Ilmar Reepalus förslag har starkt folkligt stöd

Först en varm gratulation till norska nobelkommittéens för sitt utmärkta val av Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, den liberianska medborgarrättskämpen Leymah Gbowee och jemeniten Tawakkul Karman till 2011 års fredspris för sitt fredsarbete i Afrika och arabvärlden. Grattis kvinnor! Ni kan göra det vi män har misslyckats med. Att underifrån skapa en folklig, världsvid fredsrörelse. Ni inger hopp!
Och så till något helt annat; När det socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu kommer med förslag om att utvisa grovt kriminella, nyblivna svenska medborgare bör detta förslag tas på allvar. För det har starkt stöd i befolkningen.
Märkligt att det avfärdas så lättvindigt av Fredrik Reinfeldt. Är statsministern rädd för en öppen debatt om det tilltagande grova våldet i samhället som främst de kriminella gängen står för.
Inte avfärdas som invandringsfientligt utan söka förstå hur utsatt Malmö med alla sina kriminella gäng är i dag. Men det dyker säkert upp skitförnäma redaktörer (och politiker) som bor i fina områden mil från Rosengård och Backa som kommer att beskylla Reepalu för rasism när han nu vill skydda allmänheten från våldet.
Den politiska korrektheten bland många journalister har lett till att det som ofta ventileras folk och folk emellan aldrig kommer upp till ytan.
Förslaget att utvisa grovt kriminella är ett av de vanligaste åtgärder, som folk föreslår i sin förtvivlan över den ökade brottsligheten i invandrartäta områden med skyhög arbetslöshet, inte bara i Malmö, Göteborg och Stockholm.
Invandring är inget problem bara det finns jobb. Då kommer folk automatiskt in i samhället. Det är bara att se på tidigare problemfri arbetskraftsinvandring.
Inte så lite dråpligt blir det när Håkan Juholt vägrar tv-debattera med Jimmie Åkesson samma dag som Ilmar Reepalu lägger fram ett gammalt SD-förslag.
Rune Lanestrand
sr ab sr gp skd dn svt gp GP svd svt dn dn skd kp gp dn dn svt svt expr expr gp gp svd svd svd dn dn svt svt

14 Responses to Ilmar Reepalus förslag har starkt folkligt stöd

 1. robert gustafson skriver:

  Nu är jag visserligen född i utlandet så det är möjligt att jag är dum i huvudet men jag har en eller annan fråga om det här.

  ”att utvisa grovt kriminella, nyblivna svenska medborgare”

  Som det är nu tar det fem år att bli medborgare och jag har svårt att tänka mig att det finns särskilt många utländska gangstrar som medvetet ligger lågt i fem år bara för att kunna bli svensk medborgare. Att lägga till ytterligare år prövotid kan rimligtvis inte ha någon större betydelse.

  En annan synpunkt är att många unga brottslingar har inte invandrat men är födda och uppvuxna här. Made in Sweden alltså.

  Kort sagt, jag tror inte förslaget skulle ändra någonting öht. Annat än att lagfästa att vi har två sorters medborgarskap här i landet.

  mvh

  Robert

  Gilla

 2. zigge1083 skriver:

  Så länge man avfärdar människors vånda för kriminalitet, kommer rättssystemet att ifrågasättas , tyvärr inte av dom som inte har något att frukta.

  Gilla

 3. knottx skriver:

  Man undrar vad det är för fel på moderater.
  Är dom inte läskunniga,?? Dom måste söka hjälp för sin förnekelse fobi. Bubblan dom lever i för att få stanna kvar vid köttgrytorna kommer att explodera.

  Gilla

 4. Dine Malmsten skriver:

  Jag har bott i ett så kallat miljonprogramsområde i över 20 år ”Rinkeby”bor i Tensta
  Det bör stå klart att det inte är bland invandrare och andra arbetslösa som de värsta bovarna står att finna.
  Den USA inspirerade samhällsmodellen, som samtliga riksdagspartier hyllar, leder till ökad brottslighet,kapitalism (det enda ekonomiska systemet som godtas) leder till organiserad brottslighet , att fotfolket rekryteras bland unga män som saknar tjangs på arbetsmarknaden vet vi.
  Den motkraft vi i dag ser är de religiösa,muslimer och kristen välgörenhet. Den ideologiskt avlövade Vänstern lyser med sin frånvaro, man skiter i folk.
  Dine Malmsten

  Gilla

 5. Dine Malmsten skriver:

  Vem ska bedömma vilken som är grovt kriminell?
  Med tanke på hur Svensk polis och säpo agerat,silar mygg och sväljer kameler,
  vill jag ej se en sådan lag, det kan öppna för än mer rättsröta.
  Det finns ingen likhet inför lagen.

  MVH dine malmsten

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Dine, du har fullständigt rätt när det gäller SÄPO. Jag sitter just och läser igenom min egen akt hos SÄPO. D v s det som finns på riksarkivet. Men bara en del. För den har först sekretessbedömts och gallrats. Jag har överklagat sekretessen då jag menar att jag tål att se SÄPO:s hela spionering på mig som sträcker sig från 1972 till 1995.
   Mitt engagemang mot Vietnamkriget bevakades. T o m uppgifter om när jag startade upproret mot LRF:s stordrifts- gift- och kemijordbruk och bildade Småbrukare i Väst 1984. Även kampen mot storflygplatsen på Skogaryr i Väne-Ryr har intresserat SÄPO.
   Vilka uppgifter som finns efter -95 är fortfarande förborgade i SÄPO-högkvarteret

   Gilla

   • Dine Malmsten skriver:

    Läs boken ”Terroristjaktens svarta bok”
    http://www.charta2008.se en skrämande läsning, en del av de drabbade bor här.
    Abdir el sak var en mycket hygglig och uppskattad lokalpolitiker,Socialdemokrat
    (sossarna tycks rensa bort hyggligt folk, då blir det som det blir)
    Abdirisak gav mig stöd, när min dotter blev illa åtgången i skolan, så det glömmer jag inte, när man är utsatt är lite hygglighet guld värd.
    Om detta kan jag berätta mer.
    Säpo, ja det är väl för att du är en rakryggad och reflekterande person , som du har hamnat i registret, en komplimang men ändå tråkigt.

    Gilla

  • zigge1083 skriver:

   Dine, den dag du tror att sådana lagar kan skapa ännu mer rättsröta,
   tycker jag att du ska besöka rättegångar där personer med annat medborgarskap som gjort sig skyldiga till mycket grova brott, tar till knep som om att dom är ansvarsfulla fäder till barn som är deras enda säkerhet mot utvisning.
   Detta är numera väldigt vanligt i svenska domstolar.

   Ps för att ge dessa barn en något sånär bra framtid, så bör dessa gangsters utvisas för alltid

   Gilla

   • Dine Malmsten skriver:

    Utvisning praktiseras i Sverige, utlänska medborgare utvisas när det begått ett brott, även smärre förseelser kan leda till utvisning.
    Min erfarenhet är att det inte finns någon likhet inför lagen i Sverige.
    Men jag tycker ändå att man ska slå vakt om den prinsipen.
    Jag kan också tycka att straffen för grova brott är för milda.
    Om utvisning är lösningen på grov kriminalitet?
    Hur gör vi då med grovt kriminella som är Svenska?
    Om likheten inför lagen ska respekteras, får vi införa ett nytt straff ,förvisning som praktiserades i Tsar Ryssland och Sovjet, förvisning till Norrlands inland? Tål att tänka på…
    Grov kriminalitet genererar pengar, den framgångsrike kriminelle blir en klassresenär, dagens grova brottslingar ,tror jag? Sällan några Robinhood typer som drivs att begå brott dav idiella själ, eller väljer att stannar på mammas gata av sentimentala själ, tidsandan är hård, människovärde är lika med pengar, status får man inte om man bor i en hyresrätt i något milljonprogram.Ska man leta efter grov kriminalitet får man söka i de ny rikas kvarter.
    Där med inte sagt att man ska föringa det lidande den otryghet som den ökade brottsligheten leder till.
    Det är viktigt att bekämpa brottslighet och dog missbruk i förorten, men utvisning är ej lösningen….
    Det samhällssystem där det enda som räknas är pengar, det systemet ska bekämpas…………..

    Gilla

 6. Gösta Walin skriver:

  Tack för att du vågar stödja Reepalus förslag
  Gösta

  Gilla

 7. Jonas Hell skriver:

  Malmö´pajas är redan blivit tagen i örat av sitt parti. Hans förslag är bra men går att utveckla tex som Ann Britt skriver. Dessutom är det inte bara Fredrik som behöver vakna det samma gäller hela sjuklövern som har sina huvuden långt ner körda i sanden och vägrar inse vad som sker i landet.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Eller uppe i det blå någonstans! Det är väl allmänt känt att politiker på hög nivå nuförtiden sällan har levt något liv på gräsrotsnivå. De vet således inte alls vad den vanliga medborgaren har för problem att brottas med. Höjdarna lever i en bevakad o skyddad värld.

   Gilla

 8. Ökad strafflängd och borttagning av straffrabatt för ungdomar under 20 år borde också stå på agendan för att få bukt med den brottslighet som ökar i invandrartäta områden.
  Vårt nuvarande rättssystem är inte till för att skydda de som sköter sig i samhället utan är till för att ”premiera” flergångsbrottslingar med minskat straff för andra-tredje-fjärde brottet de begår.
  Ofta är det vanligt att Tingsrätterna inte tar åtal till förhandling förrän det ackumulerats ett antal förseelser och vederbörande får då alltså minimala påföljder ju fler förseelserna är.

  De i regeringen som inte förstår vad detta våld innebär kan ju ta och bosätta sig några år där det är som värst för att få insikt i problematiken. Kanske de då inte avfärdar förslag som kan minska brottsligheten.

  Gilla

 9. Stig Palm skriver:

  Väldigt lätt att förstå varför Reinfeldt inte begriper? Avståndet från hans hembygd är astronomiskt till Rosengård i Malmö. Dessutom, ger mannen med tången, sin kollega, Jimmy Åkesson, i Riksdagen vatten på sin kvarn.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: