Vansinnet som självklarheter

Vansinnet serveras som självklarheter. Det är precis det jag tänker varje dag jag lyssnar till nyheterna i lydmedia. Och så dyker denna utomordentligt intressanta artikel upp i GP Författaren skriver; Vinsterna privatiseras, (Carema) förlusterna socialiseras. (bankerna) Den tyske författaren Ingo Schulze skriver om hur vansinnet serveras som självklarheter. Tag dig tid att läsa om Demokratins förfall i GP.
På tal om vansinne som presenteras som självklarheter; Själva poängen med avtalet med (diktaturen) Saudiarabien är att det är långsiktigt sa socialdemokraten Urban Ahlin i dagens Eko i går. Parentesen har jag lagt in för att göra vansinnet tydligare. – Jag vill inte ge några fromma förhoppningar om att vi säger upp avtalet om vi vinner valet, säger utrikespolitiske talesmannen Urban Ahlin till Sydsvenskan.
Och vansinnet breder ut sig. Nu talar Carl Bildt om Saudiarabien som ett välskött familjeföretag och Stefan Löfven är stolt över den svenska vapenexporten. Inte överraskande alls att de kärnkraftskramande liberala mediernas kelgris Löfven stiger i graderna. De politiska galenskaperna, som blir allt fler, sprids oförbehållsamt av gammelmedia.
svt:s omdömeslöshet att i går låta krigsromantikern Carl Bildt kommentera kriget på Balkan korrigeras i dag av Florence Hartman, fd talesperson för krigsförbrytartribunalen för Jugoslavien, när hon gick till hård attack mot utrikesminister Carl Bildt under hans besök i Sarajevo i dag. Bildt var i Sarajevo för att delta vid minnesstunden för krigsoffren i Bosnienkriget.
Ständigt nya galenskaper. Det visar sig att Anders Borg placerar sina pengar i bankaktier.
Rune Lanestrand
ab svd dn dn ab gp svt dn svd svt sr dn svt svt dn svt svt svd dn dn sr svd

17 Responses to Vansinnet som självklarheter

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Moral och etik är en stor bristvara i både riksdag och regeringskansli.
  F statsministern Göran Persson visar vägen för sina kollegor genom att bita huvudet av skam. Eller vad sägs om att Persson som konsult åt tankesmedjan JKL, som arbetar åt Alliansen, tjänar ett par miljoner om året.

  Gilla

 2. Realisten skriver:

  Carl Bild är Iluminati’s hundvalp, denna kille borde avgå genast som politiker då han är en skam för det svenska folket samt ett hot för mänskligheten !

  Gilla

 3. Det du skriver:

  Vad har vi för rätt att tvinga på andra vårt sätt att leva och vår moral? Bra att vi stod utanför konflikten så länge som vi gjorde, det var det enda rätta. Att sedan gå in och tvinga andra att dansa efter vår pipa och splittra länder och folk är åt h-e.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Carl Bildt fick välförtjänt kritik när han besökte Sarajevo. -Jag förstår inte varför Bildt är här. Han ska inte vara här i dag. Han förtjänar inte att vara här, sade Florence Hartman sedan hon träffat Bildt på en av Sarajevos huvudgator där 11.541 tomma stolar hade placerats ut för att hedra de civila krigsoffren i Sarajevo.Hartman anklagade Bildt för att inte ha gjort tillräckligt för att förhindra kriget. Carl Bildt var EU:s särskilde sändebud under kriget. Hartman hävdade att Bildt var för flat mot Slobodan Milosevic. När han kunde ha gjort något sade han att Milosevic var en ”nice guy”. Det finns dokumentation som visar det. Det vet han själv, sade Hartman om Bildt. Hartman är fd talesperson för krigsförbrytartribunalen för Jugoslavien

  Gilla

 5. Pelle skriver:

  Bildts kommentarer nu är så man tappar hakan, jag tror aldrig jag hört en politiker uttrycka sig så här. Det vore helt absurt om detta bara glöms bort i teflonBildts repertoar av galet agerande och kommentarer. Han sa bland annat till DI ”Det är inte så att världen saknar pansarvärnsrobotar. Hade läget för mänskliga rättigheter varit bättre för att de köpte franska istället?” Vilket rent ansvarsmässigt och moralfilosofiskt är ett lågvattenmärke till och med för honom. Det får en att tänka på skolgården och pojken som säger men han gör ju så också varför får inte jaaaag.

  Gilla

 6. Ragnar Blomqvist skriver:

  Alliansen och Socialdemokraterna i helig allians, kan det bli så mycket värre?

  Gilla

 7. komigenuva skriver:

  Kerstin, alternativ 3 är det som gäller. Det videokratiska S/M-spelet för gallerierna – hittills aktivt understött av media – fortsätter och är självgenererande. Det handlar om att upprätthålla skenet, man bara pendlar mellan de astronomavlönade posterna i näringsliv och politik. När (M)ona Sahlin avgår, rekommenderas hon en toppost av Reinfeldt med glimten i ögat, som tack för hjälpen med ratificeringen av Lissabonfördraget. Och när det gäller Göran Persson är det ju uppenbart, han tjänar ju 150-200 Kkr per månad av JKL som sköter M-regeringskansliets ”finansiella kommunikation” och ”strategiska” finansiella rådgivning, tack vare vilken Juholt avsattes inom mindre än en vecka, så att ett ja till Europakten (som alla EU-godsherrar, inklusive europaktslobbyisten Göran Persson, tjänar på iom EU-bidragen, som till 45 % just går till de storjordbruk som den finanskraschade penningaristokratin köpt upp sig på, för bailout-pengarna – det är en ständig win-win-situation och det råder svängdörrar mellan den ekonomiska och politiska makten genom vilka samma makthavare pendlar och iklär sig olika maktpositioner.

  Gilla

 8. […] Böhlmark, Norah4you’s Weblog, Maria Abrahamsson, Martin Mobergs betra…, Rune Lanestrands blo…, Wiseman’s Wisdoms, Tord Oscarsson och Peter Andersson – me…, Görans Tankar, […]

  Gilla

 9. Johan skriver:

  Bra och läsvärt om välfärden i Sverige:
  http://di.se/Artiklar/2012/4/1/263144/Halvforsakrad–nar-livet-faller-sonder/
  En ljuspunkt att sådana åsikter kommer fram i Dagens Industri.

  Gilla

 10. Thomas skriver:

  En sanning som förklaras så här….
  Har man en vanlig villaskuld så man själv ansvarig för problemet och banken klämmer en gärna med höjda räntor.
  Har man en tiofaldig villaskuld, eller mer, så är vinsten ens egen medan förlusten blir bankens…
  Om banken får problem så är det skattebetalarnas problem….
  Sensmoralen blir att låna så mycket det går..
  Lev flott på lån och låt banken ta smällen.

  Så länge vi låter företagande ske i aktiebolagsform så plundras folket tills det blir krig igen.
  Allt företagande borde ha en fysisk person som är totalt ansvarig för verksamheten annars är det vi kallar demokrati som bortblåst…

  Gilla

 11. KONTRAREVOLUTION
  När jag gick i skolan på 1960-talet våndades jag över vänsterdebatten som ville förbjuda både reklamskyltar i neon och privata radiostationer. För oss som i den tidsandan valde höger är det därmed inte lätt att nu angripa baklängesrevolutionen. Vilken en bok från nittiotalet heter. Ett annat problem är att SVT totalt vägrar att rekrytera journalister med affärsjuridisk kompetens till en egen programserie. En möjlighet är dock att följa med i norska media där även Aftenposten.no är bra på affärsmoral. Vi svenskar förlorar både kompass och kunskap när det gäller ekonomi. Men vi vanligt folk lurade i alla fall både gammelmedia och deras politiker till en folkomröstning som band upp dem med ett nej till euron.

  Gilla

 12. JANNE skriver:

  Så här har det låtit i alternativ media snudd på alltid!

  Är det inte perspektivet Ingo har i den här artikeln som brukar heta ”förryckta konspirationsteorier?”

  Wall Street kraschade för snart fyra år sedan och EU för 2 år sedan. Den internationella politik-businesskulturen och New world Order-träsket erkänns först idag av GP, i form av en utländsk författare i översättning, på GP:s kultursida.

  Skulle det hända att ”konjunkturen vänder” och ”marknaden så får förlåtelse,” glöms nog kritiken bort och nyliberalismen kommer med förnyade krafter till en gård nära dig…ha!

  Böckerna om vad som skulle hända med oss när bankirerna tog över samhället skrevs för mer än 20 år sedan! Vissa före murens fall!

  michel Chossudovsky och Naomi Klein skrev om konsekvenserna innan de blev till och ca 350 likasinnade ”konspirationsteoretiker” analyserade problemen sedan ca 1945 och efter krisen, och myntade begrepp som ”Corporate Socialism,” ”Welfare for the rich.”

  Puh, jag trodde det var jag/vi som var galen/galna och så var vi inte det! Vad skönt! 🙂

  Hoppas fler vågar nåt på tidningarnas sidor!

  Gilla

 13. Kerstin skriver:

  Och jag undrar vad det kommer sig att liberala stormedia plötsligt börjar kritisera regeringen? Tre alternativ kan jag tänka ut:
  1: De vill driva regeringen i en viss riktning (fast det verkar vara en konstig riktning för liberala media i så fall)
  2: Journalisterna börjar få åldriga föräldrar och se vad det kostar att ta hand om dem, kanske mest av arbete och oro, och vill inte längre acceptera följderna av de skattesänkningar de fick och hurrade för, eller
  3: Vi är redan klart i det amerikanska politiska träsket, har två köpta ”partier” som tycker och gör samma sak, och som vinner valen beroende på var storfinansen lägger sina pengar. För att upprätthålla illusionen om att vi lever i en demokrati måste regeringarna växla ibland så nu anser kapitalet/storfinansen att det är dags för en ny regering – alltid lurar det någon.

  Gilla

  • tinta cleve skriver:

   Man lugnar folket med byte till sossarna nästa gång…Löven kommer inte att ändra på något….Stefan eller Fredrik…samma politik. Detta styrs från högre instanser än Sverige…vi Bilderbergarna och hemliga sällskap ner till piskan på ryggen på vanligt folk.
   Tror någon att Juholt gjorde bort sej på ett oförlåtligt sätt?
   Nej han förde den politik som folket ville ha…därför blev det brådis att mobba ut honom…Folket är grundlurade.
   Kolla lite på världsherravälde…då först förstår man vad som sker i västvärlden idag.

   Gilla

 14. muddelina skriver:

  Var det tanken med i E U? Ingo Schulze har satt ord på systemet vi ser idag, ett otäckt perspektiv men som känns igen fast vi har krampaktigt velat hålla vår demokrati obefläckad. Jag ryser vid tanken om vår regering slagit det sociala systemet i spillror och vi har tittat på och förstått en del men bara en del.Fick svar på många varför och hur är det möjligt!

  Gilla

  • Måste säga att jag förutsåg att orättvisorna i samhället skulle öka redan efter valet 2006! Med en högerregering så gynnas bara den grupp människor som redan har det gott förspänt!
   Detta på de andras bekostnad. Vissa saker blev faktiskt värre än jag kunnat tro. Bland annat utförsäkringarna från försäkringskassan och fas 3. Det verkar som det är någon sorts avstjälpningsplats för människor som inte passar in i elitsystemet.
   Är man sjuk gammal eller inte orkar eller annat som inte passar så är man inte önskvärd! Till sådana måste då finnas något avstjälpningssystem. Fas 3 är ett typiskt sådant
   Nu gäller bara ELITTÄNK allt som har med solidaritet o empati är högst omodernt och ute. Endast friska unga o starka är välkomna.

   Gilla

 15. Sture Nilsson skriver:

  Tack för tipset.En artikel som verkligen vibrerar av vrede över den orättfärdiga politik som bedrivs och över den ljumma kritik och mediokra bevakning som de stora dagstidningarna och radio ,tv förmår åstadkomma.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: