Reinfeldt har nog tröttnat på att regera

och på det otacksamma jobbet att vara chef över tre självgoda partiledare i lättviktsklassen och deras ständigt återkommande desperata publikfriande utspel som lätt genomskådas av väljarna. Jag tror han ogillar dem lika mycket som han avskyr att befinna sig i minoritet i riksdagen.
På annat sätt kan jag inte tolka hans huvudlösa förslag om att höja pensionsåldern till 75 år. Extra tokigt när landets dras med den största ungdomsarbetslösheten på decennier.
Man kan bara hoppas att Fredrik och Filippa inte får hålla på att sälja ut sjukhus, äldrevård,skolor och annan offentlig verksamhet till riskkapitalbolag ända tills de fyller 75.
Rune Lanestrand
svt gp svd sr svd svd dn svt svd gp expr dn svt

17 Responses to Reinfeldt har nog tröttnat på att regera

 1. After going over a handful of the blog posts on your
  web site, I seriously like your technique of writing a blog.
  I book marked it to my bookmark website list and will be checking
  back in the near future. Please check out my web site too and tell me your opinion.

  Gilla

 2. smabrukartanten skriver:

  Du Johan, du måste vara den naivaste peson jag har läst något av!
  Undrar hur gammal du är egentligen Teckomatorp! Det var BT-kemi skandalen o den var på 1970-talet. INTE 1914!!!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Här en glimt från Eurosoppan och Hallelujakören för Anders Borg på Stockholms stadsteater.
  http://svtplay.se/v/2703625/ny_revy_driver_med_anders_borg

  Gilla

 4. Niklas Svensson skriver:

  Pengarna räcker inte om man inte höjer pensions åldern, eller sänker välfärden drastiskt eller höjer skatterna.

  Ekonomi handlar om plus och minus, håller vi nuvarande kurs så kommer vi inom några år ligga på minus och gör vi inget åt det då är vi snart nästa Grekland.

  Kort och gott, det finns inga pengar.
  Vi har levt på lånade pengar i 40år, någon gång måste det betalas tillbaks.

  Höjer man skatten har folk inget över till att konsumera, och då tvingas företagen skära ner eftersom ingen köper deras produkter, vilket ger fler arbetslösa och staten får in mindre i skatter som kan fördelas på alla arbetslösa och sjuka.

  Gilla

 5. Johan skriver:

  När folkpensionen infördes 1914 var pensionsåldern 67 år och medellivslängden var 57 år. 2060 kommer medellivslängden att vara 87 år. Reinfeldts lösning; höja pensionsåldern 10 år. Vänstern; sex timmars arbetsdag.

  Var ska alla dessa år av extra försörjning komma ifrån om inte från längre arbete? Säg inte mer skatter, då spricker jag.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Det där med medellivslängden det kan vi nog lugnt räkna med att den kurvan kommer att vända inom ett antal år!
   Det kommer alla våra ”trevliga” miljögifter att se till att vi inte blir för gamla i framtiden.
   Sen visar ju alla dessa ”kriser ” på att hela det ekonomiska systemet som vi byggt in oss i att det är totalt ohållbart o kommer att kollapsa för alla så småningom. Då får man nog klara sig så gott det går tills ett annat ekonomiskt o förhoppningsvis mer hållbart o rättvist system ser dagens ljus!

   Gilla

   • Johan skriver:

    Äh dumheter, miljögifterna var knappast mindre 1914 eller efter det (teckomatorp någon?), då allt var helt oreglerat, en total avsaknad av tillsynsmyndigheter och den allmänna kunskapen om miljöförgiftningar var näst intill obefintlig.

    Detta är ingen kris orsakad av ett bristfälligt system, det beror på att folk vill vara lediga i över 20 år med en ersättning som inte innebär en sänkning av livsstandarden. Ökar tiden med pension bör inkomsten för att täcka den tiden även ökas?

    Nuförtiden börjar allt fler utbilda sig allt senare, det fungerar helt enkelt inte att jobba från 25-65 (40 år) och vara ledig 20 år.

    Rättvisare system, bah!

    Gilla

 6. Allan skriver:

  Den svenska regeringen, liksom flera opposionspartier vill fjäska för kindpussarna Merkozy och skicka iväg ytterligare miljarder till EU. Pengarna måste tas någonstans ifrån.
  Elak tanke, javisst men det kan ligga något bakom.
  Som tidigare påpekats kan det med just 75 år vara taktik. Sänk till 71 så blir alla nöjda.
  Att i första hand ta från de äldre är helt PK. Såg nyss ett förslag från Annie om särskild skattelättnad för att spara till egen bostad, men BARA FÖR DE UNGA. När Rune och jag var unga fick vi själva spara och gneta utan hjälp från samhället, och det gick det också.

  Gilla

 7. Göran "bogärdingen" Keijser skriver:

  Varför kan inte icke politiker få göra som Ulrika Messin som vid 39 års ålder tog ut stadsrådpension.
  Således blir mitt förslag till Frerik R. om politikerna bestämmer hur deras pensionsvillkor och övriga förmåner skall vara, så får folket rätta sig efter det och göra lika dant, således skulle fackförbunden kunna pyssla med andra saker än löneförhandlingar och annat förhandlingsarbete. Skulle inte detta kunna vara en rättvis och solidarisk väg att gå ?
  Inget problem med låglönesattningar, för om alla som arbetar skulle ha ca 57 000 Kr/mån och fri sjukvård, ersättning för bostad, gratis flyg, o.s.v jag tror att listan kan göras lång med övriga förmåner, då skulle nog lönen räcka, om inte kan man säkert fuska till sig några bidrag.
  Varför finns det ett politikerförakt kan man fråga sig.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Ja, fuska sig till statliga pengar det går tydligen ganska lätt när det gäller den statliga lönegarantin. (titta på Uppdrag Granskning). Däremot har Försäkringskassan mer eller mindre totalt slutat betala ut pengar till människor som skadats via sina arbeten. Att få ut nåt från arbetsskadeförsäkringen är i princip noll! Kan här rekommendera ett annat dokumäntärprogram nämligen Dokument inifrån
   http://svtplay.se/t/103466dokument_inifran
   Vet ej om länken fungerar annars sök på dokument inifrån.
   Så vill regeringen helst att vi ska hinna dö innan vi når pensionsåldern det blir väl billigast så!
   Då kan de ju göra ytterligare lite skattelättnader för de redan rika.

   Gilla

 8. Snappe skriver:

  Det är något som” inte stämmer med Fredrik Reinfeldt,”antagligen är han” komplett galen eller tillfälligt sinnesförvirrad,”och ingen av alternativen är lämpliga för en statsminister.

  Gilla

 9. Valther skriver:

  Det är helt otroligt hur långt som våra riksdagsmän och kvinnor befinner sig i från verkligheten. Att komma med ett förslag som detta är inte någott annat än att införa ättestupan i modern tid. Renfelts döds dom till folket.

  Gilla

 10. Anna skriver:

  Han säger 75 för att luras! När han sedan kommer med ett förslag på 68 år kommer vi alla att bli SÅ nöjda och glada…….TAKTIK!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag har också tänkt i de banorna. Frågan är om han nöjer sig med 68 utan det inte blir 70 som då framstår så mycket bättre än 75?

   Gilla

 11. Bror Karlsson skriver:

  Vi får väl hoppas att folk tänker om angående statsministern prat om att folk skall jobba till 75 års åldern,vi kan inte ha en höger regering som drar in på personal vid ex skolor,sämre äldre vård,sjukvården och hårda krav för sjukskrivna vid försäkringskassan.m.m.

  Gilla

 12. Birgitta skriver:

  Eller hur!

  Gilla

  • Eva Ivarsson skriver:

   Just precis nog med dumheter nu!! Så här vill man inte bli behandlad- driver han med oss, osar ”taktik”lång väg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: