Bildt och Reinfeldt fick MVG av Clinton

Lagom till nationaldagen fick vi se Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt stå som lydiga skolpojkar andäktigt lyssnande till sin lärare och krigiska idol USA:s utrikesminister Hillary Clinton. Bildt såg mest förtjust ut medan Reinfeldt tyckte jag såg lite fundersam ut när Clinton berömde Sverige för att vara en av USA:s starkaste allierade i NATO.
Hennes skryt över Sverige var pinsamt. Hon berömde för svenska trupper i Afghanistan och tidigare JAS-plan i Libyen och så en fantastisk diplomati runt om i världen. Då var Carl Bildt nära att spricka av självbelåtenhet.
De båda grundskoleeleverna som gått ut nian med MVG i krigets sköna konst och deltagande i USA:s smutsiga krig för olja och naturrikedomar nickande inställsamt till Clintons klyschor. De fick beröm för att de trolöst lämnat sitt folk bakom sig och skrotat vårt lands neutralitet som gett oss fred längre än någonsin i historien. I inte mindre än i 200 år. Är det detta viska fira numera.
Lydmedia frossar förstås i positiva reportage. Här kan man tala om inbäddade reportrar. De obligatoriska frågorna när Sverige besöker eller tar emot ministrar och statsöverhuvuden från länder som kränker mänskliga rättigheter uteblev förstås. Ingen fråga om de unga männen från Afghanistans fattiga bergstrakter som av en slump fastnade när USA ”trålade” och tog ut folk som utan rättegång, utan att få veta vad de är anklagade för i åratal tvingas leva under tortyrliknande förhållande på Guantanamobasen.
Inga besvärande frågor om hur länge USA ska agera polis och runtom i världen, nu med sina drönare, döda oskyldiga människor? Har USA råd med den enorma krigsmakten? Ingen fråga om USA fortsätter frakta personer, som man gjorde från Arlanda till tortyrkammare i Eypten eller andra arabiska länder som var deras nära allierade. Stora delar av den svenska journalistkåren är helt enkelt bedrövlig. Fjäskar för makten, ställer bara inställsamma frågor och förnedrar sig med rena sörgårdsreportage. Jag skäms å deras vägnar. Förstås heller ingen opassande fråga om Washington tänker kräva att Julian Assange utlämnas från Sverige till USA?
Rune Lanestrand
svd dn dn gp dn svd ab svd dn ab sr gp sr dn svd

17 Responses to Bildt och Reinfeldt fick MVG av Clinton

 1. Mike Hopkins skriver:

  Hello Rune:

  They are all in the Club.

  Mike

  Gilla

 2. Guy Coste skriver:

  Rättelse:
  och dels på att han redan som senator hade visat vad han går för?

  Gilla

 3. Guy Coste skriver:

  Hur kan Rune ha blivit besviken på Obama, med tanke dels på hans bakgrund (”The Story of Obama: All in The Company” http://www.voltairenet.org/The-Story-of-Obama-All-in-The,166741 ) och dels på att han redan senator hade visat vad han går för?

  ”In 2006, the European Command (i.e. the regional command of U.S. troops whose authority then covered both Europe and most of Africa) solicited Barack Obama, a Senator of Kenyan origin, to participate in a secret inter-agency (CIA-NED-USAID-NSA). The goal was to use his status as a parliamentarian to conduct a tour of Africa that would allow both to defend the interests of pharmaceutical companies (against off-patent productions) and to counter Chinese influence in Kenya and Sudan [2]. We shall only examine the Kenyan episode here.
  http://www.voltairenet.org/Behind-the-2009-Nobel-Peace-Prize
  The destabilization of Kenya”

  Gilla

 4. Thomas skriver:

  Trots allt så är Julian Assange-historien det mest spännande som skett i svensk politik de senaste årtiondet.
  Assanges hastiga uppvaknande från den internationella bilden av Sverige, som skapades av Olof Palme på sin tid, där Sverige är demokratins ursprung på jorden (och inte Grekland), är spännande…
  Sverige har fått mycket skit för Palmes engagemang i Vietnamkriget, vilket var en onödig markering ty kritiken inom USA var det som ändrade USA:s väg, inte Sveriges kritik.
  Det har kostat Sverige mycket efteråt. Norrmannen Galtung skrev en gång att svenska sossarna bad USA om ursäkt för Palmes politik för några år sedan. Och behandlinegn av Assangeaffären tycker jag följer i det spåret…
  Sverige och sossarna har blivit amerikanska pudlar…

  Gilla

 5. smabrukartanten skriver:

  Ibland undrar jag om det inte finns ytterligare organisationer som även kan styra med USA s president! Organisationer som inte syns offentligt, men som sitter på den absoluta makten. Om så är så kan man ju undra vad dessa har för mål i sikte! Det verkar som de är ute efter att roffa åt sig alla naturtillgångar bara för att förstöra dessa så fort det går! Göra slut på olja o gas gräva upp alla metaller o mineraler o göra dem till sopor o giftigt avfall. Och för att kunna hålla på på det viset så är det att förtycka länder o befolkningar med hjälp av allehanda vapensystem.
  Den röda tråden som jag ser i sammanhanget är som vanligt PENGAR o makt förstås. Tänk att världen hela tiden ska behöva styras av psykopatiska egoister. En del verkar inte ha varit sådana från början men efter en tid i maktens korridorer så drabbas de av nån sorts hybris. Jag upplevde också president Obama som ett hopp men är nu allt mer lik alla sina föregångare.

  Gilla

  • Django skriver:

   Visst är det så! Obama är bara en marionett, ett verktyg, en trojansk häst, precis som de flesta amerikanska presidenter sen många, många år tillbaka. De amerikanska presidenterna är inget mer än verktyg, tillverkade och styrda av eliten, för att utföra vissa funktioner inom ett större system och agenda, för att styra pöbeln i den riktning eliten vill styra Oss, Pöbeln, vi är deras Får och dom är Herden.

   Vad/vilka är den ”riktiga eliten”? Bilderberger-mötenas innersta kärna är ett exempel, ett högst aktuellt sådan. Många har inte ens hört talas om Bilderberger-mötena. Bara för några dagar sen avslutades årets möte.

   En gång varje år möts den absoluta eliten i världen någonstans i världen i något flott hotell eller liknande. Rothschilds, Rockefellers, Kissingers, en del kungligheter och en del andra ”tunga” namn, kan sägas vara den riktiga eliten vid dessa möten. De högsta hönsen inom finans, politik, militär, säkerhet, olja, energi, industri, utbildning, vetenskap, media, underhållning och alla områden som kan tänkas bjuds in, dessa människor är som Obama egentligen verktyg dom med. Här diskuteras och planeras den globala agendan för de kommande åren. De flesta som går på dessa möten får dock bara se ett litet isolerat fragment av agendan, det som berör deras specifika nisch, och såklart, deras ”funktion” presenterad på ett manipulativt och övertygande vis. Det är en liten kärna på runt 20 personer med extrem makt och inflytande, som har hela sanningen, då det är dom skapar sanningen. Psykopatiska egoister, precis som du säger, med makt som deras drog och begär.

   Media rapporterar ingenting om detta som regel, eller massmedia snarare, vilket dock är ungefär 99 procent av allt man utsätts för i vardagen om man inte filtrerar själv på ett aktivt. Detta är naturligt då massmedian är ägd direkt och indirekt av dessa personer som går på dessa möten, och är precis som Obama bara ett av deras många verktyg. Om någon skulle vilja undersöka vad som sägs under dessa möten är det närmast omöjligt. Massiva avspärrningar med vakter överallt sätts upp runt omkring byggnaden där varje års möte hålls. Varje år hålls mötet på en ny plats, och plats och tid meddelas bara några dagar i förväg. Säkerheten är rigorös.

   Detta är bara toppen av isberget. Om man vill utforska sanningen bakom kulisserna, vad som egentligen händer, varför det händer, vad som ska hända, och så vidare, så är http://forum.prisonplanet.com/ en fantastisk tillgång, ett öppet forum som vem som helst kan delta i. För att läsa mer om specifikt Bilderberger-mötena kan jag rekommendera boken ”The True Story Of The Bilderberger Group” av Daniel Estulin.

   Och glöm inte, man ska aldrig lita blint på något. Ens eget kritiska och rationella sinne måste alltid vara vaket. Jag vågar dock hävda, att om 1/1000 medborgare världen över skulle fördjupa sig inom ämnet, så skulle ett grundläggande systemskifte ske snarast. Den strategiska ondska som egentligen styr världen är fullständigt extrem och grotesk och utvecklingen får åt fel håll snabbare och snabbare. Ett uppvaknade måste ske.

   Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Jag är särskilt besviken på Obama för att han är färgad. När jag 1966 som volontär arbetade bland barn i Chicagos slum och läste en sommarkurs i amerikansk politisk historia vid Universitetet i Chicago fick jag bra kontakt med den svarta medborgarrättsrörelsen. Jag fick bl a träffa Martin Luther King då den afroamerikanska familj jag bodde hos var kontaktman för King. Han kom varje torsdag för att tala in sin predikan för lokalradion i Chicago. Jag fick som ende vit vara med på en landsomfattande konferens för svarta ledare. Hela konferensens inriktning gick ut på att till varje pris undvika våld. Det var en helt annan och fredlig ton jämfört med de vitas grillparty där man talade nedsättande om svarta och om vietnameserna som gulingar som skulle skjutas som råttor. Därför hade jag så stora förväntningar på att en färgad president skulle kunna bryta våldsspiralen i USA.

  Gilla

  • zoega59 skriver:

   du skriver att du är besviken för att Obama är färgad.
   Vad är problemet?
   Oavsett hudfärg, är alla människor lika mycket värda

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Du har missuppfattat. Jag hade större förväntningar på Obama för att han är färgad. Varför har jag förklarat i mitt inlägg.

    Gilla

   • SF skriver:

    @Rune, oavsett hudfärg är alla människor med makt lika lite värda.

    Gilla

 7. Sture Nilsson skriver:

  Våra ärade statsmän är vämjeliga att skåda,för att inte tala om journalisterna vars inställsamma frågor liknar de som fansen ställer till sina idoler.Varför inga frågor om vilken rätt USA har att mörda människor i främmande land med sin drönarplan.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Under president Obama och utrikesminister Clinton har USA kraftigt ökat sin krigföring med drönare som måste vara det fegaste sättet att föra krig, Jag är mycket besviken för det hade jag inte trott när Obama tllträdde. Ska han bli lika krigsgalen som Bush. Kan man undra.

  Gilla

 9. Bengt Svensson skriver:

  Dom privata räknarna på Manhattan som visar USAs statsskuld har fått byggas om tre gånger för att antalet siffror inte räcker till. Varför inte börja diskutera en avbetalningsplan i stället för att smila in sig i världens största konkursbo.

  Gilla

 10. ingeborg skriver:

  Undrar om Reinfeldt och Bildt har hälsat på den 23-årige svensk som för några veckor sedan förlorade båda benen i Afghanistan + tummarna och ena ögat. 23-år!! Hillary Clinton lär vara väldigt impopulär i USA. Det är beklämmande att se och höra de båda herrarna Bildt och Reinfeldt. Man mår faktiskt illa.

  Gilla

 11. OldWolf skriver:

  Håller inte alltid med dig, men denna gång träffar du rätt till 100%

  Gilla

 12. Bug skriver:

  Suverän sarkasm Rune! Känner precis som du.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: