Alexandra Pascalidou rycker upp Ring P1

Efter att ha tröttnat på censurredaktörerna i Ring P 1 fick jag av en händelse höra att Alexandra Pascalidou är ny redaktör för programmet. En duktig journalist som häromkvällen gjorde ett mycket inträngande och bra program om Grekland.
Alexandra tänker tydligen att bryta med de lika tråkiga som politiskt korrekta herrarna Täppas Fogelberg och Thomas Tengby i Ring P1. För henne finns inga tabuområden.
Även personer som tog upp skjutandet och morden i Malmö och sambandet med den misslyckade invandringspolitiken fick tala till punkt utan att bli fallna i talet som Tengby och Fogelberg annars är mästare på när de får höra synpunkter som inte passar deras eller sina uppdragsgivares agenda.
Intressant att läsa hur medierna i Norge efter Breiviks ohyggliga terrordåd nu tillåter kritik av den misslyckade invandringspolitiken på ett helt annat sätt än tidigare. En statsvetare sa nyligen att hade den norska pressen inte varit så politisk korrekt utan Anders Behring Breivik öppet kunnat framföra sin kritik mot den förda invandringspolitiken hade han kanske aldrig triggats till sitt vansinnesdåd. Om inte annat hade han blivit uppmärksammad av säkerhetspolisen och granskad närmare ansåg statsvetaren.
Alexandra Pascadilou är vänlig utan att vara flat och inställsam. Kan också konsten att på ett korrekt sätt avsluta ett samtal som inte längre är meningsfullt. Många som ringer har som bekant en viss benägenhet att upprepa sig.
Rune Lanestrand
gp svd dn sr

2 Responses to Alexandra Pascalidou rycker upp Ring P1

 1. Valther skriver:

  Bäste Rune menar du att det finns någon hederlig jornalist i Sverige som utövar sitt yrke på ett objektivt sätt. Jag har inte fått uppleva detta nä sluga intrigia och förvridande av sanningen så att läsarna får en helt annan bild av verkligheten. Så RUNE skärp dig när det gäller JONALISTER.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Efter flera decennier som skribent och redaktör har jag en viss erfarenhet av media och journalistik. Skriver därför ofta kritiskt om gammelmedia och journalister som inte tar vara på sin position och kritiskt granskar makten.
   Däremot tar jag aldrig, säger aldrig en grupp över en kam.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: