Reinfeldt – en svensk Quisling?

Varför gör inte Fredrik Reinfeldt som sin partikamrat den brittiske premiärministern David Cameron som slår vakt om sitt lands intressen och suveränitet.
Jag är ytterst överraskad av att statsministern utan minsta mandat från svenska folket vill pumpa in miljarder för att rädda valutaunionen. Anders Borg har ju ändå erkänt att det var bra att Sverige röstat nej till valutaunionen. Och i dag säger 70-80 procent av svenska folket nej till euron.
Det är lika obegripligt som politiskt omdömeslöst av Fredrik Reinfeldt att förhandla och satsa svenska skattepengar på ett dödfött projekt utan att ha folket med sig.
Det låter kanske lite hårt. Men mina tankat går till norrmannen Vidkun Quisling som förrådde sitt land och kollaborerade med Tyskland och Hitler under andra världskriget. Men jag betraktar politiker från alla länder i EU som utan politiskt mandat förhandlar bakom ryggen på sina medborgare som vår tids quislingar.
Fortsätter statsministern att lägga sig platt för Tyskland och Frankrikes ambitioner att styra hela EU är risken stor att Quisling blir Fredrik Reinfeldts eftermäle?
Folkpartiets tokstollar,Carl Hamilton,Birgitta Ohlsson,Cecilia Malmström och Jan björklund som tungomålstalar om vikten av att Sverige ansluter sig till Valutaunionen ska man bara inte tala om.
Rune Lanestrand
svd dn svd ab ab ab ab svd svd dn svt dn svd svt gp dn sr

11 Responses to Reinfeldt – en svensk Quisling?

 1. Marionmit skriver:

  htttp://vi212.onoroff.biz/sitemap.xml

  Gilla

 2. Jan B skriver:

  Håller till stor del med dig Rune Lanestrand i ditt resonemang ovan! Anders Borg försäkrade vid en TV-intervju häromdagen:”Att föra över pengar till IMF (fvb. till diverse mottagare inom EU:s banksystem) – och det är ju vad alliansrtegeringen nu avser att göra med våra skattepengar – ja det är ju bara ett lån påstod han ty IMF är ju en säker källa att låna ut pengar till” Utan tanke på att hela systemet sannolikt är ett korthus i fritt förfall! Tja detta var innebörden av vad han sa (Rapport SVT1 19:30 2011-12-09) Och så går valserna just nu, och det är vad vi kommer att få höra den närmaste tiden, liksom pratet om någon sorts ”solidaritet” som Carl B Hamilton ständigt använder som försvar för sitt obegränsade EU/Euro-stöd. Och det är ju naturligtvis självfallet ganska svårt för den oinvigde ”vanlige” nyhetskonsumenten att genomskåda detta tjuv-&rackarspel som nu utspelas framför våra ögon&öron! Men som tur är finns annan information numera på olika håll på internet för den som söker. Låt oss inte bli lurade längre av denna högerextrema rivningsfirma för slutgiltig demolering av vårt nationella sociala trygghetssystem – ekonomiska resurser för upprätthållande av dessa trygghetssystem finns, bara vi finge behålla pengarna inom landet! Ja på sikt är ju uppenbart deras mål – i samklang med centrala makthavare i EU-systemet – ett utsäljande av hela vår nationella ekonomiska & politiska självständighet! Ty detta måste ju uppenbarligen vara förklaringen till deras nuvarande politik, linjerna är ju tydliga för den som vill & vågar se Det börjar faktiskt likna något sorts landsförräderi, hårt ord kan tyckas,men sett till allt vad som numera kan läggas denna regereing till last så är det snart ett korrekt begrepp! Jonas Sjöstedt & Vänsterpartiet verkar just nu vara den enda politiska kraft som försöker stå emot denna hemska utveckling för oss och vårt land!! I utrikesnämndens behandling av Reinfeldts förhandlingsresultat i Bryssel så fick ju Reinfeldt skrämmande nog stöd av alla partier utom V (och SD). Ensamma bland demokratiska partier (SD kan ju naturligtvis lämnas därhän i dessa sammanhang) kan ju V naturligtvis inte ändra på denna utveckling, men utan V så funnes ju ingen politisk kraft alls som vill ha en annan utveckling! Annat än folkets egen opinionsmässiga krafter. Och faktiskt synes denna opinion mot detta EU & Euro nu verkligen vara i snabbt och stadigt växande ute bland folk, så de politiska styrkeförhållandena KAN ändras snabbare än vad vi tror! Ty vi får ju komma i håg detta att det är ju motståndarsidan som har de REELLA och FAKTISKA problemen med verkligheten, och dersas problem bara växer från dag till dag. Så framtiden är inte bara mörk!

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Betackar mig för din syn på SD som ett icke demokratiskt parti! SD har kommit in i Sveriges riksdag på övligt vis.
   Utöver V är SD det enda parti som vill att Sverige lämnar EU – det finns ingen annan utväg för att vi åter skall bli herrar i eget hus. Som landet nu ligger bestäms allt från Bryssel!

   Gilla

 3. Abbe skriver:

  det går nog aldrig att stoppa denna kris, lika bra att det crashar och sen kan man bygga upp system som fungerar och utan korruption förhoppningsvis. Själv trodde jag att staten ägde Riksbanken, men det är privata intressen bakom och som tjänar pengar på det förstås.

  Gilla

 4. Herbert Klippel skriver:

  Statsministern talade dock om att ca 70% av vår export går till EU-länder och att vi kommer att ha svårt att upprätthåller vår standard om ekonomin in EMU-länderna skulle vika ned sig totalt. Jag tror att största delen att svenska folket inser detta och att ge honom epitetet Quisling tycker jag är lite magstark.
  Att delta i räddningsaktionen kanske är det enda rätta alternativet.
  Att man sedan inte insåg konsekvenserna av grekernas etc leverne är ett klart bevis på EU-politikernas kompetens (korruption, girighet).

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Herbert, Jag skulle heller inget vilja än att du har rätt och jag fel. Men alla försök med att pumpa in pengar i eurostemet har hittills misslyckats. Island lät bankerna gå i konkurs och de är på uppgång nu. I motsats till de euroländer som fått pengar till sina ansvarslösa banker.

   Gilla

  • gruelse skriver:

   ”Statsministern talade dock om att ca 70% av vår export går till EU-länder och att vi kommer att ha svårt att upprätthåller vår standard om ekonomin in EMU-länderna skulle vika ned sig totalt.”

   Enligt http://www.swedishtrade.se/sv/exportfakta/statistik-och-analys/handelsstatistik/EU/
   gick 56 % av Sveriges export till EU-länderna och 67 % av importen kom från EU-länderna 2010. Det verkar som att någon slirar på sanningen.

   Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  I detta inslag i Dokument utifrån framgår hur Frimurare och maffian med hjälp av Berlusconi skulle införa en fascistisk diktatur i Italien. Döm själv hur man har lyckats. Det är såna vi ska hjälpa med svenska skattepengar.
  https://runelanestrand.wordpress.com/2011/08/09/frimurarna-bakom-elandet-i-italien/

  Gilla

 6. knottx skriver:

  Island löste sina problem på ett utmärkt sätt.
  Där gick presidenten emot marknaden och dom politiska partierna och sköt inte till några skattepengar för att rädda bankerna.
  Utan dom fick gå i konkurs.Sanering med andra ord.
  Nu är dom på rätt köl och återhämtar sig.
  Och presidenten är nästa helgo9nförklarad.

  Gilla

 7. jocke skriver:

  min gissning är, att liksom annorstädes kommer kampen att stå mellan norr och söder, sydlänningarna stiga av och euron bestå i en eller annan form.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: