Bildt och Ahlin är cyniska vapenhandlare

Efter riksdagsdebatten om vapenfabriken i Saudiarabien och nu efter utnämningen av kapten Karin Enström till försvarsminister förstår jag att vi ska tvingas vänja oss vid en rå och hänsynslös vapenexport även till diktaturer som saknar mänskliga rättigheter. Men ska vi verkligen det?
Den lika slipade som arrogante Carl Carl Bildt (m) lyckades i riksdatgsdebatten att få fokus på om det var en vapenfabrik eller en vapenverkstad Sverige varit med och byggt i 12 stora byggnader i Saudiarabien. Precis som det ena eller andra skulle vara mer acceptabelt.
Det jag hörde av debatten präglades som vanligt när det gäller svensk vapenexport av hyckleri och cynism där Carl Bildt som vanligt var värst. Men s-talesmannen Urban Ahlin ligger inte långt efter. Han talade t o m om att Saudiarabien är en stabiliserande faktor i regionen.
I kulisserna anades Stefan Löfven som är stolt över den svenska vapenexporten. Läs, svenska vapen och minor dödar i denna stund civila i oroshärdar över hela världen. Hur många barn går inte med proteser efter att ha sprängts av en svensk trampmina från Bofors. Är det verkligen något att vara stolt över?
Allan Widman (fp) överraskade igen med sin glasklara analys om hur fel det var när det första avtalet, under Görans Perssons tid, skrevs med Saudi 2005. Vilket han redan då anmälde till KU.
Tillsammans med Jonas Sjöstedt (v) och Åsa Romson (mp) och Desirée Pethrus (kd) kämpade Widman mot det stora vapenexportblocket s och m. Den stora besvikelsen var Urban Ahlin. Häromdagen fick jag reda på att Ahlin är medlem i samma bastugäng som Carl Bildt.
Och nu följer Telia politikernas exempel och exportera övervakningsutrustning till diktaturen Vitryssland.
Utnämningen av kapten Karin Enström till försvarsminister inger tyvärr inget hopp om en mer etisk vapenexport.
Rune Lanestrand
svt svt svt gp dn svt gp dn svd sr gp dn sr svd svd svd svt sr svd svt gp sr

4 Responses to Bildt och Ahlin är cyniska vapenhandlare

 1. Martin Goës skriver:

  Samma gamla visa vareviga gång svensk vapenindustri och dito export är på tapeten!! De folkvalda – som tycks ha glömt på vems uppdrag de enligt författningen sitter i riksdagen – tävlar om att ta heder och ära av varandra. Självförhärligandet och hyckleriet firar triumfer….

  Antingen ska vi, enligt min mening, skrota all tillverkning och export av militära vapen helt och importera det vi till äventyrs kan tänkas behöva, eller så ska vi kasta allt hyckleri överbord och sälja vapen till envar som kan betala för sig, utan sidoblickar på köparnas moraliska halt eller brist därpå, ej heller anlägga synpunkter på graden av demokratisering hos mottagaren.

  Allt det här hyckleriet, skenheligheten och inbillade präktigheten gör mig bara illamående! Ett spel för gallerierna som väl ingen normalt funtad människa köper – eller hur?

  Gilla

 2. Nilsson skriver:

  Allan Widman är ett stort skämt, han gapar om hur försvaret missköts samtidigt har han själv varit med i fullständigt huvudlösa neddragningar av nödvändiga materielprojekt. I slutändan har han själv kostat skattebetalarna stora pengar.

  Gilla

 3. Thomas skriver:

  Någon skrev i GP om ”Vårt förakt för svaghet”.
  Något som alla som har erfarenhet av svenskt samhälle från mitten av förra seklet kanske minns….
  Och som vi nu åter tar upp som en nationell karaktär och politik.

  Gilla

 4. Ragnar Blomqvist skriver:

  Jag såg inte debatten men det finns ingen anledning att ifrågasätta Ditt inlägg. Var inte besviken över Ahlins utspel, det är bra att de bekänner färg. Därimot är det tråkigt att inte Löhven förstår bättre. Hans inhopp i politiken kommer att visa sig vara ett stort misstag. Nu har vi bara Sjöstedt att hoppas på och möjligen Miljöpartiet om vänsteranhängarna får råda.
  Carl Bildt är uppblåst i sin bubbla. Men man kan inte förvänta sig annat, män som han som tror på den starkes rätt att förtrycka andra kan man inte lita på!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: