Rapport fjäskar för Reinfeldt

Har just sett Mats Knutsons ”exklusiva” intervju med statsminister Fredrik Reinfeldt i svt. Den längre på webben. Den gav överhuvudtaget ingenting.
Så oerhört inställsamt att jag på kårens vägnar skämdes. Jag fick intryck av att frågorna i förväg skickats över från regeringskansliet till tv:s samhällsredaktion.
Satiriker behöver inte längre lyssna av Nordkoreas nyhetssändningar när man har så slätstrukna och mesiga journalister som Mats Knutson. Och han är minsann inte den ende som kryper för makten. Nya jobb i maktens korridorer hägrar för den som spelar spelet.
En journalist som inte fjäskade för makten var Hannes Råstam. Hans alldeles för tidiga död är en stor förlust för det fria ordet.
Rune Lanestrand
svd expr dn svt

3 Responses to Rapport fjäskar för Reinfeldt

 1. Martin Goës skriver:

  Hannes Råstam – salig i åminnelse. Han största prestation var när han ställde rättsväsendet i skamvrån i Thomas Quick-fallet, och avslöjade karl´n som den mytoman han faktiskt är!
  Leif G W Persson kommenterade det hela som ett av svenskt rättsväsendes mest kapitala misslyckanden genom tiderna…

  Gilla

 2. Eva Ivarsson skriver:

  Satt oxå och gapade av förvåning , samt skämdes över den flata Knutsson .Hur underdånig får man bli, är detta bra jornalistik- tycker inte jag, hoppas fler undrar!

  Gilla

 3. Valther skriver:

  Mats Knutsson är en av de jounalister som har en framträdande position i TV-media. Det är bara att beklaga att han inte gör det jobb som en journalist skall göra. I dagens Skånska Dagbladet så gör däremot den kände journalisten Lars J Ericksson en kritisk och journalistisk granskning av ”Flathet inför kultuellt kvinnoförtryck” en verkligt läsvärd artickel. Heder åt denna JOURNALIST.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: