Julhandel slår inte rekord – så glädjande

Alla medier tävlar varje år om att frambesvärja ett nytt rekord för julhandel. I år ser det glädjande nog ut att inte bli ett nytt rekord utan decemberhandel verkar plana ut runt den nätta summan på 65 miljarder.
Vill du göra en miljöinsats så köp färre och billigare julklappar. Lycka och julefrid har inget med många och dyra julklappar att göra. Men vi är hjärntvättade att tro det. Och att kompensera dåligt samvete med dyra presenter genomskådas och är ingen bra metod.
Rapporterna om rent slavarbete i Kina som numera tillverkar det mesta som återfinns i paketen under julgranen kanske kan förhoppningsvis ha en dämpande effekt på den vulgära köplusten.
I kväll rapporterades att de som tillverkar leksaker i Kina för export till bl a Sverige tvingas jobba upp till 160 timmar övertid på en månad och med mycket dåliga löner.
Rune Lanestrand
dn svd dn

5 Responses to Julhandel slår inte rekord – så glädjande

 1. smabrukartanten skriver:

  Ja, jag känner stor skadeglädje: Ett bakslag för den nya ”guden” Mammon! Julen nu för tiden har inget med den gamla kristna läran om Jesu födelse (även om den inte inträffade den 25/12) att göra. Den moderna julen styrs av den plastiga illröda Tomten som är skapad av storbolaget Coca cola. Och det hela går ut på köp köp köp massor med ”bröte” som mottagaren ändå inte behöver! Allt för att hålla den ohållbara kapitalismen igång!! Om det blir bakslag i detta är det KANONBRA!!

  Gilla

 2. Anna skriver:

  Maria: Polen är ett kristet land.

  Gilla

  • Maria skriver:

   Hej Anna Visst, och det är många som är katoliker och det är inte jag men jag är troende på Jesus Kristus. Det är skillnad på katolicism och kristendom, en stoor skillnad.Och bl a därför firar inte jag jul. Hälsn Maria

   Gilla

 3. Diana Fernlund skriver:

  Ja, äntligen! Det har jag väntat på sedan den hemska ”krisen” på 90-talet när när räntan var 500%. Då köpte svenska folket fyrverkerier för 200 miljoner.
  Nu vore det lämpligt att se till att inga hemlösa och svältande människor fick komma före t ex nya idrottsarenor och nya storköpscentra. Ska vi köpa ihjäl oss?
  Östersund planerar ny hockeyarena, med två isar som ska kosta 30 miljoner om året. Konstgjord is i Vinterstaden, ska det behövas?

  Gilla

 4. Maria skriver:

  Vad bra att inte”julhandeln” slår rekord, för jul finns ju inte och jag skriver därför:
  Man behöver inte vara en Kristen för att fira jul. Även i icke-kristna länder som Japan, Tjeckoslovakien, Polen och Ryssland firar folk Jul.

  Folk över hela världen, som till den största delen inte är medvetna om Bibeln eller Jesus Kristus, slukar Julfirandet. Att ta julen från världen skulle vara svårare än att ta godis från ett barn.Läs mer om julen här:http://gospel.jesuslever.eu/?cat=183/Jesus föddes inte den 24 eller 25 dec. /Hälsn Maria

  Man måste erkänna, världen är gift med avguden Christmas (Jul). Faktiskt, blir fler folk fulla vid Jul än vid någon annan tid på året. Det är fler stora partyn ocm mer själviska spenderingar än vid någon annan årstid. Bevisar inte detta att det inte kommer från Gud?

  Världen älskar Julen, men den hatar Kristus.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: