Stefan Löfvens dåliga omdöme skrämmer.

I kvällens direktsända partiledardebatt gör Stefan Löfven debut. Lyssnade tidigare till intervjun med Löfven i Agenda. Efter detta förstärktes den obehagliga känslan av att socialdemokraternas nye ordförande, i strid med sitt partis kongressbeslut, aktivt kommer att arbeta för en blocköverskridande överenskommelse med moderaterna om utbyggd kärnkraft. Och kanske även om uranbrytning i Sverige. Livligt påhejad av kärnkraftskramande gammelmedia. På sikt kommer det att leda till ny förvirring och söndring inom s-partiet.
Stefan Löfven med sin ytlighet skrämmer mig när han så aningslöst uttalar sig om att den riskabla och farliga kärnkraften är bra för miljön. Så lättvindigt, utan debatt i partiet går Alliansen till mötes och skickar iväg 100 miljarder för att rädda europakten. Eller att han är stolt över den svenska vapenexporten som dödar och lemlästar runt om i världen. Och som aldrig varit så omfattande som nu.
Löfven dåliga omdöme kom också till uttryck när han ansåg att oligarken Vladimir Antonov som nu är efterlyst i hela Europa, misstänkt för storskalig förskingring och förfalskning av dokument, skulle vara en lämplig köpare av SAAB. Tur han inte var statsminister då.
Det ska verkligen bli intressant att se om opinionssiffrorna för s håller i sig när Stefan Löfven i en debatt börjar tala utan partistabens manus. Sällan eller aldrig har väl en partiledare blivit så avklädd som Stefan Löfven blev i gårdagens lördagsintervju.
Ramberg var verkligen påläst och visade hur Löfven hela tiden försöker sitta på två stolar. Vilket förstås inte håller i längden.
Rune Lanestrand
sr dn dn svt svt dn dn svd svt

12 Responses to Stefan Löfvens dåliga omdöme skrämmer.

 1. Ebba skriver:

  Känns lite som att i på den här bloggen är bara positivt hållna inlägg som stöttar Runes åsikter godkända.

  Bara hysteriska motståndare till kärnkraft och de som anser att samhället för en par hundra år sedan var det bästa av alla världar är välkomna.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ebba, varför så feg, träd fram ur anonymiteten och stå för dina åsikter så kan du få publicera fler osakligheter.

   Gilla

 2. […] Weblog, Högbergs tankar, Motpol,Monica Green(s) blogg, Olas tankar, Annarkia, Rune Lanestrands blo…, Martin Mobergs betra…, Tokmoderaten, Röda Berget, Peter Andersson,  Dela det […]

  Gilla

 3. Thomas skriver:

  Problemet är att Sverige utvecklas till en europeisk råvarukoloni.
  I kärnkraftsfrågan har vi flera moment.
  1. Uranbrytning som skapar nya gruvor. (Ranstad i söder och Jämtland i norr)
  2. Upparbetning av bränsle som också ger nya arbetstillfällen.
  3. Asea-Atom, som det hette, innebar ju stora kunskaper i kärnkraftsteknologin. Kan återupplivas.
  4. Skrotning av gammal kärnkraft (Studsvik)
  5. Slutförvaring av kärnkraftsavfall (SKB) som Sverige är ensam om.
  6. Genom de olika kontrollsystem som genomförts under senare år, FRA t.ex. så har svenska staten en god kontroll över medborgarna och det är förutsättningen för en framgångsrik kärnteknisk svensk industri.

  Man måste vara medveten om att detta är förutsättningen för de krafter som Kärnkraftsmotståndarna har att stå mot!!!

  Man måste börja kampen snarast och få med den unga generationen som inte var med vid omröstningen vilket torde vara nästan halva befolkningen idag….

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Perfekt formulerat. ”Sverige utvecklas till en europeisk råvarukoloni”. De sex punkterna är tyvärr väldigt realistiska. Hur många av dina punkter tror du kommer upp i kvällens partiledardebatt. Ska bli intressant att se.

   Gilla

   • Thomas skriver:

    Jag ”roade” mig för ett tag sedan att kommentera som en kärnkraftsmotståndare på en artikel i Svd…
    Jag ”fick på pälsen” av samtliga som kommenterade!
    Fullständiga idioter de flesta…
    Så vände jag på argumenten och framförde mina ovan argument som ”nationella fördelar” för ett framtida Sverige.
    Och fick närmast applåder.
    Då blev jag skrämd!!!
    Kampen mot kärnkraften innebär också en kamp för ett demokratiskt och öppet, fritt samhälle och därför är denna kamp inte densamma som på sjuttiotalet!!
    Nu måste den bli mer öppet konfrontation.
    Mer raka argument utan kompromisser.
    Ty samhället är mycket hårdare idag än på sjuttiotalet.
    Miljörörelsen (MP och NGO som SNF med flera) måste samarbeta med demokratirörelsen (Piraterna med flera), ty man har samma mål!

    Läs gärna Georg Henrik von Whrigt och hans funderingar om Europas framtid och särskilt hans analys om EU.
    Den är kort med klarsynt och finns med i en av hans små samlingsböcker av olika föredrag…

    Gilla

 4. Eva Ivarsson skriver:

  Svårt att se någon ljusning i nuvarande politiska hirarki som råder!? Kärnkraftshotet som ligger runt oss – saknar pålästa och envisa reportrar – hur kan någon klart tänkande människa hävda att kk är REN, vilka skygglappar kan undanhålla fakta i kedjan från uranbrytning till strålning i olika former? Undrar vilka (om några) upplysningar om var Ny(S)-partiet står i denna fråga , i Agenda i kväll , blir belysta ? Och sedan har vi den stora bunten med: vapenexport, a-kassa, sjukförsäkring , arbetslöshet , miljarderna till EU-pakten,arbetsrätten , fattigdom, miljöarbetet, skolan, vården, återreglering – listan på Alliansens nedmontering av vårt land är oändligt lång och förfärande!

  Gilla

 5. Diana Fernlund skriver:

  Nu sjönk mitt hopp också! Instämmer med Föregående talar. Tänk att fällan är så lätt att hamna i.
  Kan man komma på någon som kan berätta om sanníngarna om kärnkraft för Löfvén? Förresten för hela riksdagen. Barsebäck läcker internt, 10 år efter stängning av B2.
  Betänk att det finns flera hundra gamla reaktorer som uppgraderas runt om i världen och i dag ger upphov till spridning av lågaktivt avfall genom försäljning av s k recyclat metallskrot via Studsvik, som importerar .ånggeneratorer och värmeväxlare, smälter, späder ut och säljer på dold marknad.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Diana du pekar verkligen ut en av de värsta miljöskandalerna. Sverige där medborgarna röstat ja till avveckling av kärnkraften tar emot radioaktivt skrot från hela världen. Och allt sker mer eller mindre i tysthet. Lydmedia moltiger. Tror du kärnkraften, Studsviks sprodande av radioaktivt material,t eller de insmygande GMO-grödorna kommer upp i kvällen partiledardebatt? Det blir väl som vanligt bara sjukkassa och a-kassa. Siffror,siffror. Inget lånsiktigt om vår hotade livsmiljö. Misstänker jag.

   Gilla

 6. Britt Jakobsson skriver:

  Stefan Löfven är verkligen ingen som inger hopp om ett bättre samhälle än vad alliansen jobbar för. Obegripligt att han ger sitt parti vind i seglen. Och illavarslande. Vi behöver inte en ny Reinfeldt. Mitt hopp står till MP och V, de har de mest trovärdiga företrädarna. Jag arbetar aktivt mot uranbrytning i en kulturbygd nära mig. Tyvärr finns för och emot både bland politiker och allmänhet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Med Stefan Löfven flyttas den socialdemokratiska politiken tillbaka till 90-talet i synnerhet när det gäller kärnkraften och miljön.
   Politiken inom partierna handlar mer och mer om makt och mindre om idéologi. Du hoppas på miljöpartiet och v. Problemet är att båda partierna är beredda på långtgående kompromisser bara de kan få ministerposter. Mp mest tror jag.
   Det framkom tydligt i P1:s lördagsintervju. Gustav Fridolin slog fast att det är viktigt att gå fram brett och kompromissa. Kunde tänka sig både moderaterna och socialdemokraterna som regeringspartner. Är det skräcken för Sverigedemokraterna som lett fram till denna falska samförståndsanda som gör politiken så urvattnad.
   Jag hade hoppats att Fridolin skulle ha en avveckling av kärnkraften som ultimatum gentemot moderaterna. Men det enda icke förhandlingsbara kravet han hade var att de illegala flyktingarna skulle få sjukvård.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: