Lantmännen vill ha mer GMO i livsmedel

Lantmännens nyvalde ordförande storbonden Bengt Olov Gunnarson från Östergötland vill ha mer GMO. Till Östgöta-correspondenten säger han: ”I Danmark är GMO-produkter tillåtna i foder. Vi konsumenter säger inte nej till att importera varor som producerats med hjälp av GMO-produkter, påpekar Bengt-Olov Gunnarson. Han anser att GMO-förbudet är ett stort missgrepp som gör att Sverige och övriga Europa hamnar på efterkälken.”
Lägg märke till att Bengt Olov Gunnarsson uttalar sig för konsumenterna fast han är producent. Klart ohederligt.
Jag är inte förvånad. LRF har hela tiden stött Lantmännens GMO-forskning tillsammans med tyska GMO-jätten BASF. LRF sitter på två stolar och har nu stöd för sin GMO-vänliga inställning hos den okunnige GMO-förespråkaren, jordbruksminister Eskil Erlandsson.
Det värsta är att många tror att både Erlandsson och LRF står på konsumenternas sida. En bild som gammelmedia serverar med jämna mellanrum. Och Småbrukarnas ordförande Åke Karlsson anser att Eskil Erlandsson är en ödmjuk och bra jordbruksminister.
En olycka kommer sällan ensam. Nu går centerpartisten Staffan Danielsson också han en burgen bonde från Östergötland emot ekologisk odling och KRAV-produkter. Helt på tvärs med vad konsumenterna vill ha. Ekologiskt odlat är också det enda som garanterar GMO-fritt.
Staffan Danielsson hotar med att det svenska jordbruket flyttar från Sverioge om bönderna inte får fortsätta och spruta växtgifter. Man kan undra vilken statssekreterare som hållit i pennan då danielsson som bonde vet att man inte kan flytta jorden utomlands.
Det stundar med andra ord vargatider och en hård kamp för oss som inte vill ha genmani-pulerade livsmedel. Nu hänger det på konsumenterna om vi ska slippa få rester av växtgifter på tallriken eller GMO-snusket i våra livsmedel.
Rune Lanestrand
dn svd

8 Responses to Lantmännen vill ha mer GMO i livsmedel

 1. Eva Ivarsson skriver:

  Den här Bengt- Olof Gunnarsson , hur kan han ta sig rätten att tala för konsumenterna , tillåtet?? Inte är då vi tillfrågade! En folkomröstning vore nog på tiden, vilket parti driver den frågan? Finns det någon sammanställning på de GMO-skadeverkningar som redan finns dokumenterade som man kan förstå utan specialkunskaper? Konstlad manipulation av gener = stor varning för allt levande runtomkring! Folkomröstning vore det något?

  Gilla

 2. Thomas skriver:

  Läs gärna artikeln i Jordbruksaktuellt där Jordbruksverkets chefsekonom pratar litet om sin åsikt om jordbruket.
  Och fundera…
  Det storskaliga lantbruket tvingas till bolagisering och stark statlig styrning för produktionen skall fram…
  Andelen ekologiskt eller ej blir en politisk marknadsbedömning, där staten (Via KRAV) tar kommandot över produktionen för att tillfredsställa urbanernas krav.
  Produktionen av naturens nyttigheter skall ske till lägsta möjliga kostnader och den bonde, storbonde främst, som tror sig kunna tjäna pengar framöver i detta land, bör nog flytta…
  Det blev mina funderingar av vad jag läste…
  Så.
  Man skall framöver inte ha mer odlingsareal än att det bara täcker matbehovet till en själv och de sina…
  Man skall inte ha mer skog än att det räcker för eget behov av timmer och ved…
  Man skall inte ha större bostad än att man kan värma den med egen ved…
  Man skall inte ha fler djur än att det räknas som hobby…
  Ty.
  GMO- företagen kommer att smälta samman med statens ämbetsmäns intressen och folket blir slavar…(än mer än idag)

  Gilla

 3. smabrukartanten skriver:

  Maria skriver här ovanför att vi lever i de yttersta tiderna och det verkar faktiskt vara sant! Vilka är då de människorna som vill att vi ska acceptera såna onödiga miljöförstörande påhitt som GMO? Är de nån sorts Djävulens hantlangare eller nånting i den stilen, eller kanske Mammons! För det som styr allt sånt här påhitt o mycket annat elände också för den delen är människans dyrkan av pengar. Detta eviga prat om Marknaden o vad den vill ha o så vidare, Marknaden styr o bla bla….Den är väl nåt som vi människor själva har skapat och bör därmed kunna styra oss bort från att låta girigheten leda oss till vår undergång genom att som jag brukar likna det vid ”Såga av den gren vi sitter på” . När det gäller kortsiktiga vinster av pengar verkar allt vara tillåtet enligt en del av befolkningen. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen sägs det o för mig är den att Girigbukarna får inte med sig tio öre härifrån när de dör! Så är det väl med allt vi har det till låns allt här på jorden att förvalta för kommande generationer. Då kan man inte föröda jordens tillgångar bara för sin egen del, men en del både människor o framför allt storbolag är hänsynslösa mot hela jorden o förstör miljön genom sin rovdrift o kortsiktiga tänkande.

  Gilla

  • Maria skriver:

   Hej småbrukartanten och övriga! Det är så att idag lever vi alla i en GLOBAL BY, där människor skall rätta sig efter vad andra bestämt- det kallas NWO- den nya världsordningen. Kolla upp det och du får se att det är så.

   Det kommer en världsledare- Antikrist- och sedan kan man snacka om demokrati.

   Man roffar åt sig och man har också bestämt att vattnet! skall kunna ägas av privata personer.Det är på gång.

   Nu måste man vakna. Det är de sista tiderna och det går allt fortare. Naturen skövlas för ekonomiska intressen. m m. Läs gärna min sida om TRO och NWO o de sista tiderna, m m du kommer att bli förvånad av vad du läser, människor vill inte veta men det vore det bästa att se i bibeln om vad som sker.Mammon och satan är de som styr världen, inte vi små undersåtar. Tack och lov att jag får vara nära Jesus varje dag. /Hälsn f Maria

   Gilla

 4. Maria skriver:

  Hej Rune. Tack för artikeln! Den tar jag med på min sida i morgon som upplysning till folk att regaera på GMO-snusket som inte bara är Snusk, utan LIVSFARLIGT. Vet man det?
  Ser du vilken rutten värld vi lever i, man skall alltså bli ännu mer förgiftad. Var kommer alla sjukdomar ifrån…
  Hälsn f Maria!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack Maria för uppskattning! Var kommer alla sjukdomar från undrar du. Många säkert från rester av växtgifter både i livsmedel och dricksvatten. Starka medel som ger cancer och allergier. När inte våra reningsorgan som lever och njurar kan bryta ned en kemlkalier rubbar den balansen i cellerna och de börjar växa okontrollerat. I bästa fall ger gifterna ”bara” allergier på sin vandring ut via andningsorganen eller ut genom huden där de ger klåda när de bryts ned av solen.

   Gilla

   • Maria skriver:

    Hej Rune. Man blir förtvivlad av att veta allt det man vet. Soleksem verkar vara utbrett mer nu än tidigare, och det är en farlig kretsgång som funnits sedan många år men nu måste man väl ändå reagera. Pollen från GMO —i honung, GMO-potatis, m m. Har de som styr en aaaaning om vad de håller på med, och vad äter de själva?
    Vet du Rune, det står i bibelns Uppenbarelsebok om de tider vi lever i- det är de sista och man ser tydligt vad som håller på att ske. Farliga tider. Hälsn Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: