USA – soldaternas skändning av dödade afghaner

kanske kan väcka allmänheten till insikt om det meningslösa och urskiljningslösa dödandet i krigets Afghanistan som också svenska soldater deltar i. På samma sätt som när de hemskaste illdåden av amerikanska soldater på civila i Vietnam kablades ut över världen. Och upprörde en hel värld som protesterade så våldsamt att USA tvingades att ta hem sina soldater (läs mördare när de med berått mod skjuter civila).
Kanske kan denna korta inblick i krigets grymheter som också Sverige deltar i genom ”fredsbevarande” trupp i Afghanistan väcka de partier som tog det ödesdigra riksdagsbeslutet att bryta med vår neutralitet som gett fred i 200 år. Nu har vi genom att byta Sveriges fredspolitik mot en krigspolitik dragit på oss en första självmordsbombare. Och hatet mot Väst blir bara värre och värre ju längre kriget pågår i Afghanistan. Vad har den fattiga Afghanska bondebefolkningen gjort Sverige för ont?
Det är så skamligt och förnedrande att gamla fredliga Sverige, sida vid sida med dessa barbariska amerikanska soldatsvin och under USA-befäl, ställer upp för att säkra USA:s tillgång till Afghanistans oljefyndigheter. Och under den hycklande devisen Krig för Fred.
Nu borde väl även de värsta krigshökarna inom m och fp inse att beslutet om att sända svenska soldater till Afghanistan var det sämsta beslut riksdagen någonsin fattat. Ett beslut helt utan folkligt stöd.
Ta hem de svenska soldaterna utan dröjsmål innan fler kommer hem i blykistor och fler självmordsbombare kommer till Stockholm!
Klicka här om du vill läsa om hur det gick till när Sverige gick från neutralitetspolitik till krigspolitik.
Rune Lanestrand
dn svd svd sr dn svt gp sr svd dn svt

7 Responses to USA – soldaternas skändning av dödade afghaner

 1. Valther skriver:

  Att använda ett folk som brickor i ett spel om jordens naturtillgångar är ett av de fulaste som man kan göra. Att oskyldiga och okunniga mäniskor får lida är ett svårt brott . I svåra situationer försöker mäniskor att finna lösningar dessa kan för utomstående framstå som icke rationella. Religion är en av dessa och för en del är kamp med vapen, när dessa båda betingelserna samman faller så är det inget slut som kan bli bra.

  Gilla

 2. Allan skriver:

  Det värsta den fattiga afghanska bondebefolkningen gjort är väl att de låtit sig födas i ett land med mineraler som är attraktiva för bla usanerna.

  Gilla

 3. Oskar skriver:

  Det är förmätet att prata om brott mot krigets lagar när talibanerna definitionsmässigt är krigsförbrytare hela bunten. De bär dolda vapen, gömmer sig bland civilbefolkningen och använder varken uniformer eller andra urskiljningsbara kännetecken som armbindlar eller liknande.

  De är alltså illegala kombatanter och sådana saknar skydd enligt krigets lagar. Det är med andra ord fullt lagligt att både tortera och avrätta dem utan rättegång. Amerikanerna undviker detta enbart för att de är onödigt snälla, inte för att de måste.

  Gilla

  • Lisa skriver:

   Jag tror du behöver vidga dina begrepp lite. Vilka var det som utbildade Talibanerna? Varför är USA där ÖHT? När har någonsin USA’s ingripande lett till ett välmående, icke sönderbombat, icke korrumperat land, där alla råvaror, som olja och knark, hivas ut ur landet, kraftigt bevakat av amerikanska soldater? Detta ”självförsvarskrig”, att hitta Usama bin Laden i ett Tora Bora-berg, som de aldrig hittade… SNÄLLA! Onödigt snälla!?! Den amerikanska krigsmaskinen har aldrig bringat något gott förutom mer död, fattigdom och korruption.

   Gilla

 4. Ragnar Blomqvist skriver:

  Jo men visst är det så. Men att pukla på krigshetsarna, känsl lite som att pukla på päronbollen i träningslokalen. Vad vi behöver visa är att det finns alternativ till krig. Vad vi behöver är en enda global fredsrörelse, som täcker in hela världen. Där har Hand i Hand-rörelsen tillsammans med Mikrolånerörelsen visat på en framkomlig väg..FN behöver förnyas och förstärkas, för att bli vad den var tänkt till från början, nämligen att bevara freden och förhindra krig.
  Tänk om alla kostnader för kriget i världen., dessa ofattbara miljarder dollar, kunde användas till att bekämpa fattigdomen och utjämna de ekonomiska klyftorna, då försvinner motivbilden för terrorismen.

  Gilla

 5. Lisa skriver:

  I vårt pyramidala system kommer allt uppifrån. Men den verkliga förändringen kan bara komma nedifrån. Vi ska inte lura oss själva. Detta är en del av en soldats utbildning. Hur ska de annars kunna döda en medmänniska?
  Det finns massvis med dokumentation, bilder och videos på soldaters bestialiska övergrepp som tigs ihjäl av våra lydmedier. Detta har de fått order om att visa. Varför kommer denna video fram nu? Vad jag vet VILL USA inget hellre än att starta krig, vi behöver bara se på historien. Jag tror de börjar bli desperata eftersom ”fienden” aldrig slår tillbaka så de kan ”hämnas” och starta ett storskaligt, världsomspännande, krig. Kanske utvecklas dock människan till det bättre trots allt, som inte svarar på alla provokationer.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Glömde skriva att högsta ansvaret för att män och nu även kvinnor får sitt psyke och personlighet förstörda i krig ligger hos presidenten/statsministern och de politiker som beslutar om krig och som sänder ut hyggliga män till fronten och som sedan kommer hem som trasiga människor. Tro inte att det inte också händer de svenska soldaterna i Afghanistan. Flera har redan vittnat om dålig sömn, mardrömmar, oro och svårt att komma tillbaka in i en normal tillvaro.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: