Gammelmedia försöker tiga ihjäl Fukushima

Hjälp till att bryta gammelmedias tigande om reaktorhaveriet i Fukushima och dess ohyggliga följder genom att stödja produktionen av Maj Wechselmanns film ”Den Mänskliga faktorn – Vi åker till Fukushima”. Filmen handlar om kärnkraftssäkerhet och visas på Göteborgs filmfestival 27 jan – 6 feb 2012. Kärnkraftsindustrin har obegränsat med pengar, motståndarna måste satsa egna medel i försöken att nå ut med korrekt information:
Produktionsgruppen Wechselmann AB Bankgiro 5381-6963.
Nu ska förnekarna av kärnkraftens risker få hjälp av en riktigt expert. Nämligen Eva Forssell-Aronsson professor i radiofysik vid Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet och ledamot av IVA och ordförande i Nationalkommittén för Strålskyddsforskning vid KVA. I en debattartikel i GP förringar Forssell-Aronsson de enorma skadorna från reaktorhaveriet i Fukushima. Något så ovetenskapligt och akademiskt önsketänkande får man leta efter.
Har ni märkt att Dagens Eko som gjorde kontinuerliga opinionsmätningar och rapporterade om att motståndet mot kärnkraften ständigt minskade. Efter Fukushima hörs inte ett ljud om kärnkraftsopinionen i dagens Eko.
Gammelmedia har omisskännliga drag av Nordkoreansk nyhetsförmedling. Bara mer sofistikerat. På den här japanska bloggen kan du bl a läsa om sjukdomar som drabbar människorna i Fukushima-området. Sådant som vi helst inte ska få reda på. Sådant som bara Strålskyddsmyndigheten känner till och som man stoppar längst ner i skrivbordslådan.
Rune Lanestrand
gp

3 Responses to Gammelmedia försöker tiga ihjäl Fukushima

 1. Liv Jofjell skriver:

  Det är dags att kliva ut ur våra olika debattforum och återta gatorna! Det finns ett motstånd mot kärnkraften och det måste vi visa! I Karlstad ordnar den nystartade Föreningen Värmland mot Kärnkraft, ( http://www.varmlandmotkarnkraft.se ) en manifestation på Soltorget lördag den 10 mars kl. 12.00 med anledning av årsdagen av katastrofen i Fukushima. Bloggar i all ära, men det är först när folk går ut på gatorna som media hakar på och förhoppningsvis något händer. Se de fantasifulla protesterna i Tyskland som blivit rena folkfester och vad de har lett fram till! Sprid detta meddelande och kom till Karlstad eller ordna något på din ort!
  Liv Jofjell, ordf.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Liv, du har helt rätt. Bloggar och facebook är bara ett medel för att mobilisera. Det får aldrig bli ett substitut.

   Gilla

 2. Med skrivelsen http://www.klarsprakare.se/?page_id=5
  kar Föreningen Klarspråk protesterat mot den urholkning av yttrandefriheten i radio som nedläggningen av debattprogrammet Klarspråk innebar. Sveriges Radio har nu i 8 års tid underlåtet att besvara skrivelsen. Därför försöker föreningen att återskapa Klarspråk i samarbete med närradiostationer http://www.klarsprakare.se/?page_id=10

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: