Juholt – en svensk Obama?

Många med mig som hörde Håkan Juholts tal på partikongressen fick intryck av nu ska Alliansen få en opposition som vitaliserar den politiska debatten. Utan en aktiv opposition med klara alternativ ingen demokrati.
Så blev det tyvärr inte. Hyresaffären och Juholt som person har till leda dominerat det politiska livet. Och hans första budget var inte någon kioskvältare som inte alls motsvarade anslaget på hans installationstal. I stället för nytändning ledde det till interna strider.
Jag börjar tycka att Juholts situation börjar påminna om president Barack Obamas. De egnas stora förväntningarna på en annan och bättre politik har kommit på skam.
I USA är det den sionistdominerade administrationen som binder Obama till Bush krigspolitik medan Juholts attack mot nyliberalismen hindras av de välbeställda högersocialdemokraterna i Stockholm med Mikael Damberg i spetsen. De som vill ha bidrag till städningen i sina flotta villor och lägenheter.
Det man frågar sig är om det är omöjligt för en politiker att driva sin egen starka övertygelse eller om både Obama och Juholt, utom alla jämförelser i övrigt, bara anlitat skickliga talskrivare. Att de visste att visionerna inte var realistiska. Att den hägrande makten var det viktigaste.
Rune Lanestrand
svt svt gp sr svd dn gp dn dn sr svt gp gp svd svd dn dn

3 Responses to Juholt – en svensk Obama?

 1. Abbe skriver:

  Det är ingen skillnad mellan politikerna, de bråkar bara mest och speglar av sig till samhället. Det enda politikerna är överens om är att deras förmåner och löner ska vara ordentligt tilltagna. Varför behöver de så mycket i lön? Är jobbet de utför tungt? Om de har mycket att göra kan man väl ”anställa” fler politiker så de delar på bördan och så behöver de inte ha så hög lön och detta minskar samtidigt arbetslösheten. Intressant att tidningarna mjölkade ur Juholt storyn när det bara är en droppe i havet jämfört med vad som sker i politiken. Hoppas du startar en egen valkampanj Rune, då kommer jag rösta.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Hej Nils-Erik, håller hel med dig i din syn på jordbruksminister Eskil Erlandsson.
  Det här inlägget kommer du säkert att gilla.
  https://runelanestrand.wordpress.com/2011/11/28/djursex-ar-erlandssons-specialtet/

  Gilla

 3. Nils-Eric Johansson skriver:

  Hej Rune…Ska du inte skjuta på Alliansregeringen istället….
  Efter många år i lantbruket, både som anställd, utbildare, rådgivare, charkuteriarbetare och även egenföretagare…Så får jag ju säga att Eskil Erlandsson inte ens är ett skämt i sammanhanget! Han är en okunnig MES, och tydligen även en BLÅ-mes……Han följer slaviskt Reinfeldts linje att skänka bort åtminstone 10 Miljarder i jordbruks och glesbygdsstöd, förutom dom minst 20 nettomiljarder som Sverige lämnar över till övriga EU….Nää, Rune, vi har bara haft en jordbruksminister värd namnet i modern tid…Margareta Winberg……
  Hälsningar Nils-Eric Johansson Krokom

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: