När USA har säkrat oljan i Irak tas soldaterna hem

Äntligen drar USA hem sina soldater från Irak. Detta sker sedan USA skaffat sig kontroll av Iraks enorma oljetillgångar. Det nämnde förstås inte president Barack Obama i sitt tal till de hemvändande soldaterna.Krig för fred och demokrati låter bättre.
Obama fortsätter att hyckla precis som Bush, NATO och medierna. Även de svenska. Han nämnde inte heller att USA dödat 600 000 irakier. De flesta fattiga bönder.
Lennart Persson ställer i kvällens Aktuellt frågan till en s k krigsexpert; vad gjorde USA för fel eftersom kriget blev så utdraget. Svaret som inte gavs är lätt. USA skulle aldrig invaderat Irak. Det var det som var fel.
Men Lennart Persson fortsätter i stormedias gamla hjulspår att skildra Irakkriget som på något sätt som självklart. En ständig hjärntvätt att krig är nödvändigt för demokratin.
Medan alla som tänker själv och inte är politiskt korrekta vet att USA och de allierade skulle inte lyft ett finger mot Saddam Hussein om det inte var för att de amerikanska oljebolagen skulle komma över Iraks olja. Det är ”journalister” som Lennart Persson som undergräver förtroendet för gammelmedia. Det lilla som finns kvar.
Rune Lanestrand
svt svt sr dn expr svd dn

11 Responses to När USA har säkrat oljan i Irak tas soldaterna hem

 1. Magnus Johansson skriver:

  ”Det är ”journalister” som Lennart Persson som undergräver förtroendet för gammelmedia. Det lilla som finns kvar.”

  Jag har inget förtroende kvar för gammelmedia, eller dyngskallemedia, som pastor James David Manning så mustigt betecknar företeelsen. De har ljugit sig rakt ner i fördärvet.

  Gilla

 2. Ej PK skriver:

  Vilket hyckleri. Som om Europa inte är beroende av oljan. Sadam och hans söner var ju änglar. Frankrike och England var först på plats i Libyen, allt för oljan. Och Sverige inhämtar pengar från vapenexporter.

  Gilla

 3. Lisa skriver:

  Nämn en enda lyckad invasion som varit lyckad. För folket, dvs. Det är helt andra krafter som styr än välviljan för sitt eget folk, eller något annat folk. Det är alltid annat som styr, och inte sjutton bryr de sig om alla meningslösa dödsfall. Krig för fred, visst.

  Gilla

  • Lisa skriver:

   Libyerna verkar ju inte överlyckliga precis. RT är väl den enda nyhetsbyrån som varit någorlunda balanserad i sina rapporteringar:

   Gilla

 4. Allan skriver:

  Att oljan var anledningen till invasionen var jag och mina invandrarvänner överens om redan 2002.
  Det hemska är att massmedia gick på lögnerna som stormakterna framförde,
  Det är även hemskt att utsläckta uniformerade liv redovisas noggrant, medan utsläckta civila sådana omnämns litet eller inte alls.
  Ett sätt att komma förbi media och sprida sanningen är bloggar typ denna Tack Rune

  Gilla

 5. Valther skriver:

  USA är för många en förebild som land men skrapa lite på ytan så kommer sanningen fram. Landet styrs av helt andra än folket, val i såväl USA som Sverige leder inte till verklig demokrati. Folken i dessa länder har bara en rätt att rösta sedan får det vara bra för sedan tar Mammon över.

  Gilla

 6. Danny skriver:

  Mycket väl skrivet. Obama är precis som de andra hycklande presidenterna.

  Gilla

 7. […] När USA har säkrat oljan i Irak tas soldaterna hem […]

  Gilla

 8. smabrukartanten skriver:

  Det första som min man o jag sa till varann när vi fick höra att USA hade skickat soldater till Irak var: DE ÄR BARA UTE EFTER OLJAN!!. Vi trodde aldrig på alla lögner om att det skulle finnas en massa kemiska vapen. Hur skulle Irak haft möjligheter att framställa sådant? Förutom sina oljetillgångar verkade hela landet nästan utarmat. För att kunna framställa kemiska o andra avancerade vapen krävs ju både pengar o tekniskt kunnande. Det såg inte ut som något av detta skulle funnits i Irak vid den tiden.
  Senare visade det sig ju att vi hade rätt från början!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: