Japanska kvinnor uppvaktar premiärminister Yoshihiko Noda

En oerhört gripande film när japanska kvinnor tar sig till premiärministerns kansli och vittnar om sina helvetiska upplevelser efter reaktorhaveriet i Fukushima. (Obs att det tar lite tid innan ljudet kommer.)
Rune Lanestrand

One Response to Japanska kvinnor uppvaktar premiärminister Yoshihiko Noda

  1. smabrukartanten skriver:

    Och här i Sverige får man höra lite överslätande att skadorna blev ju inte så farliga i alla fall! Men man glömmer de enskilda människorna som måste leva med detta varje dag. Som blir tvångsförflyttade från sina hem för att aldrig kunna återvända! Bara det är ju ett trauma. Men enligt svensk media så är det bra om bara inte för många dog, då var det inte så farligt anser de! De bryr sig inte om allt annat som såna här olyckor för med sig av mänskligt lidande som oro för kommande sjukdomar som kan drabba både nu levande o efterkommande.
    Sen hörde jag något imorse som är relaterat till detta. Kärnkraftskramare världen över tittar med spänning på Sverige för nu tror de att de har lösningen med slutförvaret av avfallet här. Det tror de att de kan lova omvärlden att det ska ligga säkert i det svenska urberget i 100 000 ÅR!!! Och då¨verkar det som om vi ska ta emot allt radioaktivt skräp från hela Europa o hysa det här hos oss. Detta tror kärnkraftshökarna ska öka tilltron till kärnkraften världen över! Helt otroligt!! O 100 000 ÅR!!! Vem kan lova nåt sånt det är ju längre tid än människan har existerat på jorden över huvud taget. Tala o Hybris!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: