Varför ge Sverigedemokraterna monopol på

att ta upp de stora sociala problem som är en följd av en större invandring än vad kommunerna har resurser att klara. De övriga partierna hukar i missriktad rädsla för att en bred debatt om invandringspolitiken skulle gynna SD. Samma enkelspåriga attityd har också de flesta medier. En inställning som jag anser är totalt fel och som missgynnar både samhället och invandrare.
Att de övriga partierna ser på problemet med den stora invandringen, som en så politiskt spetälsk fråga förvärrar situationen. Och hur kan den offentliga debatten pågå utan att någon, mer än SD, överhuvudtaget ställer frågan om inflyttningen till problemområden pågår med oförminskad kraft?
Stoppas inte inflyttningen växer problemen för var dag som går.
Det är dags för de andra partierna att våga se hela problemet med den omfattande invandringen och inte tro att det hela ska lösas bara med fler poliser.
Invandring är inget problem bara det finns arbete och bostäder. Och det gör det inte i dag. Allra minst i Malmö. Vad återstår? Jo, den Svarta marknaden.
Rune Lanestrand
svd svd svd dn skd skd svd svd dn dn gp dn svd dn skd svt

10 Responses to Varför ge Sverigedemokraterna monopol på

 1. putte skriver:

  Högervindar blåser starkt på redaktionerna.

  Gilla

 2. denaknakejsarna skriver:

  Det är något som är fel i grunden. Asylmottagande och invandring ska inte vara synonymt, dessa företeelser är, eller bör vara, två vitt skilda saker.

  Gilla

 3. Valther skriver:

  Det är många och kloka inlägg i den här frågan men till syvene och sist så är det medias pappegojer i riksdagen som tar besluten helt i linje med medias intentioner. En av dessa färgglada pappegojer Anni Löv har media totalt avlövat.

  Gilla

 4. Peter Karlsson skriver:

  Ann-Britt Axelsdotter, tack för intressant länk om ägarförhållanden av svensk media. Det är ju uppenbart att politiker och media förskönar invandringspolitikens konsekvenser och kallar alla som är kritiska för rasister. Men jag förstår inte varför de vill driva en sådan här destruktiv politik som kostar säkerligen över 100 miljarder och har resulterat i stort folkligt missnöje och fyra mindre invandringskritiska partier, varav ett i riksdagen. Alla 7 partierna är helt överens om invandringspolitiken, är det media som tvingar politikerna till att föra denna politik, annars svartmålning och karriären över eller vad?

  Gilla

 5. Stockholmare skriver:

  Bra skrivet Rune!!
  Det finns alltså några människor kvar med förnuftet i behåll. Men räcker det för att vända den här skutan?

  Gilla

 6. Göran Keijser skriver:

  Det är med en viss frustration jag läste i AB om den skjutne 48 årige Malmöbon. Där det skrivs att Ahmed (48) som är förtidspensionerad inte varit iblandad i någon kriminell verksamhet, men han är frisk nog att köra svart taxi. som om inte det skulle vara kriminellt. Varför har han inte erbjudits ett vanligt chaufförsjobb ?
  Hur många gamla och utslitna pensionärer i detta land har den möjligheten ? Vad har moralen och det Luterska tänkesättet tagit vägen, men framför allt hur skall vi stävja detta eskalerande problem när vi har politiker som är försedda med skygglappar och endast ser Europapakten som frälsningen och den helande vägen.
  Jag är icke rasist men realist.

  Gilla

 7. Allan skriver:

  En sak som stör med den nuvarande asylpolitiken är att det är främst välbeställda människor som får hjälp. Det jag då tänker på är att många för att inte säga en majoritet kommer hit med hjälp av flyktingsmugglare. Enligt invandrarvänner kostar en sådan tjänst motsv. flera hundra tusen kronor. Av detta följer att det är de i hemlandet rika som kommer. De fattiga som inte kan skrapa ihop smuggelpengen får stanna kvar och i många fall svälta ihjäl. Därför borde hjälpen ökas till nödställda i deras hemländer, naturligtvis under sträng kontroll så den kommer fram till rätt personer.
  Men den som säger detta till politikerna eller ännu värre massmedia skälls för RASIST.
  Vad tycker denna bloggs läsare?

  Gilla

 8. skrutt skriver:

  Öppet brev till Malmös politiker och ppolis och andra myndigheter.

  http://avpixlat.info/2012/02/01/oppet-brev-till-malmos-politiker-polis-och-myndigheter/

  Bara att sprida vidare, maila detta till alla du känner.

  Gilla

 9. Det är bekvämt att skapa oro genom diverse olika politiska beslut bl a det som Palme gjorde på 70-talet gällande just multikulti-Sverige.

  Detta sker ju på en ”demokratisk väg” och svenska medborgare behöver då inte leva med upplopp och våld på samma nivåer som i tex Egypten. Detta är ju bara en chimär då det är just genom dessa beslut vi så småningom får samma situationer som i ”odemokratiska” länder.

  Det är bekvämt att luta sig tillbaka och genom medias propaganda
  tro att man kan köra samma melodi som under tidigare årtionden.

  Den lobbatomerade politikern och väljaren är som gäss under tvångsmatning för fet och fin GMO leverpaté; man matas med den sörja som kommer från global styrning via regeringar som med taktfast känsla utför allt för fortsatt utsugning av länder som den vi nu upplever i Sverige.

  Det är obekvämt att behöva ifrågasätta Palmes beslut och alla därefter kommande politiska beslut som lett till dagens situation i Sverige,
  Vem vill idiotförklara sig själv och riskera att såga av grenen man sitter på?

  Detta är inget nytt inom politiken.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: