Omger sig Juholt bara med politiska ynkryggar?

Har socialdemokraterna särskilt många politiska ynkryggar i VU, partistyrelse och riksdagsgrupp som inte vågar säga ifrån utan Håkan Juholt kan gå ut och säga att han har starkt stöd i partistyrelse och riksdagsgrupp.
Detta insmickrande, servila och okritiska betéende från partikamraterna avslöjar två ting. Att man i motsats till vad allmänheten anser kan fuska till sig bidrag från staten. Och att de är helt i avsaknad av civilkurage och politisk fingertoppskänsla. Man kan tillägga att de är lika begränsade som Juholt då de inte förstår att de genom sitt agerande drar ett löjes skimmer över både partiet och Sveriges riksdag. Jag har träffat s-riksdagsmän med moral, som minsann vet vad dom vill och inte kröker rygg för någon överhöghet. Så vad har hänt? Tur att det finns ett och annat kommunalråd som vågar säga ifrån.
Den socialdemokratiska ledningens agerande avslöjar obarmhärtigt den stora klyftan mellan folk i allmänhet och den politiska toppen.
En liten rapport från det enkla folket i provinsen. Var på seniormöte i IOGT-lokalen i Väne-Ryr i eftermiddag. Det första för säsongen.
Alla oavsett partitillhörighet var förbaskade och fördömde Juholts agerande. Lugna, erfarna och sansade människor som inte brukar tala så mycket politik precis. Men nu brast fördämningarna vid kaffebordet. De var fly förbannade helt enkelt. Hoppas de tar bort honom var den samfällda uppfattningen. Folk vill inte ha felfria politiker, men ärliga.
Rune Lanestrand
svd gp sr expr svt dn svd svd dn svt expr svt expr gp sr svd dn svt

9 Responses to Omger sig Juholt bara med politiska ynkryggar?

 1. Janne skriver:

  Oavsett om han ljuger eller inte, vilket torde vara uppenbart att han gör, och oavsett om han gjort sig skylldig till bedrägäri eller inte så är det magstarkt på gränsen till en skymf mot den lilla medborgaren i allmänhet och de socialdemokratiska gräsrötterna i synnerhet att söka bostadsbidrag när man sitter på en månadslön lika stor som många arbetares totala årslön efter skatt. Skämmas är bara förnamnet och girighet är dess efternamn!

  Den gamla floskeln att högerfolk bara skor sig själva är för all framtid cementerad som just en floskel som övertygade och skygglappade sossar slänger sig med i valtider.

  Däremot har girigheten och dubbelmoralen, efter tre partiledare på rad + en ‘sjuksköterska’ i LO-toppen, som inte lever som de lär, visat var den hör hemma. Man ska inte kasta sten i glashus heter det ju, man ska kanske inte heller peka finger och diktera villkor för folket som man själv inte vill leva efter.

  Ja, jag är förbannad. Det får räcka med Berlusconi-fasoner nu! Oavsett partitillhörighet. Ska ni leda folket så ska ni banne mig följa samma regelverk!

  • Martin Goës skriver:

   Någon som minns Mel Brooks film ”Det våras för världshistorien”, som gick upp på bio för c:a 30 år sen? Där ser man en interiörbild från den romerska senaten, där senatorerna går omkring och samtalar, två och två – och vad är det för djupsinnigheter som avhandlas? Jo:
   ”Bullshit…”

 2. Allan skriver:

  Enligt Henry Törnqvists inlägg på denna blogg 10 oktober skall Juholt i samband med bidragsansökan ha visat en kopia av hyreskontraktet där det framgår att både han och kulbon skall bo i lägenheten.
  Då borde ju administrationen ha reagerat och vägrat betala mer än halva hyran.
  Sen vet vi ju hur näriga alla högre politiker är – oavsett partitillhörighet.
  Riksdagsgummorna och gubbarna fick ju nyss höjt med 1000 kr per månad. Hur mycket fick pensionärerna?

 3. Nils Dacke skriver:

  Nja dom är nog inte ynkryggar utan opportunister som avvaktar tills rätt läge infinner sig, då plötsligt slår dom till, dvs det är sådana personer som man minst av allt vill ha som sina vänner.

  Juholt är ett sympton på att något är mycket snett inom socialdemokratin idag. Han försvinner denna vecka.

 4. Joakim skriver:

  Håller med dig. Det är osmakligt och skadar sossarna att ha kvar honom. För det säger bara en sak och det är att det är okej att fuska om man är politiker.
  En vanlig knegare hade åkt in i fängelset. Inte Juholt inte.
  Och jag är inget fan av Mona men henne högg man huvudet av också.
  Det hela blir bara värre och värre för socialdemokratin.

 5. Valther skriver:

  På socialdemokraternas önskelista till Jul så står en ny partiledare överst. Så nu återstår att se om Tomten uppfyller deras önskan. För den tomten som Carin Jämtin vaskade fram var där inte mycket med.

 6. Stig Palm skriver:

  Förre LO-chefen Stig Malm har en stor poäng när han skriver; att de fortfarande håller på med sitt Stalinistiska sätt att hantera Partiet.
  Till Micke här; klart att Juholt inte gjort fel i ljuset av det sagda här.

 7. Micke skriver:

  Håkan Juholt har inga problem med socialdemokratin.
  Han har inte gjort fel.
  Hungriga journalister letar efter elände i riksdagen.
  Glöm det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: