Reklam för legalt knark till barn

När motståndet mot legalt knark till oroliga barn växer slår fabrikanterna till. Svt förmedlar i dag helt okritiskt ett pressmeddelande om att ”ADHD-medicin” har visat sig lugna både barn och vuxna. Och bäst av allt, det är inte beroendeframkallande.
Vad tror ni en professor i psykiatri kan kamma hem för ett positivt omnämnande om Ritalin och andra centralstimulerande medel när en läkare som bara jobbar extra på julafton får en extradusör på 30 000 kronor.
När gammelmedia får ett uttalande från en person med vit rock eller en statlig myndighet går de i spinn och vidarebefordrar villigt och fullständigt okritiskt vilka tokigheter som helst.
Det talas sällan om att medicinering redan till små barn kan ligga bakom det ökade ungdomsvåldet. De elever som utfört de hemska skolskjutningarna i USA hade fått ”lugnande” medel redan som barn. De hade också ägnat mycket tid åt våldsamma tv-spel. En ytterst dålig kombination.
Rune Lanestrand
svt dn dn svt gp svd sr svt sr

4 Responses to Reklam för legalt knark till barn

 1. Det finns fler vägar för att bota ADHD. Fiskolja i rätt dosering har visat utmärkta resultat. Men det kan också vara uppfostrans fel. Kärleken som barn frågar desperat efter kanske inte ges. Sådant kan också ligga bakom sådana sjukdomar
  Medicinering är inte den enda vägen medan läkarna knappast har erkänt något annat typ av terapi förutom att proppa patienter med mediciner.

  Gilla

 2. Henke skriver:

  Hm har Diagnos ADHD/Aspergers, medicinerar med Concerta . Jag har aldrig av dessa mediciner kännt ngn lugn i kroppen, Däremot har jag som ett vitt seende i hjärna. Jag har bara ett 3-5 saker i hjärnan samtidigt resten e liksom borta i det vita?.. Det är häftigt och gör att jag kan koncentrera mig mer på det jag gör just för tillfället.

  37 år

  Henke

  Gilla

 3. smabrukartanten skriver:

  Jag såg Stefan Jarls film Underkastelsen, hela filmen är ju ett skräckcenario som man ju inte kan gå och tänka på dagligen och stundligen. Då skulle man nog bli tokig men jag kommer ofta tillbaka till några ord som en kvinnlig professor sade i slutet av filmen. Nämligen att alla dessa gifter som vi omger oss med o stoppar i oss hela tiden, dessa kommer att göra slut på oss långt innan klimatförändringarna hinner dit.
  Där fanns ju även forskare med som hade teorier om vad som var orsak till att barn föds med dessa hjärnskador nämligen gifterna som når fostret genom navelsträngsblodet. Sedan försöker man döva dessa obotliga skador med mer gifter. Detta är fasansfullt!
  Men det är nog faktiskt så att läkarvetenskapen inte kan göra något åt dessa skador som uppstår redan i fosterstadiet. Och därför skriver man ut droger för att döva ned skadan.
  Ursprunget finns ju i princip överallt runt omkring oss o mer gifter av ny o ännu värre art släpps ut från skrupulösa kemiföretag varje år. Ja, vad ska man säga? Man känner sig ganska liten!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Smabrukartanten, tack för ytterligare en klarsynt och inkännande analys av läget. Många kanske inte varken orkar eller vill inse hur vi vuxna genom vårt miljöförstörande och energislösande sätt att leva förgiftar och slår undan benen för våra efterkommande.
   Allt uppmuntrat av ett samhälle som säger sig värna vår miljö men som samtidigt för sitt liv inte vill minska på konsumtionsraseriet. Tänk bara på alla miljarder skatten på bensin och andra drivmedel pumpar in i statskassan. Därför underhålls t ex inte järnvägsnätet medan det byggs alltfler motorvägar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: