Carl Bildt stödde apartheidregimen i Sydafrika

ICA:s förra informationschef, partisekreterare Sofia Arkelsten, har blandat ihop reklam för korv och spaghetti med politisk historiebeskrivning. Alla som varit med lite i politiken vet hur reaktionärt och bakåtsträvande högern har varit. Lika bra att erkänna det och sedan i praktiken visa att partiet i dag står för andra värden. T ex att inte gynna de redan rika.
Sofia Arkelsten är inte bara historielös och fräck utan också omdömeslös när hon aningslöst försöker skriva om moderaternas historia. Hon har med sitt tanklösa utspel gjort partiet en verklig björntjänst. Reinfeldt har otur med sina nära rådgivare.
Jag reagerade inte bara mot Arkelsten påstående om att moderaterna gått i bräschen för lika och allmän rösträtt utan också när hon påstår att man har varit emot apartheid.
Jag minns såväl när vi bildade Sydafrika-kommittén mot apartheidregimen att Moderata Ungdomsförbundet som enda ungdomsförbund inte gick med i kommittén. Då var nuvarande Sveriges utrikesminister Carl Bildt ordförande i MUF.Det är ett dystert faktum att Carl Bildt och MUF inte tog avstånd från apartheidregimen i Sydafrika.
Rune Lanestrand
ab gp svd svd dn dn dn dn svd dn sr

4 Responses to Carl Bildt stödde apartheidregimen i Sydafrika

 1. […] svenska medier att Lundin trots den pågående FN-bojkotten mot apartheidregimen i Sydafrika bröt guld i landet. ‘Jag förstår inte det svenska raseriet mot detta vackra land’ […]

  Gilla

 2. Martin Goës skriver:

  Sofia Arkelsten är ett talande exempel på hur decenniers sosse-skolpolitik gjort ett par generationer näst intill totalt historielösa! Att hon pratar så dumt kan – tror jag – skyllas på lika delar miserabel historieundervisning i skolan och miserabelt intresse för historieämnet som sådant.
  Med andra ord, hacka inte på Sofia – hennes uttalanden ligger helt enkelt i nivå med hennes kunskapsnivå!!!
  D.v.s. hon tycks inte ha något vidare hum om vad som timat före de år som ligger inom ramen för hennes egna minnesreferenser.

  Sorgligt, men sant – hon är en produkt av de senaste fyrtio årens skolpolitik, där kunnande om det egna landets och omvärldens historia ses som överkurs. Syftet med denna ahistoriska skolpolitik var givetvis att sudda ut känslan av nationstillhörighet, känslan av våra rötter i den skandinaviska myllan, känslan av svenskhet (TABU,TABU!) stolthet över vårt arv, så att vi, undersåtarna i konungariket Sverige, lättare kunde manipuleras.

  Lägg därtill medieelitens och proffstyckarnas ryggmärgsreflexmässiga angrepp på allt som luktar svenskhet – och du har en synnerligen oaptitlig soppa…

  Gilla

 3. Faktum är att det helt enkelt kan vara så att partisekreteraren Sofia Arkelsten trodde på det hon sa.

  Som jag gjorde, innan jag visste bättre. Under många år var jag medlem i MUF, och köpte det mesta som då sades. Men man lär sig…

  Å andra sidan så är motsatsen till MUF minst lika goda kålsupare. Med Internet är det lättare än någonsin att göra egen ”research”. 🙂

  Gilla

 4. ICAs soffa med Sofia Arkelsten har blivit ett signum – varumärke. Sofia gör sig mycket bättre på näringslivets bjudresor med sitt ständiga leende. Det är skamligt av dagens nya Moderater att tillåta bjudresor som korrumperar. Det är ju uppenbart att Shell lyckades med en lyxkonferens utomlands förvränga Sofias anföranden i riksdagens miljödebatt. Men Juholts kärleksresa till kommunistdiktaturen Vitryssland på skattebetalarnas bekostnad är också smaklöst. Vem har sämst omdöme M eller S?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: