Ring P1 i stället för korrigeringsläger

Sveriges svar på Kinas korrigeringsläger är statsradions Ring P1 med Tomas Tengby. Korrigeringsprogrammen sänds dagligen in i varje svenskt hem vilket lett till att all samhällskritik i stort sett tystnat. Folk har också inbillats tro att de påverkar utvecklingen genom att ringa och berätta för storebror Tengby om hur de ser på olika fenomen i samhället.
I dag fick korrigeringschefen Tengby ett våldsamt utbrott när en äldre vänlig dam från den lilla orten Sveg ifrågasatte det nya politiska tolkningen av begreppet ”barnfattigdom”. Det blev för mycket för den alltid lika politiskt korrekte Tengby som tappade alla sans och balans och tvingades för att rädda sitt eget skinn släppa fram amper kritik mot hans sätt att korrigera och nedvärdera de som ringer.
När det gäller vapenavtalet med Saudiarabien som är ett brott mot konstitutionen har Tengby med emfas hävdat att regeringarna följt alla lagar och förordningar.
Nyttiga idioter som Tomas Tengby används bara så länge det gagnar överheten. Tydligen orkar han inte längre ljuga och försköna den svenska verkligheten utan tappar konceptet. Och kommer då att bytas ut till ett annat mindre krävande men lika välbetalt uppdrag inom statsradiokoncernen. En till makten så inställsam person som Tomas Tengby är lika lättplacerad som uppskattad av cheferna.
Rune Lanestrand
sr svd svt
svd
dn svt

15 Responses to Ring P1 i stället för korrigeringsläger

 1. Martin Goës skriver:

  Anders R.: Angående dina citat från skolverksrapporten säger jag bara HJÄÄÄLP!!!
  BRÄNN SKITEN PÅ BÅL!!! BIND FÖRFATTARNA VID VARSIN PÅLE PÅ SLOTTSBACKEN, SÄTT EN DUMSTRUT PÅ DERAS TJOCKA SKALLAR, OCH LÅT FÖRBIPASSERANDE KASTA RUTTNA ÄGG OCH DITO TOMATER PÅ DEM!!!

  Ska verkligen skolverket tvinga lärarna – vilket jäkla otacksamt yrke egentligen! – att proppa lärljungarnas arma skallar fulla med den här skiten???

  Du och jag kan antagligen tacka vår Herre att vi är gamla nog att ha sluppit utsättas för det där satans genustramset! (Själv född -59)

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Beträffande Kurt Lundgren så är det tyvärr så att han inte finns bland oss längre. Han gick hastigt bort på våren 2009 men hans blogg är väl värd att läsas fortfarande. Han vågade sticka ut och skriva sådant som andra inte skriver om. Sök på hans blogg om Juholt som ett exempel. Sedan är Snaphanen absolut bra att gå in på varje dag liksom denna blogg som är mycket bra.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Tack, jag upptäckte detta när jag gick in på Kurt Lundgrens blogg! Lade dock in den i adresslistan i datorn – det han skrivit tål definitivt att läsas. Sticker mig dock i ögonen att han uppenbarligen var Israelvän – med tanke på hur israelerna behandlat palestinierna undrar jag huruvida detta var hans ideologiska blinda fläck. Per Ahlmark, känd Israelvän, har fått en planterad skog i Israel uppkallad efter sig. Dock, på den platsen där skogen planterades, låg en gång en palestinsk by vars innevånare fördrevs… Jag menar, hur humanitärt/demokratiskt är det??
   På Kurt Lundgrens blogg uppmanas folk att skänka pengar till skogsplantering i Israel till minne av Kurt Lundgren. Undrar just på vilken mark skogen planteras – mark stulen från palestinier?? Om så är fallet, så får de inte en spänn av mig!!!

   En bekant i Göteborg, själv jude, sa rent ut att Israel styrs av ett gäng fascister – m.a.o. han hade inte något till övers för den israeliska regeringens systematiska stöld av palestinskt territorium sen över ett halvsekel, ej heller den israeliska statens konfrontatoriska politik gentemot dess arabiska grannar – det är i långa loppet en nationell självmordskurs!!

   Frånsett dessa anmärkningar i marginalen finner jag Kurt Lundgrens analyser intelligenta och i många fall nedgörande – för dem det drabbar!

   Gilla

 3. ingeborg skriver:

  På den utmärkta bloggen Kurt Lundgren Östra Ölands fria horisont kunde man läsa följande:

  http://kurtlundgren.webblogg.se/2007/november/samhallsmoralens-vaktare-ar-varsta-syndarna.html

  ”Svenska journalister är ett samhällsproblem

  Den danske bloggaren Snaphanen, som kritiskt granskar den svenska mångkulturpolitiken, ser svenska journalister som ett samhällsproblem. Jag håller med honom. Med det perspektiv jag har, genom läsning av både inhemska och utländska bloggar och daglig konsumtion av många svenska och utländsk media, framstår journalistkollektivet i Sverige som särskilt uselt. Favoriseringen, likriktningen, förutsägbarheten och propagandan har dimensioner som jag föreställer mig fanns i forna Östtyskland. Det är speciellt märkbart vid hanteringen av vissa ämnen som invandringspolitiken, Israel, president Bush, kriget mot terrorismen, brottsligheten, Danmark och feminismen för att nämna några. Feministerna behandlas fortfarande med silkesvantar trots att de i den politiska korrekthetens namn i ett decennium prisgav tiotusentals unga invandrarflickor åt hederskulturen.

  Lyssna t.ex. på Täppas Fogelberg i Ring P1 så förstår ni vad som menas med journalisten som ett samhällsproblem. Värst är alltså de statskontrollerade TV- och radiokanalerna, då dessa dessutom har mage att i annonskampanjer framställa sig som ?Fri?! Fria att göra vad då? Jo, att i åratal ensidigt kritisera det som inte faller dem på läppen samtidigt som man okritiskt köper det som enligt journalistskollektivet är politiskt korrekt.

  Den svenske ‘journalisten’ är den födde anpasslingen, feg och fisförnäm, och vet inte vad fair play är. Behandlas något som inte är politiskt korrekt (PK), finns inga hämningar. ‘Reporter’ Lars Hermansson får exemplifiera. Den 20 september gjorde han ett program i P1:s Kulturradion Reporter om just politisk korrekthet, där Sverige och Danmark jämfördes. Förment objektivt men upplagt så att han skulle få möjlighet att runda av med att kalla Dansk Folkepartis ledare, Pia Kjaersgaard, för ‘dansk svinehund’. Lättköpt, precis vad flocken och PK-hannen Guillou förväntar sig. Men det är inte journalistik.!”

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Mycket bra talat! Att inte göra skillnad mellan journalistik och propaganda ÄR ett samhällsproblem i långa loppet. Vad de skriver i sina kolumner är en sak – det är ju de facto ett åsiktsforum – men i den dagliga journalistiska gärningen ska de hålla sig till fakta och leverera för ämnet relevanta analyser och ge fanken i att smyga in propaganda i texten!

   Tack för tipset om Östra Ölands fria horisont! Ska absolut läsa mer av vad den mannen skriver! Uppfriskande med folk som inte är fega anpasslingar!!

   Ska också leta upp Snaphanen. Låter intressant!

   Eller gör som jag gör då och då: Stäng av nyhetsflödet, hoppa över tevenyheterna, låt tidningarna ligga olästa – man kan ändå på ett ungefär räkna ut vad de säger/skriver – och slå dig ner i en bekväm fåtölj med en trave intressanta böcker inom bekvämt räckhåll.

   Gilla

  • Anders R. skriver:

   En av mina favoriter från propagandaradion är Paolo Roberto vs. Hanna Fahl angående feminism.
   Paolo summerar det klockrent! Finns det någon här som tvivlar att det inte i grund och botten handlar om vi skall bestämma över våra liv eller inte?
   Länk: http://www.youtube.com/watch?v=CEZ7uta14nw

   Gilla

   • Martin Goës skriver:

    Lyssnade precis på ovan refererade samtal. Som du säger – klockrent!! Folk ska få bestämma över sina egna liv. Paolo sammanfattade det suveränt: Gänget på svt tycker alla likadant, deras åsikter blir cementerade, de ser inte verkligheten.
    Finns f.ö. något som heter Antifeministiska Föreningen. Ska leta upp den vid tillfälle. Kan vara ett välgörande motgift mot den allt mer tilltagande likriktningen i samhället.

    Gilla

   • Anders R. skriver:

    Martin det är mycket värre än vad du kan ana.
    skolverket har gett ut en skrift som heter, genus och text

    Länk: http://www.skolverket.se/2.3894/publicerat/2.5006?_xurl_=http%3A%2F%2Fwww4.skolverket.se%3A8080%2Fwtpub%2Fws%2Fskolbok%2Fwpubext%2Ftrycksak%2FRecord%3Fk%3D590

    Några citat ur rapporten:
    *”En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort.”

    * ”Föreställningen om det vetenskapliga tänkandets självklara överhöghet rimmar illa med jämställdhets- och demokratiidealen… Om man inte uppmärksammar detta riskerar man att göra missvisande bedömningar. T.e.x genom att oreflekterat utgå från att ett vetenskapligt tänkande är mer rationellt och därför borde ersätta ett vardagstänkande.”

    * “Det är sannolikt att en jämställd läroplan skulle uppfattas som en utmaning eller en provokation för många lärare och för många i det naturvetenskapliga samfundet som gärna vill se sin egen kunskap behandlad i skolan.”

    Som sagt var, fundamentalism är fortfarande ett reellt hot, inte något som tillhörde medeltiden.

    Informationen har jag hämtat från Tanja Bergkvits blogg: http://tanjabergkvist.wordpress.com/

    Gilla

 4. Ring P1s inringare sållas nog först i telefonslussen, så de allra värsta tyckarna inte ens kommer fram. Sen tar ju programledarna vid, såna som Tomas Tengby och inte att förglömma Täppas Fogelberg som ju kan vara nog så spydig och elak mot folk som inte tycker som han. Så att man skulle vara fri att ringa P1 o tycka vad man vill det är en av dagens största myter!

  Gilla

  • Anders R. skriver:

   En av mina Täppas-favoriter var på åttiotalet innan vi hade så många vargar här. Han argumenterade för vargar med argumentet, att ingen hade dött av vargar i Sverige på nittonhundratalet.
   Kan kanske bero på att det inte fanns några vargar här då, eller?

   Gilla

 5. Martin Goës skriver:

  Lyssnar själv aldrig på Ring P1, men att döma av ovanstående inlägg tycks jag inte ha missat något väsentligt. Jag är inte ett dugg förvånad – merparten av de svenska journalisterna är en flock lydiga papegojor som snällt rapar upp allt som för tillfället är politiskt korrekt – genustrams, mångkultur etc. Annars får de väl inte behålla jobbet….
  Det hela är bara sååå tröttsamt!!! Tacka vet jag killar som Hannes Råstam, salig i åminnelse. Det finns väl knappast någon av hans kaliber kvar i den svenska journalistkåren, som verkligen går på djupet och ifrågasätter makten.

  Debatt i svt1 har jag slutat titta på. Både programledaren Belinda Ohlsson och de ämnen som ventileras är i grunden ofarliga för de som makten haver – och tacka fan för det! Om folk verkligen började tänka fritt och ifrågasätta, så skulle det inte bli så kul för somliga!

  Politiskt inkorrekta åsikter hittar man bara i bloggosfären, och de ger ytterst sällan eko i teve och de stora tidningarna. De citat därifrån som dyker upp i spalterna är undantagslöst i grunden oförargliga. Allt samverkar för en mental likriktning av det kollektiva medvetandet – en försåtlig åsiktsdiktatur.

  Emellanåt tröttnar jag på hela klabbet, väljer bort nyhetsflödet och sätter mig med en trave böcker om diverse historiska ämnen. Just nu är det Tjörn och Göteborgs historia jag fördjupar mig i – bildande och underhållande avkoppling.

  Gilla

 6. En liten medmänniska skriver:

  Jag måste instämma i kritiken av ring P1. Programledarna är vanligtvis så arroganta så jag förstår knappt att någon öht ringer dit. Otrevligare programledare får man leta efter. Numer lyssnar jag aldrig. Om jag enstaka gång råkar ha radion på vid den tiden, så stänger jag av ganska snart.

  Gilla

 7. Kjell Jonasson skriver:

  Idag 2012-03-15 ringde någon in till Tomas Tengby och prickade honom precis.Skulle gärna läsa detta inlägg om möjligt.Han beskrev den arrogante Tengby på Pricken.Tengby borde vara i ett annat program vi hade i Värmland där programledaren hela tiden skulle ha motsatt åsikt mot inringaren.

  Gilla

 8. Paul Rimmerfors skriver:

  På kornet Rune igen! Det är plågsamt att lyssna till Tengby! Följsam, inställsam, okunnig, oengagerad, oförskämd! Jag orkar inte med Ring P1 eftersom flera av hans kolleger i programmet är likadana. Om programmet överhuvudtaget ska finnas, i syfte att lätta på trycket för medborgarna, borde inläggen få göras helt utan dessa fåniga ”tillrättalägganden”.

  Gilla

 9. Maria skriver:

  Det är inte ofta jag lyssnar på Ring P1 men idag slog det väl rekord, maken till oförskämd människa: T Tengby! Men..svenskarna skall väl korrigeras- de får väl snart inte tycka alls längre, eller också skall vi tystas totalt. Ledsamt. /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: