Har LO köpt ordförandeskapet åt Löfven

Stefan Löfven till ny ordförande för socialdemokraterna är väl ändå inte möjligt. En person som aldrig tagit ordet miljö i sin mun och som är den mest hängivna anhängaren av mer kärnkraft. Trots att Sverige redan har mest i kärnkraft världen räknat per capita. Har VU bestämt sig för att utradera partiet när man nu riskerar att avsättas?
Har LO, om Löfven får bli ordförande, lovat att ersätta det stora tappet av partistöd så nomenklaturan på bl a Sveavägen kan sitta kvar i orubbat bo? Det skulle i så falla vara den enda rimliga förklaringen till att nominera en så politiskt begränsad person.
Göran Persson och hans svarta gäng har visat vem som styr bakom kulisserna medan Alliansen samlas i kanslihuset och skålar i champagne. Det dröjde heller inte ens en hel dag förrän kungamakaren Persson fick igenom sitt krav om anslutning till Europakten. Till att börja med i form av ett ja till förhandlingar om pakten.
Rune Lanestrand
svd dn svt gp dn svd expr gp svd dn sr svt

14 Responses to Har LO köpt ordförandeskapet åt Löfven

 1. charlotte skriver:

  Vilka spökröster och vilken okunnighet. Och vilken okunnig önskedröm om den nya generationen kärnkraft. Det kan inte vara några andra än de som har ekonomiska intressen i kärnkraften och sådana som inte kan och inte vill ta till sig kunskap. Ingen idé att offra möda på sådana gengångare.

  Gilla

  • Mattias Mattsson skriver:

   Behöver kanske inte säga mer:
   http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=coal-ash-is-more-radioactive-than-nuclear-waste

   Men jag kanske är köpt av ”industrin”, men var fasiken är då mina pengar?!

   Gilla

   • smabrukartanten skriver:

    Ja se där kommer PENGARNA igen. Det är som vanligt den nya religionen ”MARKNADEN” med den nya guden MAMMON i spetsen som är med när det gäller att få billig el så smidigt som möjligt framtiden den skiter vi i!! Avfallet från kärnkraften det får våra efterkommande ta hand om. Allt detta för den heliga tillväxten ska kunna fortgå o det linjära samhället med att ta ut råvaror i ena ändan o dumpa sopor o giftigt avfall i andra ändan.
    Att en del människor inte kan begripa att det inte kan fortgå på det viset i all evighet!! Vi måste ha ett kretslopp i vårt sätt o leva om vi överhuvud taget ska finnas kvar om hundra år, om vi inte har drunknat i våra egna gifter o sopor innan dess.
    Reaktionära betongpolitiker tillför inget för framtiden de har ett synfält som är som att kika i ett rör! De är bakåtsträvare om nån är det. Löfven är ett steg bakåt för socialdemokraterna. De hade fått ögonen för miljötänket men nu slår den porten igen med en smäll. Allt för pengaälskare o miljöförstörares fromma!

    Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Stefan Löfven är en betongpolitiker av värsta inskränkta slag och kommer lika snabbt som han redan kommit överens med Alliansen om Europakten komma överens med Reinfeldt och Björklund om att bygga nya kärnkraftverk. Märker redan hur kärnkraftsförespråkarna, som legat lite lågt efter Fukushimma, redan har fått luft under vingarna.

  Gilla

 3. Peter Karlsson skriver:

  Den nya generationen kärnkraft sänker halveringstiden från 25.000 år till 250 år och utnyttjar bränslet bättre och gammal kärnbränsle kan återanvändas. Det är mig veterligen bara kärnkraft som har kapacitet att ersätta fossila bränslen, den dagen vi har billigare och bättre förnybar energi blir det ändå bättre. Bygg 10-dubbel kapacitet och sälj el till Tyskland och Europa, ett bra projekt för Vattenfall.

  Valet av Stefan Löfven ger förhoppning om att näringslivet och löntagarna kommer att erhålla bättre villkor och lägre skatter på arbete, kapital och produktion samt tryggad energiförsörjning. Det är företagarna och löntagarna inom den privata sektorn som betalar 100% av den offentliga sektorn som slukar nästan 50% av BNP, världens dyraste och största, men inte bäst på alla områden, ex skolan. Den offentliga (ofantliga) sektorn måste rationaliseras och effektiviseras så att utgifterna kan minskas och prioriteras till medborgarnas välfärd och inte till politikernas och byråkraternas välfärd.

  Beslutande folkomröstningar i alla frågor som i Schweiz är en nödvändig direktdemokratireform för Sverige.

  En (S) ledare som kan företagen och arbetstagarnas behov och villkor har väl (S) aldrig haft, en skarp kontrast till alla andra virrpannor som bara pratar om feminism, hbt, mångkultur, klimatförändringar och annat tjafs..

  Gilla

  • Egon P skriver:

   ”Den nya generationen kärnkraft” ska ju drivas med sitt eget avfall och närmare en evighetsmaskin kan man väl inte komma.

   Men det måste finnas allvarliga problem av något slag med denna energikälla. Annars skulle ju kärnkraftsländer som USA, Frankrike och Japan ha ett stort antal reaktorer av denna typ i drift sedan många år tillbaka.

   Gilla

   • Det största problemet är opinion och byråkrati. Bolagen har inte viljat satsa eftersom alla kastar skit på dem om de gör det. Så man har kört vidare på gamla beprövade – men ineffektiva – designer hellre än att lägga utvecklingstid på de nya… vilket dessutom är krångligt att få godkänt.

    Så tacka kärnkraftsmotståndet för att vi inte fått se en vidareutveckling av kärnkraften. Hade sådana som kärnkraftshatarna fått råda om exempelvis tågtrafik hade vi fortfarande kört med ånglok istället för på el.

    Gilla

 4. STEFAN LÖFVEN
  (Mycket betong och kärnkraft.)
  Med valet av Löfven får LO:s dotterbolag Soc Dem får inrätta sig i leden. Karlen är duktig men med fel åsikter. Soc Dem missade chansen till snille & smak världsmedborgaren Jan Eliasson.

  Jag tror nog att media kommer mala ned Löfven också sorgerligt men sant. han har naturligtvis inte levt som guds bästa barn. Nu skall han tvättas och göras till en Lame Duck vilket han redan är när han väljs.

  Eliasson skulle genom elegans och världsförtroende kunnat hålla bypressen i Sverige i schack. Hn kunde förlagt sina utspel till FN världens huvudstäder och presidentpalats. Expressen skulle viftat på Svansen som en ”brunstig hynda”

  Soc Dem nya slogan. Det råder valfrihet bara du väljer kärnkraft.

  Tankeexprimentet Decentralisterna på rättvisans grund drar allt närmare.

  Gilla

 5. sl skriver:

  LO har skapat SAP, när SAP tappar huvudet och trasslar in sig i miljöpartiets fantasiagenda, på fullt allvar tycket att man kan lägga ner kärnkraftverk, dela ut skattemedel som vinst i skattefinansierad verksamhet, och rent allmänt tappar bort sig i en småborgerlig agenda, får man vara nöjs om de ens hittar någon som har tillstymmelsen till chans att få skutan rätt igen. Är det verkligen sant att Löfvén är uttalat för kärnkraft? Det är i så fall de bästa nyheterna från (s) på mycket länge. Dödgrävarnas varken-eller-politik saknar all verklighetsförankring.

  ”Förnyarna” har haft massor av tid att visa vad de vill, och avvisats grundligt i allmänna val. Om (s) ska finnas kvar, bör det hålla fast vid sin egen politik, dvs storskalig kraftproduktion och låga elpriser, allmän billig sjukvård och modernisering, inte återgång till väderkvarnar, sentimentalitet och vård efter plånbok. När man säljer ut allmännyttan i dyra lägen bör man ta pengarna och bygga ny allmännytta utanför centrum. Privata företag bygger bara till kunder som kan betala för sig, det visste vi för 100 år sen, och vem kan anklaga dem för det? Staten har vi till att utföra dåd marknaden inte mäktar med.

  Vänstersvängen i valet 2010 har kanske lärt dem ett och annat om var medborgarna befinner sig?

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Det var det värsta i uppmuntran till total miljöförstöring jag har läst på länge!!!
   Ska vi ta död på oss själva så är det lika bra vi gör det snabbt med mera kärnkraft mera industrijordbruk mer storskalighet mer billiga gifter i mat o annat!! Halleluja!!

   Gilla

   • Mattias Mattsson skriver:

    Mjo, titta på tyskland. De ska stänga sina rena kärnkraftverk och bygga kolkraft i stället. Just nu och vidare fram till 2022 tar tyskarna 160 miljoner Euro per år ur koldioxidfonden för att bygga kolkraftverk (?!). Är det grön politik?

    Men jag tror kulturvänstern inom partiet kommer punktmarkera Löfven när det gäller energifrågor och på så sätt fortsätta förfallet som Brukspatron Persson påbörjade, gott så.

    Om någon skulle tänka så långt så skulle Sverige kunna bygga kärnkraftverk i sydsverige, för varje verk vi bygger som exporterar el till tyskland kan vi finansiera ett verk till oss själva och fortfarande få pengar över till vård, skola och omsorg. Dessutom om vi kan erbjuda energi till inhemska kunder till ett pris som understiger det ute i Europa kommer industrin hit vilket skapar fler jobb(!), men så långt kan ingen politiker tänka.

    Men det är klart, ett samhälle utan klyftor och med högt välstånd är en usel rekryteringsbas för vänstern så det är inte konstigt att man hatar industrin. Synd bara att ingen fattar att det är där era väljare arbetar…

    Gilla

 6. charlietysken skriver:

  Hoppas du har rätt, vi behöver verkligen uppgradera befintlig, men även bygga ny, kärnkraft!

  Gilla

 7. Inger W skriver:

  Stefan Löfvén – första gången jag hörde hans namn nämnas i sammanhanget om val av ny partiledare för Socialdemokraterna
  tog jag det som ett mardrömslikt skämt – men det var det tydligen inte. – Om så blir – jubla månde Carl B Hamilton, Jan Björklund
  och alla dom andra! Nu kan äntligen det bli snabba beslut över partigränserna om utbyggnad av ny kärnkraft i Sverige!
  HALLELUJA!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: