Reinfeldt uppträder som en Qusling

Stick i stäv med folkomröstningen har Sverige anslutit sig till finanspakten vilket förstärker min uppfattning om att Fredrik Reinfeldt i grund och botten är en svensk Quisling. Han föregångare, norrmannen Vidkun Quisling förrådde också sitt land till tyskarna. Och vad jag förstår är Stefan Löfven och socialdemokraterna med på detta.
De lydiga EU-reportrarna låter mer och mer som om de vore Reinfeldts pressekreterare. Malin Syrstad i Bryssel kvittrade som en lärka i går kväll.
Efter alla skattesänkningar för de redan välbeställda tvingas Sverige nu låna de 100 miljarderna till betydligt högre ränta. (Ebberöds bank är bara förnamnet.) Sverige får 0,1 procent från IMF som sedan klämmer Grekland på 3,5 procent. Förmodligen förlorar Sverige både miljarderna och räntan när det politiska luftslottet EMU havererar. Sveriges statsskuld är före utlåningen 1100 miljarder.
Undrar just vilken ränta de tyska bankerna tar.
Det hela är så befängt att man inte vill tro att det är sant. Fortsätter det här får den politiska eliten, förr eller senare, räkna med ett folkligt uppror mot alla svek och öppet visat förakt för folkviljan som kommit till uttryck i folkomröstningar. Både om kärnkraften och euron.
Rune Lanestrand
svd dn dn sr gp dn svd ab

17 Responses to Reinfeldt uppträder som en Qusling

 1. Martin Goës skriver:

  Sven-Olof Olsson: Med en nordisk union hade vi idag varit i ett helt annat läge än nu, där vi har Sverige, Danmark och Finland som EU-medlemmar med varsin valuta, och Norge utanför med sin valuta och sin sprängfyllda oljefond. Danmark och Norge är NATO-anslutna, och Sverige och Finland är ”neutrala”, åtminstone på papperet.

  Stormakterna på kontinenten har aldrig velat se ett enat Norden! På medeltiden var det Hansan som genom sina finansiella muskler, intriger och Hansa-drängar – Engelbrekt och Gustav Vasa – spräckte Kalmarunionen. På 1600-talet försökte Carl X Gustav ena Norden med svärdets makt – det sprack tack vare hans hastiga bortgång 1660. Dock tveksamt om det hade hållit i längden, även om han hade fått leva något decennium till.

  Efter andra världskriget hade vi kunnat bilda en nordisk försvarsunion, som kunnat ligga till grund för ett fördjupat samarbete broderfolken emellan. Emellertid lyckades jänkarna locka in Norge och Danmark i NATO.
  Vi har ju väldiga naturresurser i form av skogar, vattenkraft, järnmalm etc., och internationellt konkurrenskraftiga storföretag – Volvo, SKF, ABB, Maersk, Statoil, Nokia, IKEA etc – och förhållandevis ofördärvad miljö. Lägg därtill en hyfsat hög utbildningsnivå hos befolkningen.

  Det enda vi har är passfrihet mellan de nordiska länderna.

  Dessvärre tror jag tåget har gått för att bilda en nordisk union. Hade en sådan existerat när EEC bildades, så hade vi stått starka, och påverkats föga av stormarna som nu drar in över kontinenten – och vi hade sannolikt också kunnat skryta med en av världens högsta BNP per capita, och ett välstånd som få stater kunnat tävla med.

  Nu är vi söndrade och sugs in i det krackelerande EMU-byggets malströmmar…

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Sven – Olof Olsson, det är ju just generösa eurolån som har ställt till eländet i bl a i Grekland. Nu häller finanspakten ytterligare bensin på brasan för att rädda de tyska bankerna.

  Gilla

  • Hannelore skriver:

   Precis. Det handlar om att rädda bankerna.

   Summan som ska utbetalas räcker bara till att betala räntorna på tidigare lån. Samtidigt kommer IMF att ställa krav på stora nedskärningar i välfärden, vilket förvärrar krisen. Och då ska man komma ihåg att lånen som bankerna tidigare lämnat till största delen är luftpengar. Detta är egentligen den största svindeln.

   Alla som inte tror på detta kan titta på den här videon. Ja, allt är så galet att jag själv ofta har svårt att tro att det är sant. Banker hittar på krediter från luften som de försöker skuldförslava folk och länder med. Enligt ett räkneexempel från Riksbankens chef Stefan Ingves behöver en bank bara 2 800 kronor för att låna ut en miljon.

   http://parasitstopp.wordpress.com/det-finns-inga-banklan/

   http://parasitstopp.wordpress.com/ingves-om-den-vansinniga-skuldsattningen/

   Gilla

 3. Donnasfoto Donna skriver:

  Folkvalda styrs av intressen vi andra inte ser mycket av, oavsett hur vi röstat.
  Dessa politiker fortsätter att plocka bort skyddsnäten det ena efter det andra prytt med sockersött svammel.

  Gilla

 4. Jatta skriver:

  Europa sade ja till Sverige och med det Sverige ja till Europa.Mot euron är 90 % av svenskarna vilket betyder att 90 % är även emot europakten.Hur kan då detta ske – våra folkvalda går emot folkviljan?

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   De ”folkvalda” lever inte här nere på marken hos oss gräsrötter som de är satta att styra o bestämma över!
   De lever uppe bland skyarna i nån sorts fantasivärld! Och mellan dessa världar finns näppeligen några anknytningar!

   Gilla

 5. Valther skriver:

  Det svenska folket är så otroligt fördummat så det är inte klokt, det går att inbilla dem vad som helst.Under många år har man från den politiska elliten vid varje nerläggning av industri i sverige förklarat att i Sverige skall vi inte sysla med sådant som andra gör billigare än vad vi kann. Så detta är den nya som sverige är bra på och det är FRAMTIDEN!
  Eller vad tror folket.

  Gilla

 6. per-arne johansson skriver:

  så länge politikerna skall väljas av de ca 200000 politiska medlemmarna så får vi 8800000 skylla oss skjälva

  Gilla

 7. Eva Ivarsson skriver:

  Hur blev det så här? Ena veckan Juholt och Nej, ursnabbt byte av partiledare och genast blir nej ett Ja! Vill vi gå med i EU-pakten , tror inte det , men miljarderna rullar som en tsunami över våra huvuden och vi står och gapar??!! Vart tog demokratin vägen, en folkomröstning hade väl varit det rätta? Vem
  ska sanera den stora statsskulden – Folket förståss :<(

  Gilla

 8. […] Widegren, Skattepolitik och sa…, Jonas Sjöstedt, Olas tankar, Cornucopia?, Rune Lanestrands blo…, Lena Sommestad, Daytrading – Winning…, Motpol, Martin Mobergs betra… och […]

  Gilla

 9. Göran Keijser skriver:

  Det går en rysning genom min kropp, under perioden 1933-1945 använde Tyskland vapen för att nå sitt mål.
  Ett folk, ett rike,en ledare.
  Nu används slugan list och hotfulla krav, samt leder lydiga politiker i fällan. Men likväl är målet förmodligen detsamma.
  Ett folk = eu medborgare
  Ett rike = europeiska unionen / pakten
  En ledare = Angela Merkel
  Historien upprepas, skillnaden denna gång är att det går inte att försvara sig mot den lede Fi.

  Gilla

 10. Sven-Olof Olsson skriver:

  Jag vill bara säga att här tycker jag att du har helt fel Rune!

  Gilla

  • Eva Ivarsson skriver:

   Sven-Olof, du kan väl utveckla dina tankar lite så blir det dialog och tvärsemot -tyckande? Kanske ?

   Gilla

   • Sven-Olof Olsson skriver:

    För det första gillar jag inte hätska personangrepp. Reinfeldt må ha åsikter som man inte gillar men han kan inte utmålas som en landsförrädare.
    EU och euron är realiteter som existerar. Jag tycker t. ex. att det hade varit bättre om de nordiska länderna hade bildat en egen union som stod utanför EU men så blev det inte. Nu måste vi utgå från världen som den ser ut och med den utgångspunkten fatta beslut som ger gynnsammast möjliga utveckling för oss. Då tror jag att det är rätt att ta risken och låna ut 100 miljarder till nollränta. Vi får hoppas att det hjälper till att minska risken för att Grekland går i stadsbankrutt och drar med sig flera länder i fallet. Det skulle kunna starta en stor nedåtgående spiral som ingen av oss vill vara med om.

    Gilla

 11. FJÄRDE RIKET VÄXER FRAM
  det 2000-åriga riktet.

  Detta är början på en republiken Europa eller rättare sagt republiken Tyskland som äger Europa. Inte någon bra lösning. Det enda positiva är att det fordrades inga militära styrkor utan finansiella muskler och list. Sverige blir en förbundsrepublik i det nya Tyskland lett av knähunden Reinfeltd. (Vidkun Quisling)

  Gilla

 12. Allan skriver:

  Såg också uppgiften att Sverige skall få 0,1% ränta.
  Men vad gör inte politikerna för att få hamna på samma gruppfoto som kindpussarna Merkozy! De stora fjäskar man för och slår ned de små. Tänk om de små kunde börja samarbeta och gå till motattack.

  Gilla

 13. T.L. skriver:

  Hej!
  Du glömmer borgerliga media som kommer att fortsätta pumpa ut Lögnen och passiviserar folket. Inte blir det uppror inte, inte inom en femårsperiod, men kanske på längre sikt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: