Riksdagen är satt ur spel – EU bestämmer snart allt

Enkla tankar på vedbacken; När nu EU även ska bestämma om ideella föreningar ska betala moms så finns det nästan inget kvar som vi själva längre kan bestämma om i Sverige. Då finns bara två alternativ. Slopa riksdagen eller lämna EU. I dag tycks det vara EU-nämnden och inte riksdagen som bestämmer.
Dessbättre är det väl bara folkpartister som Carl Hamilton, Birgitta Ohlsson,Jan Björklund och co som vill ha euron och fortsätta lämna över all makt till Bryssel.
Samtidigt som EU blir mer och mer likt förhållandena i de forna kommunistländerna. Topparna i EU med egna skolor, egen sjukvård, svindlande löner, egna affärer och andra förmåner förskräcker. Det är bara den egna körfilen in i Kreml, ursäkta, EU-skrapan som fattas.
I takt med att EU tar över alltmer spelar det allt mindre roll vilket av de båda blocken som är i majoritet. De viktiga besluten tas ändå i Bryssel
Statsminister Fredrik Reinfedlts politiska metafor om en brandvägg för att rädda euron låter inte särskilt övertygande.
Rune Lanestrand
dn svd svd dn svt svd expr dn sr gp sr svd dn

15 Responses to Riksdagen är satt ur spel – EU bestämmer snart allt

 1. Gunnar Wallner skriver:

  Om ni vill ha en skraemmande inblick hur det fungerar i EU parlamentet, titta pa Youtube Nigel Farage , – brittisk politiker vilde som sjunger ut om byrakratins hoegsaete.
  Om bara haelften aer riktigt ,-aer det skraemmande .
  Och var statsminister, med litet s ,vill vraeka ner vara stackars skattepengar i detta svarta hal. Sta pa dig Julholt ,raedda Sveige fran vanvettet.,- respektera folkomroestningen , – ibland har faktiskt majoriteten raett, aeven om R -felt inte anser det. Han aer ju inte svensk !!!!!.
  gunnwall

  Gilla

 2. C. C. Lilja skriver:

  Det främsta anledningen till att att politikerna och byråkratin vill rädda euron är, att den är grunden på det fortsatta byggandet av koncentrationen till Bryssel. Dessa helt överflödiga överloppskarriärister skulle få väldigt svårt att hitta en ”godtagbar försörjning” alternativ försörjning om EU inte längre kunde förse dem med påhittade uppdrag. Och så måste ju bankerna ha tillbaka alla pengar som de lånat ut; till bland annat sådant har kapitalet våra ”folkvalda” till.

  Gilla

 3. Abbe skriver:

  EU är på väg att rasa samman, får se hur lång tid det tar, kanske låter negativt men det är det inte. Och Riksdagen gör väl inte så mycket idag så det blir ingen skillnad. Rune, var tog ditt inlägg ”Toppmöten dyra”, det är ju alla dessa stora obalanser som skapar kaos och där är EUs hantering av pengar en stor orsak till allt. Men redan bankerna skapar ju oreda, så det är väl bara positivt med EU så att allt rasar samman snabbare, så det kan bli bättre sen.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   ”Toppmöten dyra” drog jag tillbaka för att arbeta vidare på. . Men här är de viktigaste fakta om vad alla misslyckade lyxiga möten i Bryssel kostar. Det är fråga om miljarder.
   Varje toppmöte mellan EU:s ledare i Bryssel kostar i runda tal 10 miljoner euro. Bara de 26 extramöten som hållits kring eurokrisen de senaste tre åren har gått på närmare 234 miljoner euro, enligt en uträkning som spanska nyhetsbyrån Efe har gjort.

   Gilla

 4. jocke skriver:

  signaturen info drar stora växlar på kungens jultal. då han kom på besök höll sig busfröna med sina rackartyg i bakgrunden. han talade med hyggliga människor, av vilka det finns ett flertal ipå hammarkullen. Kungens ställning är ej heller sådan, att han förväntas gå fram som en Janne Josefsson och kritisera till höger och vänster.
  Heder åt signaturen info evad hans kritiska inställning till uttalanden beträffar, och detta gäller ävenså kungens. Problemet synes mig vara, att vi vet så lite om carl XVI gustaf. Hejbaberiba-gängets framställning i TV4 är knappast tillfyllestgörande! som jämförelse kan nämnas, att 100.000 människor står på tå för att få se en skymt av kungen i marocko då han åker genom staden.
  På 1600-talet var sydeuropeerna på frammarsch liksom nu. Dom anser sig ha nyckeln till paradiset. Det är bara pengar som fattas, vilket gärna kan fås via eu från avfällingarna i norr.
  Gustav II adolf såg faran och satte sig ansvarsfullt upp på sin häst. Reinfeldt har klargjort hur han tänker lösa problemet, nämligen hälla miljarder av skattebetalarnas pengar in i —ett svart hål. Därtill kommer, att ett folkmord begåtts i libyen med hjälp av jas-planen.”those congs have done me no harm. The problem is right here in america” sade profeten Ccassius Clay.

  Gilla

 5. Valther skriver:

  Det stora flertalet av riksdagensledamöter är viljelösa och ointreserade av sitt arbete! Varför nu detta påståendet jo det som fungerar är bara deras intresse för lönen som är 57000kr/månaden. I nästa val så är den enda ärliga valparollen vi jobbar för en högre lön för folket i riksdagen och mer av dellegering av makt till EU.

  Gilla

 6. […] på andra bloggar: Rädda Sverige Nu! Den hälsosamme ekonomisten Rune Lanestrand Fnordspotting Ristningar […]

  Gilla

 7. noterat skriver:

  Har ofta funderat på varför så många avgudar något som bara ställer till problem för svenskarna som dessutom tvingas skicka iväg pengar som behövts här hemma.
  Är det måhanda den gamla inställningen ”slicka uppåt sparka nedåt”?
  Alltså det fina i att krusa för de stora.
  Tänker även hur det brukar vara i Klarspråk i radio. Någon kanske dristar sig att framföra att det storskaliga jordbruket inte är miljövänligt. Det dröjer inte alls lång stund förrän någon oombedd ringer in och protesterar.
  Skulle någon däremot framföra att småbruket är miljöovänligt dröjer protesten mycket längre – om den ens kommer någon gång.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Ja det är märkligt att så många vill hålla allt som är till vårt fördärv på ett eller annat sätt, att de vill hålla detta om ryggen o försvara det. Miljöförstörande verksamheter EU m m … Undrar om vissa delar av jordens befolkning är antingen hjärntvättade blinda o döva eller mutade av de som sitter på peidestalerna o pekar med hela handen!

   Gilla

 8. JANNE skriver:

  Bukovskys varning till Europas folk

  Vladimir Bukovsky är en ex rysk presidentkandidat och fånge i Gulag under Sovjet-tiden.

  Filmklippen är ur den EU kritiska filmen Britain on the Brink.

  Gilla

 9. Info skriver:

  JOCKE: GLÖM INTE CARL XVI GUSTAFS JULTAL 2007: MASSINVANDRING ”VÅR ENDA VÄG FRAMÅT”

  Sign. Jocke skrev ovan: ”låt kungen få bestämma! han kommer inte att sälja sina landsmän som om dom vore en samling getter.”

  Ni glömmer väl inte kungens tal till svenska folket julen 2007? Det tal, där han lovordar Sveriges snabba demografiska förvandling från svenskarnas land till alla andra folks land:

  ”Under året som gått har Drottningen och jag på våra resor och besök träffat många människor som förmedlat ett sådant hopp. Låt mig berätta om några av de här resorna.

  Nyligen hälsade vi på i en ungdomsgård i Hammarkullen. Det är en av de stadsdelar i Göteborg som, ja, ibland betecknas som ett problemområde. För oss blev det ett inspirerande besök. De ungdomar vi träffade där fick oss att känna tillit till en bättre morgondag. De tände just ett sådant hopp som jag talar om. – – –

  Vi mötte många unga människor i Hammarkullen som ville något, som ville göra något av sina liv, som ville hjälpa andra att få rätsida på sina. De eller deras föräldrar var alla födda i något annat land. Nu är Sverige deras hemland.

  Invånarna där och på många andra håll runt om i Sverige kommer från alla världens hörn. Många olika språk surrar i luften. Kulturer och sedvänjor blandas i skolor och på arbetsplatser.

  Så ser det ut i Sverige idag och på många håll i vår globaliserade värld. Det är ett nytt Sverige. Unga människor med rötter i andra kulturer sätter Sverige på kartan i musikstilar, sportgrenar, affärsidéer som inte fanns när jag var yngre. – – –

  Ibland blir vi ängsliga av förändringar men jag ser förändringar som en spegling av den värld vi lever i. Att välkomna förändringen och låta blandningen av kulturer och erfarenheter berika våra liv och vår samhällsgemenskap är vår enda väg framåt.

  Ungdomarna i Hammarkullen, Rosengård, Tensta och många, många andra samhällen, hjälper oss att hålla hoppet om en bättre morgondag levande.”

  Gilla

 10. Eva Ivarsson skriver:

  Tror ni här att vi Svenskar=det sovade folket, förstår vad som pågår över huvudet på oss?! Vi traskar runt , en del med den gamla drömmen om ett EU i blomstring och fred och demokrati i rosa minne. Inte såg vi som sover detta inferno komma?! Vi får snällt följa vad bossarna (Borg,Reinfeldt,Bildt m.m.)
  bestämmer fast det blir våra skattepengar som ryker , med störtdyk av löner, pensioner, ökade klassklyfor, försvagad arbetsrätt . Pyramidspelet accellererar ,bankerna har sina flytvästar , vi har jätteskulder – den här ekvationen har vi missat?? att lösa. Är det någon som kan bryta tvångströjan, tillgångarna hamnar snabbt i få händer och därmed makten! Puh!

  Gilla

 11. jocke skriver:

  utöver två alternativ så finns det ett tredje–låt kungen få bestämma!
  han kommer inte att sälja sina landsmän som om dom vore en samling getter. vi har mera förtroende för honom än för fru paulson, juholt och dom övriga.
  drottning kristina lade benen på ryggen och försvann. faran är att kungen gör detsamma. han måste övertygas om att folket står på hans sida. vår första uppgift är att förklara, att det är han och ingen annan än han (samt möjligen också drottning sylvia),som bestämmer när samt med vem, som han vill knulla runt. därefter är det dags att säga upp abonnemanget på lotten till postkodmiljonären, begränsa intresset för fotboll samt intressera sig för vad som händer och sker.

  Gilla

 12. smabrukartanten skriver:

  Hörde en sorts kort debatt mellan två av våra EU-parlamentariker.(i radions P1 i morse) Har världens sämsta namnminne men minns att en av dem var från folkpartiet o en från miljöpartiet. Folkpartisten var inne på att euron måste räddas till varje pris och med de bisarra sätt som nu pågår med en massa lån o nedskärningar. Lån som aldrig i evigheter något land kommer att kunna återbetala! Han från miljöpartiet var inne på att vi måste skrota hela det ekonomiska systemet som nu råder över hela jorden! Jag håller med den sistnämde!
  Låt hela EU rasa samman. Sen finns möjligheten att göra något bättre, låt varje land bestämma över sina inre angelägenheter. Samarbete över gränserna kan man ha om större övergripande saker. Allt utan att alla ska detaljstyra alla!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: