit sina första steg på banan. Jag tror att här har vi vår första kvinnliga stadsminister. Vi kommer i kölvattnet på danskarna. Hur lång tid det tar är det väl ingen som vet? Utom de negativa kritikerna.
  Lill-Calle

  Gilla

 10. Stig Palm skriver:

  Politikerbriolers är tydligen på modet? Lööf’s pappa är kommunalpamp. Uppfostrade och hjärntvättade som barn vid köksbordet.
  I Göteborg har vi Anna Johannson, dotter till förre S diktatorn i kommunen. Anna är inte ”stylad” och talar mer normalt men hon är en stor sosse i anden.
  Värnamo är orten för Lööf och Småland är kristenhetens delstat i Sverige. Lööf har nu ett problem bland många? Invasionen av Muslimer inom hennes kristenhet. För övrigt har hon legat lågt i frågan?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: