Carl Bildt stödde apartheidregimen i Sydafrika

Jag minns såväl när vi bildade Sydafrika-kommittén mot apartheidregimen att Moderata Ungdomsförbundet som enda ungdomsförbund inte gick med i kommittén.
Då var nuvarande Sveriges utrikesminister Carl Bildt ordförande i MUF. Det är ett dystert faktum att Carl Bildt och MUF inte tog avstånd från apartheidregimen i Sydafrika.
Därför blev jag inte förvånad när Carl Bildt sa att Martin Shibbye och Johan Persson fick skylla sig själva. Hur länge ska Alliansens partier försvara en utrikesminister som har så mycket blod och olja på sina händer?
Carl Bildt, ”medium size dog with big dog attitude”, som USA:s ambassadör i Stokholm kallat Bildt, (Wikeleaks) har skadat Sveriges anseende mer än någon annan politiker.
Rune Lanestrand
expr svd dn svt svd dn sr expr svd dn sr svt gp svd dn svt gp svd svd dn dn

14 Responses to Carl Bildt stödde apartheidregimen i Sydafrika

 1. Misslyckande skriver:

  Och i Sverige har vi något som heter svenskapartheid

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Huvudet på spiken!!! Man ska krama invandrare av vad slag det vara må, men vi svenskar ska tåla hur mycket skit som helst…

   Gilla

 2. Anders R. skriver:

  Jag minns när rör inte min kompis- kampanjen var då sa MUF att individen skulle bestämma om den skulle engagera sig inte ett kollektiv.

  Gilla

 3. B-O Gavne, Västerås skriver:

  -HAR NI GLÖMT historien om bilhandlaren i Småland? Ja, ni har kanske inte ens har hört historien! Från när Carl Bildt under valrörelsen 1991, åkte land och rike runt och berättade om en stackars bilhandlare i Småland som hade farit rejält illa av våra skattelagar. Läs: de socialdemokratiska skattelagarna.
  Som blev att borgerligheten fick en liten majoritet, som blev att Carl Bildt blev statsminister. -Som blev att Bildt gav bilhandlaren 1 miljon kronor -i då tidens valuta- som skadestånd för -socialdemokraternas- skattelagarnas skada på honom.

  -Grejen var bara att hela historien var rakt igenom bluff!
  Dels hade mannen inte kommit till nån -större- skada, dels hade han själv snurrat till det kring sin deklaration, som blev myndigheternas frågor.
  …och medierna struntade i mina alla upplysningar. -Är sådant ekonomiskt bedrägligt beteende, en miljon kronor, preskriberat idag?

  Gilla

 4. NoNo skriver:

  Inte undra på att det är fult att snacka politik i Sverige när alla, på alla kanter, skyfflar så mycket skit som möjligt åt vardera håll. Alla politiker, från alla partier, har lite skit på skon.

  Gilla

 5. ingeborg skriver:

  Ett litet tips inför julhelgen. Köp Knapptryckarkompaniet av Ann-Marie Pålsson. Att läsa den är skrämmande men man får en god inblick i den odemokratiska riksdagen men framför allt i Fredrik Reinfeldts sätt att bestämma. Han är ingen demokrat så mycket är klart..

  Gilla

 6. Melmac skriver:

  Ja just det! Det är lögner och förtal när det handlar om S, då är det Borgarblaskor och ”borgar drev”, men när det handlar om Alliansen då är det helt plötsligt fakta och korrekta uppgifter.
  Patetsikt!

  Gilla

  • Per Fryking skriver:

   Vad menar du Melmac?
   På vilket sätt stämmer inte detta? Lyssna själv på ekots lördagsintervju med Carl Bildt, där bekräftar han det själv. Om än inlindat i div hjärtansvärda anledningar som stabilitet osv. Bedöm själv om du tycker han hade rätt eller inte, men han stödde apartheid.

   Gilla

  • Jaffa skriver:

   Melmac ! vem är patetisk? Jag tycker det är du som är det. Det är ju bara att titta vad media har på sina löpsedlar. Och hur högt upp olika saker hamnar. bara att titta AB idag man baxnar . snart dags att dra igång en bojkott av den tidningen.

   Gilla

 7. Paul Rimmerfors skriver:

  Högerns ovilja mot medmänskliga och demokratiska ställningstaganden är välkänd. Bra att Bildts inställning till apartheid lyfts fram. När jag 1962 som ordf i Ungdomens fredsförbund arrangerade ungdomens hyllning i Sthlm för fredspristagaren Martin Luther King Jr inbjöds alla ungdomsorganisationer till fackeltåg och Kings tal på Slottsbacken. Endast högerungdomarna vägrade delta.
  Paul Rimmerfors

  Gilla

 8. Timothy Scalari skriver:

  Domen innebär att journalister lär sig att respektera de lagar som finns i ett land. Hur skulle det sett ut om det hade kommit en journalist från Sovietunionen och överträtt de tillträdesförbud Sverige hade på t.ex. Muskö, och sen hävdat att det var hans journalistiska rättighet?

  Gilla

  • Jaffa skriver:

   dom har ju erkänt att de kom in illegalt eller!!! fanns ju ingen annan möjlighet att komma in annars för att få veta sanningen. .och vad har Muskö för likhet med lundin oils verksamhet om man får fråga . vad jag vet så är det en försvarsanläggning.

   Gilla

 9. Pierre Gilly skriver:

  Birger Schlaug påminner idag om hur den borhttp://www.blogger.com/img/blank.gifgliga regeringen gav Rumäniens diktator den Kungliga Serafimerorden.

  ”Den som har erhållit den svenska statens högsta utmärkelse i form av denna orden skall även hyllas vid sin begravning genom att klockorna skall ringa i Riddarholmskyrkan. De borgerliga partierna räddades från denna pinsamhet genom att den förhatliga socialistregeringen Carlsson förhindrade klockringningen till den av borgarna hyllade kommunistiske diktatorn.”

  Borgliga tidningar sprider för övrigt lögner om just Ingvar Carlssons förhållande till DDR.

  Gilla

 10. Janne skriver:

  Jag minns så väl hur socialdemokratiska regeringar och ledamöter åkt på kamratresor till DDR, Sovjetunionen och Kina. Det är en skam att vi under så många decennier tillåtit regeringar med så mycket blod på sina händer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: