Betonghäcken Stefan Löfven kommer att sänka socialdemokraterna

Hur kan Stefan Löfven, av en praktiskt taget enig press, presenteras som en kompromisskandidat som ska ena partiet. Att borgerliga ledarskribenter är förtjusta över utnämningen är inte konstigt. För i samtliga frågor som s har skiljt sig från Alliansen så står Löfven på regeringen Reinfeldts sida. Men s-pressen?
Han kampanjade för anslutning till euron. Han vill bygga nya kärnkraftverk, bryta uran, öka vapenhandel och tydligen också ansluta Sverige till europakten.
Vad håller på att hända inom socialdemokratin. Är den på väg att överge all oppositionspolitik för att komma i regeringsställning med moderaterna?
Någon annan slutsats kan jag inte dra av utnämningen av Stefan Löfven till partiordförande. Han står för en politik som passar som hand i handsken på Alliansen.
En så utpräglad betonghäck som Stefan Löfven, som dessutom tycks se ned på vårdyrken, kommer att sänka socialdemokraterna så djupt att det förmodligen bara återstår ett alternativ om de vill komma i regeringsställning: att bilda regering ihop med alliansen. Den socialdemokratiska nomenklaturan är tydligen beredd på allt bara den får sitta kvar vid de bästa köttgrytorna.
Rune Lanestrand
svd svd dn sr svd dn svd sr expr expr gp svd dn svt expr sr svt gp svd dn

9 Responses to Betonghäcken Stefan Löfven kommer att sänka socialdemokraterna

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Tankarna gick till en ledarinstallation i forna östblocket när jag såg alla de politiska fossilerna sitta och exalterat applådera när ”feministen” Stefan Löfven valdes till partiordförande. Där satt de på första bänk. Alla de som har förstört förtroende för socialdemokraterna. De som varit med om alla svikna löften, som struntat i folkomröstningen om kärnkraften och nu även euron, som lagt ned vårt försvar, övergett neutraliteten och i stället satsar på krig för fred (läs olja) tillsammans med USA och NATO. Och till råga på allt är så politiskt korkade att de tror att det politiska förfallet kan stoppas med en ny ordförande som dessutom inkarnerar det sämsta i den politik som lett till partiets kräftgång och allmänna politiska förvirring.

  Gilla

  • Nu är det som så, att Stefan lövén gav en seriöst och lugnt intryck i Agenda den 12 februari. Det mest rakryggade, genomtänkta och sansade jag hittills sett från denna kant under den turbulenta tid som partiet upplevt på länge. Han lät sig inte luras till svar som var lättast att välja i frågestunden. Stefan ger svar som var basic och rättade ut infallsviklar på frågeställningar. Bra gjort, överraskande klara budskap.
   / Lyggemark

   Gilla

 2. Martin Forsman (V) skriver:

  Kan inte se hur mitt (V) ska kunna sammarbeta med (S) efter sveket i kärnkraften och ännu värre €uro-pakten där man ivrigt påhejade av den odemokratiske Björklund kommer tvinga på oss den skitvaluta vi redan röstat NEJ till.

  Hoppas de (S) väljare som finns kvar inser faktum och rör sig över till oss i (V), det sista verkliga oppositionspartiet i det som snart kan ses som en diktatur under Kim Jong Reinfeldt.

  Gilla

  • Eva Ivarsson skriver:

   Tror att vårbäcken börjat rinna så smått och kommer att få ett ökat flöde bort från tokerierna i Ny(S)-partiet!?

   Gilla

 3. Eva Ivarsson skriver:

  Jaha och nu krympte oppositionen till en tummetott! På mindre än ett dygn springer NYS-partiet = nya(S) med öppna armar till (M) och hänger på EU-pakten = ja till kärnkraft! Snaran dras åt! Vad kan (V) och JS mobilisera mot detta? Jan Björklund strålar i nyheterna=stort SAMARBETE med Nyspartiet! Folket körs över,demokratin nedmonteras, miljöarbetet får en käftsmäll, råttfällan är laddad ”Merkozi-diktatur” är under uppsegling,
  (MP) är marginaliserat! När kommer Reinfeldt-parets ”Juholtare” i kväll pressen med stora rubriker , Filippa sitter ju i styrelsen på SvD så hon håller väl i tyglarna där ? Dvalan bör brytas svenska folket vakna !

  Gilla

 4. smabrukartanten skriver:

  Ja det verkar vara ingången till de ”nya” socialdemokraterna. Färgmässigt blir de nog ihop med moderaterna någon slags mörkviolett ton!
  För sossarna är det här många steg bakåt. En sak till han tycker inte att kvinnornas löner behöver höjas…. hmm kanske kvinnofientlig också??

  Gilla

 5. Bo Lagerqvist skriver:

  Jag delar dina tankar Rune.
  Vi har nu två betongpartier. Den blåröda röran.?

  Gilla

 6. Lisa skriver:

  Det bådar inte gott alls. Jag har tyvärr en naggande känsla att nu kommer man dräpa småföretagarna, som sossarna alltid har hatat, och ersätta dem med endast storföretag och arbetare. Sedan kommer facken att urholkas för att världens ekonomi gör att de inte kan ställa krav, kommer de att snyfta med. Och sedan är det inte så kul alls längre med friheten för folket. Hoppas jag har fel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: